UNI LIFE & TIPS

Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία | Δείτε ποια είναι τα πιο περιζήτητα πτυχία από άποψη επαγγελματικής απορρόφησης.

Εκατοντάδες νέοι Έλληνες εγκαταλείπουν τα τελευταία χρόνια την πατρίδα μας και επιλέγουν την Αγγλία για να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία. Ωστόσο, τα επαγγελματικά δεδομένα στη Μεγάλη Βρετανία είναι διαφορετικά, οι ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας είναι ριζικά αντίθετες με αυτές της Ελλάδας και φυσικά, οι επαγγελματικές συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν […]

Default avatar

Guest Author

5 Μαΐου, 2017

Εκατοντάδες νέοι Έλληνες εγκαταλείπουν τα τελευταία χρόνια την πατρίδα μας και επιλέγουν την Αγγλία για να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία. Ωστόσο, τα επαγγελματικά δεδομένα στη Μεγάλη Βρετανία είναι διαφορετικά, οι ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας είναι ριζικά αντίθετες με αυτές της Ελλάδας και φυσικά, οι επαγγελματικές συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν δεν μοιάζουν καθόλου με τα επαγγελματικά ελληνικά δεδομένα.

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι πιο περιζήτητοι κλάδοι απασχόλησης στη Μεγάλια Βρετανία, που θα έχουν και την υψηλότερη, μελλοντικά, επαγγελματική απορρόφηση!


1. Ιατρική και Οδοντιατρική

Η Ιατρική και η Οδοντιατρική ανταγωνίζονται για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, με τους απόφοιτους να βρίσκουν εργασία αμέσως μετά το τέλος των σπουδών τους σε ποσοστό 99,4%. Σημειώνεται, μάλιστα πως το 92% αυτών εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και σπούδασαν, ενώ μικρότερο είναι το ποσοστό αυτών που ψάχνουν την τύχη τους αλλού, όπως η Αυστραλία και ακόμη μικρότερο, αυτών που μένουν άνεργοι.


2. Εκπαίδευση

Μπορεί στην Ελλάδα, οι εκπαιδευτικοί να μην αντιμετωπίζουν και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά στην Αγγλία, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο, στη Μεγάλη Βρετανία χαίρουν μεγάλης επαγγελματικής αποδοχής καθώς απασχολούνται σε ποσοστό 92,6% μόλις τελειώνουν την σχολή τους.


3. Κτηνιατρική

Οι Κτηνίατροι βρίσκουν μεγάλη επαγγελματική ανταπόκριση στην βρετανική αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, το 91,6% αυτών βρίσκουν δουλειά απευθείας μόλις πάρουν το πτυχίο τους, ενώ ένα μικρό ποσοστό από αυτούς συνεχίζουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές.


4. Παραϊατρικά Επαγγέλματα

Είναι κανόνας, ότι τα παραϊατρικά επαγγέλματα βρίσκουν αναταπόκριση σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Η Αγγλία λοιπόν δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς οι απόφοιτοι αυτού του επιστημονικού πεδίου, βρίσκουν αμέσως δουλειά σε ποσοστό 91.8%.


5. Νομική

Οι φοιτητές που σπουδάζουν νομική στην Ελλάδα, βρίσκουν σχετικά πιο εύκολα από άλλους, δουλειά. Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και στη Μεγάλη Βρετανία, σε μεγαλύτερο, ωστόσο, ποσοστό. Συγκεκριμένα, το 88,6% βρίσκει δουλειά απευθείας μετά το τέλος της σχολής και την απόκτηση του πτυχίου.


6. Βιολογία

Με τη Βιοτεχολογία να γνωρίζει άνθηση, άλλα και άλλους κλάδους όπως η Βιοπληροφορική είναι φυσικό οι βιολόγοι στη Μ.Βρετανία να έχουν ποσοστό απορρόφησης 87,1% καταλαμβάνοντας την 6η θέση.


7. Μαθηματικά

Το Μαθηματικό Τμήμα, στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζει μία υψηλή ανεργία. Στην Αγγλία, παρόλα αυτά, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά καθώς οι Μαθηματικοί απασχολούνται σε ποσοστό 88,5% και με πολύ καλές αποδοχές.


8. Ξένες γλώσσες

Μπορεί να μας ακούγεται λίγο περίεργο καθώς θεωρούμε περιττό κάποιος Άγγλος να μάθει μία άλλη ξένη γλώσσα, αλλά δεν είναι έτσι. Οι καθηγητές ξένων γλωσσών στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκουν εργασία σε ποσοστό 86% και χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.


9. Μηχανική

Όσοι αποφοιτήσουν από σχολές Μηχανικών όπως οι Μηχανολόγοι ή οι Ηλεκτρολόγοι έχουν πολλές πιθανότητες να βρουν άμεσα εργασία. Το αποδεικνύει άλλωστε το γεγονός ότι το 85,4% των αποφοίτων, έξι μήνες μετά την αποφοίτηση είτε εργάζεται είτε συνεχίζει τις σπουδές του.


10. Ιστορία και Φιλοσοφική

Ως έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί το πλασάρισμα στις 10η θέση των πτυχιούχων Ιστορικών σπουδών και φιλοσοφίας. Άλλωστε η κρίση που πλήττει τα ανθρωπιστικά επαγγέλματα δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο. Ωστόσο φαίνεται ότι στην Αγγλία υπάρχουν θέσεις εργασίας για Ιστορικούς που είχαν ποσοστό απορρόφησης 85,4%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το προηγούμενο έτος η απασχολησιμότητα των ιστορικών ξεπέρασε το 90%.


Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει κάποιο από αυτά τα πεδία, αναζητήστε και εσείς την τύχη σας στη Μεγάλη Βρετανία!

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έρχεται το Κοινό Ευρωπαϊκό Πτυχίο για να γεμίσουμε με κάτι ακόμα το βιογραφικό μας!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτήτρια περιμένει έναν χρόνο τον πάπυρό της, αλλά δεν έχουν φακέλους να της τον στείλουν!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

IUF: Η 11η Διεθνής Έκθεση Παν/μίων έρχεται για να βρεις τις σπουδές που σου ταιριάζουν!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το TikTok μετατρέπεται σε… αμφιθέατρο και παρουσιάζει το πρώτο πανεπιστημιακό μάθημα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πατρινό Καρναβάλι: 600 φοιτητές θα λάβουν χημειοπροφύλαξη ως πρόληψη της μηνιγγίτιδας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET