ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η πρώτη online συνέλευση έγινε από τον ΦΣ Νομικής Αθηνών, συμμετείχαν πάνω από 300 φοιτητές!

Τα προβλήματα τρέχουν δυστυχώς και πρέπει να συζητιούνται.

Neopolis Team

19 Μαρτίου, 2021

Πριν λίγες ημέρες, ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής ΕΚΠΑ πραγματοποίησε την πρώτη του online συνέλευση μέσω Zoom, με πάνω από 300 φοιτητές να συμμετέχουν. Είναι η πρώτη ανάλογη ενέργεια κατά την περίοδο του λοκντάουν, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και διήρκησε από την Τρίτη 16/03 19:00 μέχρι την Τετάρτη 17/03 στις 00:40.

Η πραγματοποίηση αυτής ήρθε ύστερα από τη συγκέντρωση 300 υπογραφών, με σκοπό να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη Σχολή εν μέσω πανδημίας, τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την τηλεκπαίδευση, την πρόσβαση των φοιτητών σε αυτή και άλλα. Συγκεκριμένα, τα περιεχόμενα που συζητήθηκαν στη διάρκειά της αναφέρθηκαν περιεκτικά στην αρχή του σχετικού κειμένου που αναρτήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Τα ζητήματα που θίχτηκαν λοιπόν, είναι αυτά που απασχολούν όλα τα Πανεπιστήμια και τις Σχολές τον καιρό του κορωνοϊού και των περιορισμών και απαιτούν λύσεις.

Λύσεις αιτήθηκαν επομένως και οι 350 περίπου φοιτητές στη συνέλευση, επισημαίνοντας αρχικά τα κενά που δημιουργούνται στην εξ αποστάσεως διδασκαλία κι εξεταστική, τις καθυστερήσεις ή και την άρνηση ανάρτησης εκπαιδευτικού υλικού στο eclass από ορισμένους καθηγητές, καθώς και προβλήματα που δεν προκύπτουν μόνο από την πανδημία και τα οποία δυσκολεύουν το έργο των φοιτητών.

Η διαδικτυακή αυτή συνέλευση έλαβε πολύ θετικά σχόλια, καθώς σε μια εποχή όπου τα πάντα λειτουργούν με διαφορετικούς ρυθμούς και η ανθρώπινη επαφή έχει βρει μεγάλο μπελά, κινδυνεύει σημαντικά η ποιότητα με την οποία λειτουργούν τα πράγματα, εκ των οποίων και η εκπαιδευτική διαδικασία. Λύση δεν είναι να πραγματοποιείται εξ αποστάσεως κι ας έχει χίλια δυο στραβά, αλλά να επισημαίνονται οι αστοχίες της από την πλευρά όσων την ζουν από πρώτο χέρι (των φοιτητών δηλαδή) και να επιδιώκονται λύσεις.

Όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ένα σχετικό σχόλιο στο facebook:

«Έχω να πω μόνο ένα: 

Σήμερα οι πρωτοετείς (συμ)φοιτητές μας είχαν την πρώτη τους επαφή με διαδικασία του ΦΣ. Και όλοι έχουμε αν μη τι άλλο, την ευθύνη και την υποχρέωση να τους παραδώσουμε έναν Σύλλογο υγιή, ενεργό και ευέλικτο. Το να ωθήσουμε τους πρωτοετείς, που διαβιούν με ένα περίεργο τρόπο το σύνολο του πρώτου και καθοριστικότερου έτους της φοιτητικής τους ζωής, προς τις συλλογικές διαδικασίες, τον δημοκρατικό διάλογο και το ήθος είναι μόνο μια τεράστια επιτυχία.»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χρυσοί δύο φοιτητές του ΕΚΠΑ στον σημαντικότερο Μαθηματικό διαγωνισμό του κόσμου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET