ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

9 σημάδια ότι θέλει να χωρίσετε και δεν έχει τα… @@ να σου το πει!

Μήπως έχει πάρει το αυτί σου κάτι για quiet dumping;

Μέχρι σήμερα, το στάνταρ παράπονο που είχαμε από τους άντρες είναι ότι δεν έχουν τα @@ να μας ζητήσουν να βγούμε ή ακόμα χειρότερα, να μας μιλήσουν. Ωστόσο, έρχομαι να σε απογοητεύσω λίγο παραπάνω, γιατί οι περισσότεροι πλέον δεν έχουν τα παπάκια ούτε και να μας χωρίσουν! 

Μετά το ghosting, το διαβάστηκε, το gaslighting και το πατροπαράδοτο κέρατο, το λεξιλόγιo της ερωτικής μας ζωής εμπλουτίζεται με μια καινούρια έννοια, το quiet dumping.

Πρόκειται για ένα νέο trend με επιρροές από το quiet quitting, όταν δηλαδή έχεις μπει στο mood του «παραιτούμαι» στη δουλειά σου, πολύ πριν παραιτηθείς κι επισήμως. Έτσι και το quiet dumping λοιπόν, σημαίνει ότι ο άλλος βρίσκεται σε διαδικασία χωρισμού χωρίς να το έχει κάνει ξεκάθαρο τόσο σε εσένα όσο και στον ίδιο του τον εαυτό ορισμένες φορές.  

Αυτό που αποφεύγει είναι να κάνει τη δύσκολη συζήτηση και προτιμά να καθοδηγήσει εσένα προς το μέρος της απόφασης. Σατανικό. 

Αν έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή στο αγόρι σου τελευταία και δεν ξέρεις πού να την αποδώσεις, ήρθαμε με μερικά σημάδια που δείχνουν πως μάλλον θέλει να γίνει Λούης. Μην τον κρατάμε τον κύριο!

1 Τον τελευταίο καιρό έχετε κάνει σεξ… δεν έχετε κάνει σεξ!

Μεγάλος συναγερμός. Το σεξ στη ζωή ενός ζευγαριού, όσο και να λέμε το αντίθετο, παίζει μεγάλο ρόλο. Αλλιώς, ονομαστείτε φιλαράκια που συγκατοικούν να τελειώνουμε! Αν ωστόσο κάνετε σεξ, αλλά ανήκει στην κατηγορία των παντρεμένων, ή ακόμα χειρότερα, δε θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά, τότε φίλη μου δύο είναι τα τινά: είτε… someone took your bitch είτε την κάνει με ελαφρά «πηδηματάκια»! (see what I did there)

2 Δεν είσαι πλέον η προτεραιότητά του

Απ’ ό,τι φαίνεται, οτιδήποτε άλλο είναι πιο ψηλά στις προτεραιότητές του από το να σε δει και να είστε μαζί. Ξαφνικά σου ακυρώνει τις Παρασκευές που είχατε συμφωνήσει πως θα αφιερώνετε ο ένας στον άλλον, βαριέται να έρθει να σε δει έστω για 10 λεπτά, ενώ από το πουθενά η δουλειά του έχει αρχίσει να τον κουράζει υπερβολικά και το έχει κάνει καραμέλα για να ρίξει πιστόλη. Αν πρέπει να του υπενθυμίζεις την ύπαρξή σου, τότε μήπως καλύτερα να τον βοηθήσεις να την ξεχάσει τελείως;

3 Ποιοτικός χρόνος has left the chat…

Παρόλο που μπορεί να βρίσκεστε, δε νιώθεις ότι σε γεμίζει συναισθηματικά. Είναι σαν να υπάρχετε σ’ ένα χώρο και να λείπει ο κοινός σας φίλος. Μοιάζει με καταναγκαστική συνάντηση και όχι με συνάντηση που θέλατε σαν τρελοί και οι δύο. Όλα μοιάζουν με αγγαρία. Σαν να έχεις ένα to do list για τη σχέση σας και απλά κάνεις τσεκ στα κουτάκια για να φεύγει κι αυτό από πάνω σου. Να πω ότι νιώθεις ότι μιλάς πια σε έναν ξένο; Θα το πω!

4 Ξηρασία στα μηνύματα

Πάμε να προσθέσουμε άλλη μία φράση: dry texting! Πού πήγε η «καλημέρα»; Πού πήγε η «καληνύχτα»; Πού πήγαν τα «μου λείπεις» όταν σας έτρωγε και τους δύο η δουλειά, αλλά κλέβατε λίγο δευτερόλεπτα για να δείξετε στον άλλον ότι τον σκέφτεστε; Ξεκίνησαν τα ξερά ok, η συζήτηση είναι σαν να σέρνεται, και φυσικά, το «διαβάστηκε» είναι η πιο συνηθισμένη απάντηση.  Δε λέμε οι συζητήσεις να θυμίζουν τα ντουζένια σας, αλλά ένα μικρό tracking της ημέρας σας όταν έχετε καιρό να βρεθείτε ή έστω ένα TikTok, κάτι ρε παιδί μου να δείξει ότι σε έχει στο μυαλό του, απαιτείται!

PS: Ειδικά αν δε σου στέλνει memes, πάει να πει ότι τα στέλνει σε άλλη. I said what I said. 

5 Βρίσκεις ‘easter eggs’ ότι ίσως και να σε απατάει

Τα σημάδια τα ξέρεις. Όταν κάποιος θέλει να κερατώσει ή το έχει κάνει ήδη, οριακά το γράφει στο κούτελό του. Κάθεται πολλές ώρες στο κινητό (παρόλο που σε εσένα δε στέλνει όταν δεν είστε μαζί), το έχει μόνιμα στο αθόρυβο, αποφεύγει να σου δείξει πράγματα στο κινητό του, αλλάζει η συμπεριφορά του, κ.ο.κ. Πολλοί άντρες δεν αφήνουν μια σχέση μέχρι να βρουν την επόμενη. Αν έχεις ξεκινήσει να έχεις δεύτερες σκέψεις γι’ αυτό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και να συμβαίνει. Ποτέ μην υποτιμάς το ένστικτό σου!

6 Δεν κάνετε πια σχέδια για το μέλλον

Δεν εννοώ για παιδιά και πώς θα είναι το νυφικό σου, ούτε για το πού θα πιείτε ποτό την Παρασκευή. Μιλάω για τα σχέδια που κάποτε απολαμβάνατε να κάνετε μαζί και ανυπομονούσατε να τα πραγματοποιήσετε. Εκείνο το ταξίδι στην Ισπανία, το watersport στη Σαντορίνη το καλοκαίρι, ένα απλό και ταπεινό διήμερο! Αν ξαφνικά βρίσκει λόγους για να μην τα κάνετε, ή δεν μιλάει καν για αυτά, τότε στο μυαλό του έχει ήδη πλανάρει τον χωρισμό οπότε δεν έχει νόημα για εκείνον να το συζητήσετε. Απλά δεν έτυχε να σου αναφέρει αυτή τη μικρή λεπτομέρεια μωρέ…

7 «Από πότε κάνεις εσύ παρέα με αυτούς;»

Όλως τυχαίως άρχισαν να ξεπηδούν νέοι φίλοι και νέες συνήθειες από το πουθενά! Φυσικά δεν είναι κακό να είναι κανείς κοινωνικός και δραστήριος. Συνήθως όμως, όταν βρίσκεσαι σε μία σχέση, μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου τις νέες γνωριμίες και δραστηριότητές σου αντί να τα κρατάς κρυφά. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα για να μη θέλεις να τα ξέρει ο άλλος. 

8 Ακροβατείς σ’ ένα σκοινί που είναι έτοιμο να σπάσει

Αν είσαι η μόνη που προσπαθεί να το κάνει να δουλέψει και νιώθεις ότι δε φτάνει, τότε η σχέση βρίσκεται στα τελευταία της. Δεν αρκεί ένα φιλί της ζωής για να συνέλθει. Χρειάζεται μια γενναία απόφαση να την αφήσεις να κλείσει τον κύκλο της. Δε γίνεται να μετράς την κάθε σου κίνηση για να μην τον νευριάσεις και στο τέλος να ζητάς και συγγνώμη. Διότι ως γνωστόν «εσύ τον οδήγησες σε τέτοιες συμπεριφορές με την στάση σου». This is called gaslighting!

9 Μπήκες να διαβάσεις αυτό το άρθρο

Για να μπήκες εδώ πάει να πει ότι το έχεις σκεφτεί και πολύ πιθανόν να έχεις ταυτιστεί σε πολλά από τα παραπάνω. Έχεις δει μία αλλαγή στη συμπεριφορά του, ή απλώς το νιώθεις μέσα σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Συνήθως το ένστικτό σου γνωρίζει πολύ πριν καταφέρεις εσύ να το αποδεχτείς πραγματικά. 

Αν τα ένιωσες στο πετσί σου όλα αυτά, πρέπει να σε εμπιστευτείς, μα κυρίως να μιλήσεις με το αγόρι σου. Δεν είναι λύση ούτε να συνεχίσετε έτσι, ούτε να περιμένεις πότε θα σε χωρίσει. Αν η κατάσταση δε φτιάξει μετά από όλα αυτά, απλώς πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου. Σεβάσου τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου και φύγε. Προφανώς και είναι πολύ δύσκολο, αλλά όλο και πιο δύσκολη θα γίνεται η κατάσταση στη σχέση. Δε θα αφήνεις ποτέ κανέναν να σε μειώνει, να σε έχει δεδομένη και κυρίως να σε υποτιμά! 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET