ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Βατά τα θέματα σε Κοινωνιολογία, κλιμακούμενης δυσκολίας η Βιολογία!

Υπήρχε περιθώριο να γράψουν καλά ακόμη και οι μέτρια προετοιμασμένοι.

Neopolis Team

19 Ιουνίου, 2020

Τρίτη ημέρα εξέτασης των Πανελληνίων για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, με Βιολογία για τους μαθητές των Σπουδών Υγείας και Κοινωνιολογία για τους μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Τα σημερινά θέματα, δεν δυσκόλεψαν τόσο τους μαθητές, ενώ ακόμα και οι μέτρια προετοιμασμένοι μπορούσαν να γράψουν καλά.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα της Κοινωνιολογίας, που εντάχθηκε από φέτος ως μάθημα εξέτασης Πανελληνίων, ήταν σχετικά προβλέψιμα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και η καθηγήτρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Αγίου Δημητρίου, Αναστασία Σταματίου, δεν υπήρξε κάποιος ιδιαίτερος βαθμός δυσκολίας, εκτός από το θέμα Δ, το οποίο ήταν συνδυαστικό.

Αναλυτικότερα, τα ερωτήματα του θέματος Α χαρακτηρίζονται βατά και κατανοητά και εύκολο να εντοπιστούν οι απαντήσεις τους στο βιβλίο. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα Β, του οποίου οι εκφωνήσεις ήταν σαφείς. Αντίθετα, το Γ3 ήθελε μια πιο μακροσκελή απάντηση και χρειαζόταν σε ένα βαθμό κριτική σκέψη από τους μαθητές. Τέλος, το θέμα Δ ήταν αναμενόμενο και συνδύαζε το πρώτο, το τρίτο και το έβδομο κεφάλαιο του βιβλίου.

Σε ίδιο σχολιασμό κινήθηκαν και οι καθηγητές του «Μεθοδικού», σύμφωνα με τους οποίους τα ζητούμενα χαρακτηρίζονται βατά και μπορούσαν να ανταποκριθούν όλοι οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί επαρκώς, ενώ οι πολύ καλά προετοιμασμένοι αναμένεται να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις της Κοινωνιολογίας ΕΔΩ.

Όσον αφορά το μάθημα της Βιολογίας, τα θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας.

Η καθηγήτρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Τάνια Βασιλοπούλου, ανέφερε πως μέχρι το θέμα Γ οι ερωτήσεις ήταν βατές, ενώ μόνο το τελευταίο ενδεχομένως να δυσκόλεψε τους μαθητές, αφού ήταν πιο απαιτητικό.

Επεσήμανε δε, πως η νέα δομή εξέτασης του μαθήματος έκανε καλό στους μαθητές, μιας και είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για το θέμα Δ. «Ο σωστά προετοιμασμένος υποψήφιος θα έχει ανταποκριθεί πολύ καλά και πιστεύω ότι θα δούμε σχετικά καλούς βαθμούς», τόνισε.

Για τους υποψήφιους που εξετάστηκαν με το παλαιό σύστημα, τα θέματα της Βιολογίας της Γενικής Παιδείας ήταν αρκετά εύκολα, ενώ εκείνα του Προσανατολισμού ήταν βατά, με το Γ θέμα μόνο να έχει δυσκολέψει, ενδεχομένως, τους υποψηφίους, καθώς ήθελε περισσότερο χρόνο για να λυθεί.

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις της Βιολογίας ΕΔΩ.

Σειρά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με Φυσική και Λατινικά

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, με το μάθημα της Φυσικής. Για τους υποψήφιους που εξετάζονται με το παλαιό σύστημα, τη Δευτέρα θα εξεταστούν στη Φυσική (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).


Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις Πανελλήνιες 2020:

Αν αναρωτιέσαι πώς βγαίνουν τα θέματα των Πανελλαδικών, μιλάμε για ολονύχτιο μαραθώνιο!

Πώς θα υπολογιστούν φέτος τα μόρια χωρίς τους συντελεστές βαρύτητας;

Άνοδο στις βάσεις προβλέπουν οι εκτιμήσεις, ύστερα από τα θέματα των Μαθηματικών!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET