ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Προς τα τέλη Ιουνίου η έναρξη των Πανελληνίων – Πώς θα γίνει η επιστροφή στην τάξη;

Τουλάχιστον γλιτώσαμε το κακό σενάριο του Σεπτέμβρη.

Neopolis Team

16 Απριλίου, 2020

Ένα μήνα και κάτι ημέρες από το ολοκληρωτικό lockdown, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εξετάζει την άρση των μέτρων για τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Αυτό θα συμβεί σταδιακά, όπως πλέον γνωρίζουμε από τις ανακοινώσεις, με ορισμένα καταστήματα να έχουν προτεραιότητα και προς το τέλος του μήνα να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Το φλέγον ζήτημα, όμως, είναι τι θα γίνει με την εκπαιδευτική λειτουργία. Τα σχολεία έχουν πάρει παράταση αναστολής λειτουργίας μέχρι και τις 10 Μαΐου, και προς το παρόν παραμένει άγνωστο για το πότε και αν θα επανέλθουν.

Για την ώρα, το Yπουργείο Παιδείας έχει δώσει βαρύτητα στους φετινούς υποψήφιους των Πανελλαδικών που φημολογείται πως μπορεί να ξαναμπούν μόνο αυτοί στις αίθουσες στις 11 Μαΐου ή στις 18 Μαΐου, ενώ κλειδώθηκαν και οι δύο ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου γίνονται σκέψεις ακόμα και το να χωριστούν σε δύο κύκλους. Δηλαδή, οι μαθητές να ξεκινούν τα μαθήματα 08:00-11:00 και 11:00-14:00, προκειμένου να μην συμπέσουν πολλοί μαζί.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι φετινοί οι υποψήφιοι φαίνεται πως θα ξεκινήσουν τις  Πανελλήνιες στις 22 ή 29 Ιουνίου.

Φυσικά, οι αποστάσεις θα τηρηθούν κανονικά, με τους 22-25 μαθητές ανά τάξη, να σπάνε σε τρία ολιγομελή τμήματα δηλαδή με 7-8 μαθητές, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστούν όλες οι αίθουσες του Λυκείου.

Όσον αφορά τα Γυμνάσια, φαίνεται πως οι προαγωγικές εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ τα Δημοτικά θα παρατείνουν τη λειτουργία τους ως το τέλος του Ιουνίου με μοναδικό στόχο να γίνουν κάποια βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά. Επιπλέον, το χαμένο έδαφος όπως είναι αναμενόμενο θα αναπληρωθεί την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει νωρίτερα.

Τέλος, την επιβεβαίωση των παραπάνω έκανε και ο κ. Πέτσας ο οποίος ανέφερε για τη λειτουργία των σχολείων πως «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET