ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι είναι χειρότερο τελικά; Να σε αφήσει στο «διαβάστηκε» ή το «παραδόθηκε»;

Να ζει κανείς ή να μη ζει; Αν μας αφήνει στο «παραδόθηκε», διαλέγουμε το δεύτερο! 

Στέλα Τσάναϊ

7 Μαΐου, 2023

Από red flags στο κομμάτι των σχέσεων πάντως, η γενιά μας άλλο τίποτα. Situationships, dating apps, πισωγυρίσματα, τοξικοί πρώην, ghosting με μηνύματα που έμειναν στο «διαβάστηκε» ή στο «παραδόθηκε»… Κάπου πήρε το αυτάκι μου κι έναν νέο όρο, το zombieing, αλλά ας ασχοληθούμε με τα δύο τελευταία που είναι πονεμένη ιστορία για όλους μας. 

Σίγουρα έχεις βρεθεί κάποια στιγμή αντιμέτωπ@ είτε με το ένα είτε με το άλλο είτε και με τα δύο. Αυτά τα μικρά γκρίζα γραμματάκια στην οθόνη μπορούν να σου προκαλέσουν έκρηξη συναισθημάτων στη στιγμή και μια πληγωμένη αξιοπρέπεια που δε διστάζεις να θυσιάσεις μόνο και μόνο για να πάρεις μια απάντηση! Κι αν σου έλεγα ότι ανάμεσα στα δύο, το «διαβάστηκε» είναι… απάντηση; Προφανώς και πρόκειται για γαϊδουριά, αλλά το «παραδόθηκε» μπροστά του είναι ποινικά κολάσιμο.

Και κάπου εδώ προκύπτει το εξής δίλημμα: Τι είναι τελικά χειρότερο; Να σε αφήσει το crush στο «διαβάστηκε» ή στο «παραδόθηκε»;

Το «διαβάστηκε» είναι από μόνο του μια απάντηση

Ολοκληρωμένη απάντηση θα έλεγα! Χωρίς καμία αναστολή ή ντροπή, το άλλο άτομο σου δείχνει ξεκάθαρα ότι αδιαφορεί. Είναι σαν να σου λέει: «Είδα ότι μου έστειλες, δε μ’ ενδιέφερε και απλά σε γράφω/δεν έχω κάτι να πω».

Ναι είχε το θράσος να σε διαβάσει – ΠΟΥ ΝΑ Τ@ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΠΑΣ – αλλά ύστερα από πολλές ευχές και άλλες τόσες ευλογίες, το ξεπερνάς γιατί ξέρεις και έχεις χωνέψει το γεγονός ότι έφαγες άκυρο! I mean είναι αρκετά ξεκάθαρη απάντηση σε σχέση με κάποιες άλλες αηδίες που ακούμε τελευταία («περνάω μία φάση», «θέλω λίγο χρόνο για μένα», κοκ). Ίσως να μην είναι αυτό που περίμενες, αλλά το «μήνυμα» το έλαβες. Κι εκεί έγκειται η διαφορά με το «παραδόθηκε».

Το «παραδόθηκε» είναι παράνομο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο

Στο «παραδόθηκε» το όλο ζήτημα κάνει downgrade x100. Σε αφήνει να περιμένεις στην καλύτερη όλη μέρα, μέχρι να το διαβάσει. Τελικά περνάνε δύο, τρεις, πέντε μέρες και εσύ μπαινοβγαίνεις στο τσατ να τσεκάρεις εάν είναι online, εάν το είδε, εξαντλείς κάθε πιθανό ενδεχόμενο γιατί δεν το έχει ανοίξει, αναρωτιέσαι αν έκανες κάτι λάθος, αν πρόκειται ποτέ να το διαβάσει… κι αυτό μπορεί να κρατήσει εβδομάδες. Και πες ότι επιστρέφει μετά από μέρες με το άχαστο «έλα σόρι, με πήρε ο ύπνος και ξεχάστηκα», ότι τι δηλαδή; Τ@ συγχωρείς κι όλα μέλι γάλα;  

Η συγκεκριμένη περίπτωση σε κάνει να περιμένεις ένα μήνυμα που δε θα έρθει ποτέ. Ουσιαστικά, νιώθεις πως σε ισοπεδώνει εντελώς σαν ύπαρξη, γιατί δε βάζει την παραμικρή ενέργεια να ασχοληθεί. Δεν μπαίνει καν στον κόπο να το ανοίξει! Αργείς να καταλάβεις ότι έφαγες ακυράκι και όσο η απάντηση καθυστερεί, τόσο η αξιοπρέπειά σου ανακαλύπτει καινούριους πάτους. ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΡΕ!

Υπάρχει περίπτωση να μην το είδε; ΟΧΙ, δεν υπάρχει. Είμαστε όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι, πιστεύεις δεν τ@ ήρθε ειδοποίηση; Άσε που συνήθως αυτό το κάνουν και όσοι έχουν το θράσος να ανεβάζουν ανενόχλητοι στόρι. Εεεμ σόρι, αλλά έχεις ένα αδιάβαστο μήνυμα στο inbox σου, μπορείς να το δεις πρώτα και μετά να συνεχίσεις τη ζωούλα σου; 

Διάβασε κι αυτό

Τελικά το like στα stories είναι ο νέος τρόπος πεσίματος στα social;

Κάπως έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το «παραδόθηκε» είναι πολύ χειρότερο από το «διαβάστηκε». Και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά οι περισσότεροι που βγήκα στο δρόμο και ρώτησα, δίνοντας μάλιστα τα δικά τους επιχειρήματα. Περιμένω και τη δική σου γνώμη!

@neopolisgr

Εσείς τι λέτε;🤔 #greektiktok #fypgreece #diavastike #paradothike #stasouistela

♬ πρωτότυπος ήχος – neopolisgr

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET