ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δε σημαίνει ότι είστε και ζευγάρι επειδή έχουν γίνει τα παρακάτω μεταξύ σας!

Να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα.

[cover]

Είναι πολλές φορές που τα όρια ανάμεσα στο «περνάμε καλά» και στο «έχουμε σχέση» είναι κάπως δυσδιάκριτα και δε θέλει και πολύ να παρεξηγήσεις κάποιες καταστάσεις. Σου αρέσει, του αρέσεις, μιλάτε καθημερινά, βγαίνετε, έχετε κάνει σεξ και γενικά όλα δείχνουν* πως κάτι παραπάνω υπάρχει μεταξύ σας, δεν τραβιέστε έτσι απλά. Ας κάνω μία διόρθωση εδώ, *στο μυαλό σου δείχνουν, γιατί από τη στιγμή που o φάκελος «σχέση» δεν έχει ανοίξει, πώς προκύπτει το συμπέρασμα ότι είστε μαζί;

Εσύ μπορεί να έχεις επιτυχώς δημιουργήσει αυταπάτες στον εαυτό σου, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική φίλη μου. Το ότι περνάς καλά με έναν άνθρωπο και κάνετε ορισμένα «σχεσιακά» πράγματα μαζί, δε σημαίνει ότι πρέπει να βαφτιστείτε και ζευγάρι, ειδικά αν δεν έχει πάει ποτέ εκεί η κουβέντα. Θέλω κάπου κάπως να ξεχωρίζουμε τα πράγματα και να κοιτάμε κατάματα την αλήθεια, για να μην γκρεμίζεται ολόκληρος ο κόσμος μας αργότερα, όταν θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια. Γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνουν και η πτώση από το συννεφάκι, θα πονέσει.

Όχι, λοιπόν, δεν είστε ντε και καλά ζευγάρι επειδή έχουν παιχτεί τα παρακάτω:

#1 Βγαίνετε τα δυο σας

Οκ, κι επειδή βγαίνετε έξω τι μ’ αυτό; Το ότι σου ζητάει να πάτε για έναν καφέ ή για ένα ποτό οι δυο σας, δε σημαίνει ότι έγινες και το κορίτσι του. Μπορεί απλά να απολαμβάνει τη συντροφιά σου και να θέλει να περνάει χρόνο μαζί σου, αλλά μέχρι εκεί. Ή ακόμη να θέλει να γνωριστείτε καλύτερα για να καταλάβει αν τελικά ταιριάζετε. Το ότι βγαίνετε λοιπόν, δε σημαίνει τίποτα το σπουδαίο. Σαφώς και υπάρχει πρόθεση κι ενδιαφέρον από τις δύο μεριές, αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι αυτό θα προχωρήσει σε σχέση.

#2 Έχει πέσει φιλί

Και το φιλί διαγνωστικό είναι. No offence για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής, αλλά δεν είμαστε δα και στο 1940 που ένα ζευγάρι γνωριζόταν για πρώτη φορά στον ίδιο του το γάμο! Πριν να πάρει την απόφαση ένας άνθρωπος σήμερα να κάνει σχέση, προηγούνται διάφορα πράγματα. Ένα από αυτά είναι να καταλάβει κατά πόσο υπάρχει χημεία. Μην ξεχνάμε ότι το φιλί δείχνει αρκετά πράγματα για αυτόν που έχεις απέναντί σου. Από την άλλη, το ότι φιλιέστε κάθε φορά που βρίσκεστε δε σημαίνει ότι το πάτε για σχέση, πιο πολύ θα έλεγα ότι το πάτε για… κρεβάτι.

#3 Το έχετε κάνει

Again, ζούμε στον 21ο αιώνα, όπου κανείς δεν περιμένει την πρώτη νύχτα του γάμου του για να μάθει πώς δένει με τον άλλον στο κρεβάτι. Η κατάσταση φτάνει πολύ πιο γρήγορα στην κρεβατοκάμαρα πλέον και πάλι καλά να λέμε, γιατί από εκεί βγάζεις πολλά συμπεράσματα. Ωστόσο, το γεγονός ότι κάνατε σεξ μία ή και παραπάνω φορές δε σημαίνει ότι τον έδεσες κιόλας τον γάιδαρό σου. Λίγο ρεαλισμό, ρε παιδιά. Απλώς περνάτε καλά κι από εκεί και πέρα βλέπετε αν θέλετε και οι δύο κάτι πιο σοβαρό. Σκέψου εκείνος να πιστεύει ότι είστε απλά friends with benefits, ενώ εσύ νομίζεις ότι είστε σε σχέση… Υπέροχο.

#4 Σε έχει καλέσει σε έξοδο με τους φίλους του

Είναι όντως πολύ ωραίο εκ μέρους του να σε καλεί σε κοινή έξοδο με φίλους του, αλλά αυτό δε μαρτυρά ότι το next step είναι τα σκαλιά της εκκλησίας. Δικαίως σε βάζει σε σκέψεις, είναι λίγο παρεξηγήσιμη σαν κίνηση, ειδικότερα αν εσύ έχεις πολλές προσδοκίες, ωστόσο κράτα μια πισινή. Μπορεί πολύ απλά να σε θεωρεί καλή παρέα και να πιστεύει ότι μαζί με τους φίλους του θα περάσετε τέλεια.

#5 Μιλάτε συχνά μέσα στη μέρα

Κοιτά, παίζει να μιλάει και με άλλες κοπέλες και εσύ να μην έχεις ιδέα. Δεν είναι σοβαρό κριτήριο ότι μιλάτε συχνά ή δεν αργεί να απαντήσει στα μηνύματά σου ή ότι δείχνει ενδιαφέρον. Φυσικά και είναι ένα καλό πρώτο σημάδι. Τώρα για το αν σε θέλει για κοπέλα του, fuck buddy του ή για καλή του φίλη, αυτό πια δεν το ξέρουμε. Μεγάλη σημασία όμως, έχει και το τι συζητάτε. Έχετε πει τίποτα σοβαρό; Ξέρεις με τι ασχολούνται οι γονείς του; Πόσα αδέρφια έχει; Σε ποιο σχολείο πήγε; Ή μήπως όλη μέρα στέλνετε memes και πετάτε υπονοούμενα; Εννοείται ότι είναι τέλεια κι αυτά, αλλά δεν προμηνύουν σχέση, sorry.

#6 Δείχνει να ζηλεύει

Αυτό είναι πολύ κακό και θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις, ειδικά αν δεν έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο ότι είστε σε σχέση. Με ποιο δικαίωμα ζηλεύει από τη στιγμή που δεν είστε μαζί; Το ότι ζηλεύει εντωμεταξύ δε σημαίνει απαραίτητα ότι σε γουστάρει και του αρέσεις τόσο πολύ, αλλά ότι είναι εγωιστής, κτητικός και γενικότερα τα έχει τα θεματάκια του το παιδί, από τα οποία καλύτερα να μείνεις μακριά. Πιο πολύ για προβληματικός χαρακτήρας μου κάνει δηλαδή, παρά άτομο για σοβαρή σχέση.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2022, ξέρουμε τι googlαρες φέτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET