ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Ραγάδες | «Μπορώ να τις ξεφορτωθώ;» (χωρίς νυστέρι παρακαλώ)

Γράφει ο πλαστικός χειρούργος Απόστολος Γαϊτάνης, από το Y-olo.gr Μετά από μία πολύ αυστηρή δίαιτα έχασα μεν πολλά κιλά, αλλά γέμισα ραγάδες. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσω αυτό το αντιαισθητικό φαινόμενο, όμως χωρίς νυστέρι; Μπορεί οι ραγάδες να είναι λιγότερο ενοχλητικές από την κυτταρίτιδα, παρ’ όλα αυτά αποτελούν ένα ακόμα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί αρκετές από […]

Neopolis Team

17 Μαΐου, 2016

Γράφει ο πλαστικός χειρούργος Απόστολος Γαϊτάνης, από το Y-olo.gr

Μετά από μία πολύ αυστηρή δίαιτα έχασα μεν πολλά κιλά, αλλά γέμισα ραγάδες. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσω αυτό το αντιαισθητικό φαινόμενο, όμως χωρίς νυστέρι;

Μπορεί οι ραγάδες να είναι λιγότερο ενοχλητικές από την κυτταρίτιδα, παρ’ όλα αυτά αποτελούν ένα ακόμα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί αρκετές από εμάς. Λευκές ή κόκκινες γραμμές στο σώμα μας, μπορούμε να τις «σβήσουμε» με τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής.

Μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία αντιμετώπισης είναι τα λέιζερ νέας γενιάς, όπως το pixel που μας προτείνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στη συνέχεια στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος.

Αφαιρεί την εξωτερική στιβάδα του δέρματος και διατηρεί τον περιβάλλοντα ιστό ανέπαφο. Η ανάρρωση γίνεται πολύ γρήγορα, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει μέσω της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του pixel.

Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου «όπλου», που δεν είναι μαζικής καταστροφής αλλά επιλεκτικής, είναι ότι η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν χρειάζεται αναισθησία. Κάθε συνεδρία διαρκεί 10-15 λεπτά, ανάλογα βέβαια και την έκταση της περιοχής.

Ενώ ο γιατρός ρυθμίζει την ένταση της συσκευής κάνοντάς τη να λειτουργεί επιφανειακά ή σε βάθος, γεγονός που εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Ανάλογα με την πορεία της θεραπείας ορίζεται κι ο αριθμός των συνεδριών. Συνήθως συστήνονται 3-5 εφαρμογές.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Ιατρεία:

Αθήνα: Βασιλίσσης Σοφίας 48, Χίλτον

Κηφισιά: Ηρώδου Αττικού 10 & Μενάνδρου 1

Τηλ: 210-7222070

http://agaitanis.gr

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

Προστάτεψε τις πολύτιμες στιγμές σου στην παραλία με τα αντηλιακά Carroten!

ΣΤΥΛ

Μια βουτιά στη νέα συλλογή TEZENIS 2024 beachwear, για να ξεκινήσει σωστά το καλοκαίρι!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Clinéa: Η πιο αποτελεσματική clean skincare ρουτίνα για το απόλυτο #GlassSkin effect!

ΣΤΥΛ

Fashion items που κακώς φοβάσαι να εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου

ΟΜΟΡΦΙΑ

NIVEA SUN UV Derma Skin Clear SPF50+: Αντηλιακή προστασία για επιδερμίδες με τάση για ατέλειες!

ΣΤΥΛ

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι ’24!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET