UNI LIFE & TIPS

Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία | Δείτε γιατί αξίζει να σπουδάζει κανείς στη Μ. Βρετανία.

Καθώς το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζει, αρκετοί είναι εκείνοι που σκέφτονται τη λύση του εξωτερικού για τις σπουδές τους. Μιας και μας έχετε πρώτους στη λίστα με τα φοιτητικά site, σκεφτήκαμε να βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι σε όλη αυτή τη διαδικασία της αναζήτησης και να σας παρουσιάσουμε την πιο δημοφιλή επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό. Και δεν […]

Default avatar

Guest Author

3 Μαΐου, 2017

Καθώς το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζει, αρκετοί είναι εκείνοι που σκέφτονται τη λύση του εξωτερικού για τις σπουδές τους. Μιας και μας έχετε πρώτους στη λίστα με τα φοιτητικά site, σκεφτήκαμε να βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι σε όλη αυτή τη διαδικασία της αναζήτησης και να σας παρουσιάσουμε την πιο δημοφιλή επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό. Και δεν είναι άλλη από τη Μεγάλη Βρετανία. Σπουδές στην Αγγλία

Οι Έλληνες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία επιλέγουν τα τελευταία χρόνια, κατά μεγάλο ποσοστό, την Μεγάλη Βρετανία τόσο για τις ακαδημαϊκές τους σπουδές όσο και για την μετέπειτα πορεία τους στον επαγγελματικό στίβο. Σπουδές στην Αγγλία

Οι προοπτικές είναι πολλές, η χώρα είναι έφορη και ικανή να δεχτεί χιλιάδες επιστήμονες αλλά και μελλοντικούς επαγγελματίες ενώ η ποιότητα και το επίπεδο των σπουδών των Βρετανικών Πανεπιστημίων αποτελούν υπόδειγμα και πρότυπο για πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου.

Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά μερικά από τα πλεονεκτήματα που επιφυλάσσει η Αγγλία σε όσους την επιλέξουν για τις σπουδές τους!


 #1 Ξέρεις τη γλώσσα. Σπουδές στην Αγγλία

Συνήθως όταν πας σε μία ξένη χώρα, δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις και κατ’επέκταση να προσαρμοστείς και να αφομοιωθείς με τον ντόπιο πληθυσμό. Στην Αγγλία, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η γλώσσα ειδικά για εμάς τους Έλληνες είναι γνώριμη, καθώς την μαθαίνουμε υποχρεωτικά από μικρή ηλικία, ενώ ακόμα και αν δεν μιλάς άπταιστα, μπορείς τουλάχιστον να επικοινωνήσεις έστω λέγοντας τα βασικά.


 #2 Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια είναι τα κορυφαία παγκοσμίως. Σπουδές στην Αγγλία

Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο σπουδών, τα προγράμματα των οποίων στελεχώνονται από άριστους ακαδημαϊκούς και φυσικά καταρτισμένο ερευνητικό προσωπικό. Αυτό σε συνδυασμό με την εξαιρετική υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν αλλά και τα ισχυρά πτυχία που μπορούν να προσφέρουν στους σπουδαστές τους, τα φέρνουν στην πρώτη θέση παγκοσμίως.


 #3 Οι συνθήκες διαβίωσης είναι σχετικά οικονομικές.

Αν τις συγκρίνουμε με τα ελληνικά δεδομένα, σίγουρα θα μας φανεί πιο ακριβή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αγγλία δεν είναι χώρα της Μεσογείου και φυσικά δεν έχει τόσο χαμηλούς μισθούς. Ωστόσο, για έναν φοιτητή η διανομή περιλαμβάνει πολλές αλλά και φτηνές επιλογές, καθώς μπορεί να μείνει στην εστία της σχολής, να βρει ένα επιπλωμένο μικρό σπίτι ή να συγκατοικήσει με άλλους, ντόπιους ή ξένους. Αυτό σε συγκερασμό και με το σύντομο χρονικό διάστημα των σπουδών (3 χρόνια), φέρνει την Αγγλία στην λίστα με τις πιο οικονομικές χώρες για σπουδές στο εξωτερικό.


 #4 Δίνονται πολλοί πόροι στους φοιτητές.

Δεν είναι απίθανο, να σου εκδοθεί φοιτητικό δάνειο με σκοπό να μπορέσεις να αποπληρώσεις τις σπουδές σου ή ακόμα και να σου προσφέρει η Αγγλία κάποιες παροχές αλλά και προνόμια που θα ανταποκρίνονται στην ιδιότητα σου. Για την Αγγλία, οι φοιτητές είναι μεγάλη δύναμη τόσο οικονομική όσο και κοινωνικοπολιτική, για αυτό και ποτέ δεν τους εγκαταλείπει.


 #5 Μαθαίνεις πως είναι να διαβάζεις πραγματικά. Σπουδές στην Αγγλία

Αν νιώθεις πως έχεις κουραστεί πια από αυτό το παρωχημένο σύστημα που ακολουθείται στα ελληνικά σχολεία ή ακόμα περισσότερο από τη λανθασμένη ακαδημαϊκή νοοτροπία που κυριαρχεί στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, ήρθε η ώρα να δεις τι σημαίνει πραγματική μόρφωση. Μπορεί στην αρχή, να κουραστείς και να θες να τα παρατήσεις από τις πολλές εργασίες αλλά σύντομα θα συνειδητοποιήσεις το προτέρημα που θα έχεις απέναντι σε άλλους φοιτητές της χώρας σου ή άλλων χωρών του εξωτερικού.


Για περισσότερες πληροφορίες ωστόσο, το Neopolis.gr πρόκειται να σας παρουσιάσει τα ακόλουθα άρθρα, τα οποία θα σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο να επιλέξετε σε ποια χώρα του εξωτερικού θα θέλατε να κάνετε τις σπουδές σας!

(Η παρακάτω λίστα θα ενημερωθεί με ενεργά links)

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΕΙ: 1 στους 5 φοιτητές παίρνει πτυχίο στην ώρα του με τους μισούς να μην αποφοιτούν καν!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η SAS και το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ εισάγουν νέα εξειδίκευση στη Στατιστική και στην Επιστήμη των Δεδομένων

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 17 Γεωπονικές Σχολές – Στους δρόμους οι φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τέμπη: Φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν αίθουσες με τα ονόματα των αδικοχαμένων συμφοιτητών τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νέες πτώσεις ταβανιών σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, νιώθουμε ασφαλείς στα «αναβαθμισμένα» ΑΕΙ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET