ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 συμβουλές για να μιλάς σαν πραγματικός άντρας κι όχι σαν… απολίτιστος βάρβαρος!

Ένα από τα πιο καίρια θέματα ανδροπρέπειας, είναι το πώς να είσαι τζέντλεμαν! Εδώ είναι που καθορίζεται η διαφορά μεταξύ του ώριμου κι εκλεπτυσμένου άντρα, από τον άξεστο νεάτερνταλ! Μπορείς να μοιάζεις με τζέντλεμαν ή και να φέρεσαι έτσι, αλλά όταν ανοίγεις την μπούκα σου και μιλάς, το ανθρώπινο αυτί αναγνωρίζει την αυθεντικότητα και τότε, […]

Ένα από τα πιο καίρια θέματα ανδροπρέπειας, είναι το πώς να είσαι τζέντλεμαν! Εδώ είναι που καθορίζεται η διαφορά μεταξύ του ώριμου κι εκλεπτυσμένου άντρα, από τον άξεστο νεάτερνταλ! Μπορείς να μοιάζεις με τζέντλεμαν ή και να φέρεσαι έτσι, αλλά όταν ανοίγεις την μπούκα σου και μιλάς, το ανθρώπινο αυτί αναγνωρίζει την αυθεντικότητα και τότε, δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά!

Είναι υψίστης σημασίας λοιπόν, να έχεις κάποια στάνταρ καλής συμπεριφοράς, αν θες να φέρεσαι σαν άνθρωπος της εποχής σου και όχι σαν απολίτιστο γομάρι, όπως τόσο εύκολα κάνουν οι περισσότεροι σήμερα! Γι’αυτό και εξετάσαμε 10 σημεία-κλειδιά, για το πώς να μιλάς σαν αληθινός κύριος! Διότι εκεί είναι η πρώτη εντύπωση που δίνεις, σχετικά με το αν είσαι καλλιεργημένος ή αγροίκος! Και μάντεψε τι από τα δύο είναι πιο γοητευτικό για τις κυρίες…

Αν διαβάσεις κάτι από τα παρακάτω και συνειδητοποιήσεις ότι σου βγαίνει (έστω και άθελα ή υποσυνείδητα) σε σταθερή βάση, φρόντισε να το εξαλείψεις και να επαναπροσδιορίσεις τα πρότυπα συμπεριφοράς σου!

#1 Λέγε «παρακαλώ», όταν ζητάς κάτι

Το πιο βασικό σε θέματα τρόπων! Δεν έχει σημασία τι ζητάς, είτε είναι κάτι πρακτικό είτε κάποια εξυπηρέτηση. Είναι μια ταπεινή, ουσιώδης πράξη που δείχνει σεβασμό για τον άλλο και για το χρόνο που θα σου αφιερώσει. Δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει, δεν τον έχεις σκλάβο, ούτε υπάρχουν «αν», «τι» και «πώς»! Δείξε ότι εκτιμάς κάτι που κάνει για σένα!

#2 Λαμβάνεις κάτι που σου προσέφεραν. Τι λένε;

«Ευχαριστώ»! Αντίστοιχα, πες τη σωστή λέξη όταν σου δίνεται κάτι! Είναι απλό και… μαγικό, αφού προκαλεί στον άλλον τρελή ευχαρίστηση! Σκέψου ο ταμίας στο σινεμά να έχει χάλια ημέρα, αλλά μ’ αυτήν τη λέξη, να του την αλλάξεις εντελώς! Μην το υποτιμάς! Είναι θεμελιώδης αρχή καλής συμπεριφοράς και θα έπρεπε να διδάσκεται από μικρή ηλικία (κάτι που δεν κάνουν όλοι, δυστυχώς)…

#3 Μίλα ήρεμα, χωρίς να γκαρίζεις σα μούσχαρος!

Έρχεσαι σε αντιδικία με το συνομιλητή σου και προσπαθείς να επιβληθείς με το να υψώνεις τον τόνο της φωνής σου ή να μιλήσεις πάνω από τη δική του; Σόρρυ, αλλά έτσι δεν «κερδίζεις» ποτέ! Μάθε να μιλάς ανθρώπινα, να έχεις καθαρό λόγο και να γίνεσαι κατανοητός! Δε χρειάζεται να ξελαρυγγιάζεσαι για να νιώσεις ότι ο άλλος σε κατάλαβε!

#4 Δε χρειάζεται να δείχνεις πόσο καλά «γαλλικά» ξέρεις με κάθε ευκαιρία

Δικαίωμα σου να χρησιμοποιείς βωμολοχία στην καθημερινότητα σου, αλλά μπροστά σε άλλους (και κυρίως άλλεςμην σκυλοβρίζεις! Τουλάχιστον όχι στην αρχή, γιατί μειώνει την αξιοπιστία και φυσικά, την εικόνα του τζέντλεμαν που επιθυμείς να χτίσεις! Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια σε λεξιλόγιο και τρόπους να εκφραστείς ευπρεπώς! Χρησιμοποίησε τη μεστά και εύγλωττα, για να δείξεις πόσο καλλιεργημένο και νοήμον άτομο είσαι!

#5 Ξόρκισε τον δαίμονα Λαμπίρη από μέσα σου!

Κοινώς, μην κουτσομπολεύεις σαν κατίνα! Το ότι ακούς κάτι, δε σημαίνει ότι απαραίτητα ισχύει, ούτε ότι γνωρίζεις κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη! Που και να ισχύει, εσύ δε χρειάζεται να συμμετέχεις! Δεν είσαι ανώτερος από κανέναν, με το να γνωρίζεις κάτι που «δεν θα ‘πρεπε» να ξέρεις! Και φυσικά, δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα όταν το αναπαράγεις!

#6 Μη μιλάς σε/για κάποιον υποτιμητικά

Ένας αληθινός κύριος, δε μειώνει κανέναν για να προβάλλει τον εαυτό του! Δεν έχει σημασία σε ποιον μιλάς ή πόσο ανώτερος του θεωρείσαι κοινωνικά/επαγγελματικά/οικονομικά. Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις που πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν σου πριν πεις κάτι: 1) είναι αλήθεια; 2) είναι ευγενικό; 3) είναι απαραίτητο; Ειλικρινά, αν όλοι το καθιέρωναν στη συνείδησή τους, ο κόσμος θα ήταν ένα ΠΟΛΥ καλύτερο μέρος για να μείνεις…

#7 Μίλα με θετική προδιάθεση

Μίρλα, κατάθλα, νεύρα, κακομοιριά, αρνητικότητα! Διώξ’τα όλα, αλλιώς είσαι ένα τοξικό άτομο και δεν προσφέρεις τίποτα με το να ρίχνεις τη διάθεση κάθε ανθρώπου που βρίσκεται στην ακτίνα σου! Ξέρεις κάτι τέτοιους από τη δουλειά, το περιβάλλον σου, την οικογένειά σου… Θυμάσαι να γουστάρει κανείς αυτά τα ενεργειακά παράσιτα; Μίλα διατηρώντας μια θετική συμπεριφορά και εμπότισε τον περίγυρο σου με θέληση!

#8 Μην ξερνάς χολή και σπέρνεις μίσος

Σχετική εικόνα

Ένας άντρας που θέλει να λέγεται κύριος, δε μιλά ρατσιστικά, ομοφοβικά, σεξιστικά, χυδαία ή μισαλλόδοξα. Το ζούμε καθημερινά, είτε σε ευημερία είτε σε κρίση και δεν έχει σημασία από πού προέρχεται. Είναι αρρωστημένο. Δε με νοιάζει αν το κάνεις για πλάκα και λες «κατά βάθος δεν το εννοώ». Αν έχεις συνηθίσει κάτι τόσο τερατώδες, είναι επειδή έχεις αρχίσει να μοιάζεις με το τέρας. Δε διανοείσαι τι ζημιά κάνεις στους γύρω σου, στον εαυτό σου, στην ψυχή σου την ίδια, με το να είσαι τόσο απάνθρωπος. Τι κερδίζεις; Ποιον βοηθάς;

#9 Περίμενε τη σειρά σου για να μιλήσεις

Δε προσδίδεις κύρος με το να σου μιλάνε και να διακόπτεις! Θες να μιλήσεις ορθά και να εκφράσεις μια πλήρη άποψη; Περίμενε τον άλλο να ολοκληρώσει και παρέθεσε τα επιχειρήματα σου. Το νόημα σε μια συζήτηση είναι να εκτυλίσσεται ένας σωστός διάλογος. Κάτι που δε συμβαίνει όταν αδυνατείς να τελειώσεις μια ρημάδα για πρόταση!

#10 Μάθε πότε να το βουλώνεις

Γνώρισες καινούριο νέτο και σ’ έπιασε πολυλογία; Πιθανότατα θα της φανεί ότι προσπαθείς απελπισμένα να τη φλερτάρεις! Αν λες μια πετυχημένη ατάκα και βλέπεις ότι «σε παίρνει», μην πάρεις πολύ αέρα και καταλήξεις να μοιάζεις με παρλαπίπα πέφτουλα! Δε χρειάζεται να μιλάς για όλα! Να θυμάσαι, η διακριτικότητα χαρακτηρίζει τον τζέντλεμαν!

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

Είναι viral

Γιάννης Λουλούδης: Ο 20χρονος που έφτιαξε τα «παπούτσια ΝΔ» για τον πρωθυπουργό!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET