ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Ναι, το σουβλάκι είναι αυτό που συμβάλλει στο να χάσετε κιλά!

Μπορείτε πλέον και με επιστημονική συναίνεση, να τρώτε σουβλάκι στις εξόδους σας, χωρίς τύψεις. Το ελληνικό φαγητό που είναι από τα πλεόν αγαπημένα γεύματα παγκοσμίως, έχει ευεργετικές ιδιότητες για την διατροφή, τα κιλά και κατ’ επέκταση την υγεία μας. Σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσίασε το αντρικό περιοδικό «Men’s Ηealth», όσοι κάνουν δίαιτα αντιδρούν καλύτερα και […]

Default avatar

Guest Author

16 Σεπτεμβρίου, 2016

Μπορείτε πλέον και με επιστημονική συναίνεση, να τρώτε σουβλάκι στις εξόδους σας, χωρίς τύψεις. Το ελληνικό φαγητό που είναι από τα πλεόν αγαπημένα γεύματα παγκοσμίως, έχει ευεργετικές ιδιότητες για την διατροφή, τα κιλά και κατ’ επέκταση την υγεία μας.

Σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσίασε το αντρικό περιοδικό «Men’s Ηealth», όσοι κάνουν δίαιτα αντιδρούν καλύτερα και πετυχαίνουν τους στόχους τους πιο γρήγορα, όταν τους δίνεται περιθώριο μιας ημέρας στην διατροφή τους για …αμαρτίες! Μην τρέφεις όμως φρούδες ελπίδες. Προφανώς και δε μιλάμε για καθημερίνη αποδιοργάνωση και διατροφική ατασθαλία.

Να προσθέσουμε ακόμη, πως οι επιστήμονες δεν αναφέρονται μόνο στο σουβλάκι αλλά γενικότερα σε οτιδήποτε σου κάνει κέφι όπως πίτσα, γλυκά και ανθρακούχα αναψυκτικά. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι κάνουν δίαιτα, περιμένουν πως και πως την ημέρα της «διατροφικής ατασθαλίας» για αυτό και είναι πιο συνεπείς τις προηγούμενες μέρες της εβδομάδας.

Η γιατρός που διεξήγαγε αυτή την έρευνα, η Rita Coelho do Vale, έβαλε μια συγκεκριμένη προϋπόθεση ή διαφορετικά προαπαιτούμενο για να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία. Τονίζει, ότι πρέπει να ορίσεις απο την αρχή ποια μέρα θα είναι αυτή που θα ξεφεύγεις από τους κανόνες της δίαιτας και να τηρείς ευλαβικά τον εν λόγω προγραμματισμό.

Αν για παράδειγμα, έχεις πει οτι το Σάββατο είναι ημέρα αφιερωμένη στο junk food και για κάποιον λόγο (πχ αρρώστησες) δεν έφαγες σουβλάκι αλλά σούπα με ρύζι, αυτό δε σημαίνει πως μπορείς να αναπληρώσεις την αμαρτία την Κυριακή. Αντιθέτως, οφείλεις να περιμένεις μέχρι το επόμενο Σάββατο όπου θα είσαι και πάλι ελεύθερος να κάνεις τις επιλογές σου.

Κλείνοντας, να πούμε πως την «ημέρα της απατεωνιάς», προφανώς και δε γίνεται να τρως του σκασμού. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ακυρώσεις όλες τις προσπάθειές σου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Στην τελική, παν μέτρον άριστον…

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

Η DUST+CREAM έκανε την Αναστασία πιο «Όμορφη» από ποτέ στο νέο της video clip!

ΣΤΥΛ

Το Pyjama Party της Tezenis είχε τα πιο cozy vibes με πρωταγωνιστή τη νέα pyjama collection!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τρία πράγματα να προσέξεις στα 20 σου για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET