ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σκουπιδότοπο θυμίζει το Παν/μιο Βόλου – Παρέα με ποντικάκια θα δώσουν μαθήματα οι φοιτητές!

Μπας και βοηθήσουν για κανένα σκονάκι;

Neopolis Team

8 Ιανουαρίου, 2020

Κάποιος προληπτικός θα έλεγε ότι τα σημάδια προμηνύουν κακή χειμερινή εξεταστική, και όχι, αυτά δεν έχουν να κάνουν με το διάβασμα που δεν ρίξαμε μέσα στις διακοπές.

Το ένα πρόβλημα εμφανίζεται μετά το άλλο για τα πανεπιστήμια, εν όψει της πιο δυσάρεστης για όλους μας περιόδου, καθώς την ίδια ώρα που φοιτητές δυσκολεύονται να επιστρέψουν στην Κρήτη και στις σχολές τους λόγω κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να γίνει μετάθεση μαθημάτων για το τέλος της εξεταστικής, στο Βόλο μάλλον θα δώσουν με συνοδεία τρωκτικών (όχι ότι θα πρωτοπορούσαν βέβαια, τους πρόλαβαν άλλοι), κάδων σκουπιδιών που ξεχειλίζουν και μυρωδιών που μόνο στην καλή συγκέντρωση δε συμβάλλουν…

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τα κτίρια του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο Βόλο αντιμετώπιζαν τα θέματά τους με την καθαριότητα, λόγω της απεργίας που έκαναν 31 καθαρίστριες για την ανανέωση συμβάσεων.

Συγκεκριμένα, στο συγκρότημα «Παπαστράτος» και στο κτίριο της Γεωπονικής Σχολής, οι εικόνες θύμιζαν περισσότερο σκουπιδότοπους παρά πανεπιστημιακούς χώρους έτοιμους να υποδεχτούν κόσμο. Εκτός βέβαια από την άσχημη εικόνα, σημαντική είναι η επίδραση και στην υγεία τόσο των φοιτητών όσο και των καθηγητών και των υπόλοιπων εργαζομένων.

«Οι συνθήκες εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού και των εργαζομένων μας, τα προβλήματα της καθαριότητας έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή της αξιοπρέπειας όλων μας», αναφέρουν φοιτητές.

Η απεργία από την άλλη, δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελαν οι καθαρίστριες, οι οποίες έλαβαν εν τέλει την απόλυσή τους. Ενώ πλέον, σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπο Μπιλλίνη, ήδη από την Παρασκευή έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των κτιρίων. Το θέμα, βέβαια, είναι πόσο θα διαρκέσει, μετά από τόσο καιρό που βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση… 

Τα αναπληρωματικά μαθήματα ξεκινούν από σήμερα ήδη, οπότε άμα πετύχετε κανένα ποντικάκι, μη φρικάρετε.


Φωτογραφίες: e-thessalia.gr

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET