ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνει μία κοπέλα, όταν λαμβάνει αντισυλληπτικά χάπια!

Οι περισσότερες κοπέλες που υπάρχουν εκεί έξω, κάνουν χρήση αντισυλληπτικών, η καθεμία για το δικό της λόγο. Τα αντισυλληπτικά μπορούν να βοηθήσουν στους πόνους περιόδου, στην σταθεροποίηση του κύκλου, στη φροντίδα της επιδερμίδας και κυρίως στην αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Σχετικά με το τελευταίο, τα αντισυλληπτικά δεν είναι το μοναδικό πράγμα που απαιτείται αν θες […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

23 Νοεμβρίου, 2017

Οι περισσότερες κοπέλες που υπάρχουν εκεί έξω, κάνουν χρήση αντισυλληπτικών, η καθεμία για το δικό της λόγο. Τα αντισυλληπτικά μπορούν να βοηθήσουν στους πόνους περιόδου, στην σταθεροποίηση του κύκλου, στη φροντίδα της επιδερμίδας και κυρίως στην αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Σχετικά με το τελευταίο, τα αντισυλληπτικά δεν είναι το μοναδικό πράγμα που απαιτείται αν θες να απολαμβάνεις ασφαλές σεξ, καθώς δε σε προφυλάσσουν σε καμία περίπτωση από τα ΣΜΝ. Εκεί χρειάζεσαι μία εφεδρική μέθοδο, όπως είναι τα προφυλακτικά. Τα αντισυλληπτικά λοιπόν όταν λαμβάνονται σωστά, είναι πράγματι πολύ αποτελεσματικά (σε φάση 99% αποτελεσματικά), εκτός κι αν κάνεις κάποιο/α από τα παρακάτω λάθη:

#1 Ξεχνάς να το πάρεις

Όπως κάθε φαρμακευτική αγωγή, έτσι και τα αντισυλληπτικά απαιτούν καθημερινή λήψη. Και το να μην τα πάρεις όπως πρέπει, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Πιο συγκεκριμένα, αν τα ξεχάσεις μία φορά δεν έγινε και κάτι, αλλά αν τα παραλείψεις περισσότερες από μία μέρες και μάλιστα συνεχόμενες, η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν είσαι πλέον τόσο προστατευμένη όσο νομίζεις. Γι’ αυτό να είσαι υπεύθυνη και συνεπής σε τέτοια ζητήματα!

#2 Δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις όταν ξεχνάς να το πάρεις

Μήπως ξέχασες να πάρεις το αντισυλληπτικό σου; Αν ναι, πάρ’ το αμέσως μόλις το θυμηθείς! Ωστόσο, μην αλλάξεις την προγραμματισμένη ώρα που το λαμβάνεις καθημερινά τις μέρες που ακολουθούν. Αν πάλι το θυμηθείς την στιγμή που παίρνεις το επόμενο, μην απελπιστείς! Απλώς πάρε και τα δύο ταυτόχρονα.  Υπάρχει βέβαια κι η περίπτωση να έχεις ξεχάσει παραπάνω από δύο χάπια στη σειρά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να καλέσεις τον προσωπικό σου γιατρό κι αυτός θα σου δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.

#3 Δεν το παίρνεις την ίδια ώρα καθημερινά

Σε όλα στη ζωή σου πρέπει να έχεις πρόγραμμα, πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με την υγεία σου. Δεν μπορείς να παίρνεις τα αντισυλληπτικά σου τη μια μέρα στις 10 το πρωί, την άλλη στις 3 το μεσημέρι και την επόμενη στις 11 το βράδυ. Οκ, ακόμα κι έτσι, μπορεί να σε προστατεύουν από το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης, αλλά όπως καταλαβαίνεις, είναι αρκετά πιθανό είτε να τα ξεχάσεις είτε να κάνεις κάποιο λάθος είτε και να σου προκληθεί ακανόνιστη αιμορραγία. Για να είσαι σίγουρη, βάλε καθημερινή ειδοποίηση στο κινητό σου, ώστε να παίρνεις τα αντισυλληπτικά συγκεκριμένη ώρα. Σιγά σιγά θα σου γίνει συνήθεια!

 

#4 Λαμβάνεις διάφορες αγωγές ταυτόχρονα

Ορισμένα φάρμακα, όπως είναι τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιμυκητιασικά και η αντιβίωση, μειώνουν την αποτελεσματικότητα των αντισυλληπτικών, αν λαμβάνονται ταυτόχρονα. Γι’ αυτό, πριν προχωρήσεις σε κάποια αντισυλληπτική αγωγή, ενημέρωσε τον γιατρό σου για οποιαδήποτε άλλα φάρμακα παίρνεις, ακόμη κι αν νομίζεις πως δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Έτσι, θα μπορέσει κι εκείνος να σου πει με βεβαιότητα πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα χάπια και πώς θα επιτευχθεί ο πιο σωστός συνδυασμός.

#5 Δεν έχεις εφεδρική μέθοδο αν αποβάλλει ο οργανισμός σου τα χάπια

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου τα χάπια μπορούν να σου προκαλέσουν εμετό ή διάρροια. Επομένως, μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους, αφού ο οργανισμός σου δεν τα απορροφά πλήρως. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με το στομάχι σου, αλλά θες να συνεχίσεις να κάνεις σεξ, σιγουρέψου πως χρησιμοποιείς κάποια άλλη μέθοδο προστασίας, για να είσαι ασφαλής όπως και να ‘χει.

#6 Παίρνεις μόνο αντισυλληπτικά

Σίγουρα, με τη σωστή λήψη αντισυλληπτικών μία πιθανή εγκυμοσύνη δε φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι κίνδυνοι και μάλιστα αρκετά σοβαροί, από τους οποίους το χάπι δεν μπορεί να σε προφυλάξει. Τέτοιοι είναι τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Το μυστικό; Χρήση προφυλακτικού! Επίσης, αν δε νιώθεις σίγουρη για την αποτελεσματικότητα του χαπιού ή χάσεις μια μέρα, πρέπει να έχεις μία εφεδρική μέθοδο σε κάθε περίπτωση. Απλά τα πράγματα.

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

HAPPY BODY

Το Move For The Planet είναι η νέα πρωτοβουλία της adidas για τη βιωσιμότητα!

ΣΤΥΛ

5 ιδέες να στιλιζάρεις το cargo παντελόνι για κάθε περίσταση από το πρωί μέχρι το βράδυ!

HAPPY BODY

9 πράγματα που σου φαίνονται περίεργα στο στήθος σου, όμως είναι φυσιολογικά!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το 85% όσων μας προβληματίζουν δε θα συμβούν ποτέ, τσάμπα αγχωνόμαστε δηλαδή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET