fbpx

Ραντεβού στο σπίτι: Τι αρέσει και τι ξενερώνει τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες!


Τα πρώτα ραντεβού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν θέλεις να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Υπάρχει ολόκληρη ιεροτελεστία από πίσω τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Από τη μία το καθιερωμένο pep talk πως όλα θα πάνε καλά και από την άλλη τα γνωστά μπανιαρίσματα, το λούσιμο με αρώματα, το πασάλειμμα με τις κρέμες και ό,τι άλλο απαιτείται για να είσαι έτοιμος για το ερωτικό γιουρούσι.

Στη συνέχεια, κι αφού έχεις σπαταλήσει δύο ώρες στην προετοιμασία, παίρνεις το ταξάκι/αυτοκίνητο/λεωφορείο και πας μέχρι την καφετέρια, το εστιατόριο, το πάρκο, το σινεμά ή το θέατρο που έχετε κανονίσει.

Κι ερωτώ εγώ εδώ: Γιατί 9 στις 10 φορές τα ραντεβού γίνονται κάπου έξω και όχι στο σπίτι ενός από τους δύο; Και απαντώ: Γιατί πολύ απλά πάντα ο ένας από τους δύο παρεξηγεί τις προθέσεις του άλλου και νομίζει ότι το πράγμα πάει ξεκάθαρα για σεξ. Χαζομάρες.

Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά στο πρώτο ραντεβού στο σπίτι, τα οποία μάλιστα μας παρουσιάζει έρευνα του Porch.com, όπου συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες δίνοντας πολύ ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το τι θα τους άρεσε και τι όχι σ’ αυτήν την περίπτωση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 993 άτομα με τη χρήση του Amazon’s Mechanical Turk, με το 51% να είναι άνδρες και το 49% γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των ερωτηθέντων ήταν τα 34 έτη, ενώ το 69% ανήκουν στην κατηγορία «Millennials».

Στους πίνακες, λοιπόν, βλέπετε τα πράγματα τα οποία φτιάχνουν και αντίστοιχα ξενερώνουν τα δύο φύλα στο πρώτο ραντεβού στο σπίτι:

Τα ευρήματα της έρευνας είναι πολύ εντυπωσιακά, καθώς αν παρατηρήσεις καλά, θα δεις ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία ανάμεσα στα δύο φύλα, με μόνη διαφορά στις θέσεις που τα τοποθετούν.

Αρχικά, σχετικά με τα πράγματα που αρέσουν και κάνουν καλή εντύπωση:

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βάζουν στην 1η θέση το σπίτι να μυρίζει όμορφα.

Εξίσου σημαντικά είναι επίσης το άτομο να μένει μόνο του (δείγμα ανεξαρτησίας), να έχει ένα μεγάλο και άνετο κρεβάτι (δείγμα καλού ύπνου και ότι θα βολευτούν στη συνέχεια), να υπάρχουν βιβλία τριγύρω (δείγμα ότι διαβάζει) και να έχει σκύλο (γιατί όχι γάτα;).

Από την άλλη, οι άνδρες θέλουν η διακόσμηση να έχει μία συγκρότηση και να μην είναι ό,τι να ‘ναι, ενώ οι γυναίκες θεωρούν αρκετά σημαντικό να υπάρχουν οικογενειακές φωτογραφίες. Και φυσικά, μεγάλο συν για τους πρώτους θα ήταν να υπάρχει κονσόλα gaming αλλά και τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα, ενώ αντίστοιχα για τις γυναίκες… χαλάκι πόρτας (ε, ναι ).

Τώρα, σχετικά με τα πράγματα που θα ξενέρωναν κάποιον/α στο πρώτο ραντεβού στο σπίτι:

Εδώ, συμβαίνει κάτι εντυπωσιακό. Δύο είναι τα βασικά πράγματα που θα ξενέρωναν έναν άνδρα και μία γυναίκα στο πρώτο ραντεβού στο σπίτι, απλά τα έχουν βάλει εναλλάξ ως προτεραιότητα. Συγκεκριμένα Νο.1 ξενέρα για τον άνδρα είναι η κοπέλα να συγκατοικεί με τον πρώην της (έχουν πέσει σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις και το βάζουν στην κορυφή;;;), ενώ για τη γυναίκα Νο.1 είναι να υπάρχει τεστ εγκυμοσύνης στον κάδο απορριμμάτων. Αντίστοιχα, στη 2η θέση μπαίνουν ακριβώς τα ίδια εναλλάξ.

Σε αυτά που συμφωνούν επίσης ως δείγματα ξενερώματος, είναι να υπάρχουν απομεινάρια από την προηγούμενη σχέση, ναρκωτικές ουσίες, βρώμικα κατοικίδια και στρώμα στο πάτωμα. Ωστόσο, ενώ οι άνδρες χαλιούνται με τα βρώμικα πιάτα και τα παρατημένα φυτά, για τις γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο. Πάντως, αυτό που μετράει και για τους δύο ως ανασταλτικός παράγοντας είναι η ύπαρξη άνω του ενός συγκατοίκου.

Εσείς επιβεβαιώνετε ή έχετε κάποια δικά σας, τελείως διαφορετικά συν και πλην;


Photo by Jonathan Borba on Unsplash

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET