ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

8 πράγματα που κάθε 20χρονος δεν αντικαθιστά τόσο συχνά όσο θα έπρεπε!

Είμαι βέβαιη πως έχεις διαβάσει άπειρα άρθρα σχετικά με την υγιεινή και το πόσα βακτήρια και μικρόβια βρίσκονται σε κάθε μέρος του σπιτιού σου, αλλά και σε κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείς. Παρόλα αυτά για κάποιο λόγο ποτέ δε δίνεις βάση. Μπορεί μερικά πράγματα να σου φαίνεται υπερβολικό να τα αλλάζεις συχνά, ωστόσο υπάρχουν και κάποια […]

Θεώνη Σταματοπούλου

25 Απριλίου, 2017

Είμαι βέβαιη πως έχεις διαβάσει άπειρα άρθρα σχετικά με την υγιεινή και το πόσα βακτήρια και μικρόβια βρίσκονται σε κάθε μέρος του σπιτιού σου, αλλά και σε κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείς. Παρόλα αυτά για κάποιο λόγο ποτέ δε δίνεις βάση. Μπορεί μερικά πράγματα να σου φαίνεται υπερβολικό να τα αλλάζεις συχνά, ωστόσο υπάρχουν και κάποια άλλα που σίγουρα δεν αντικαθιστάς τόσο συχνά όσο θα έπρεπε, όπως τα παρακάτω:

#1 Το σφουγγάρι

Δεδομένου ότι τα βακτήρια αναπτύσσονται σε υγρά περιβάλλοντα, περιττό να σου πω πόσες χιλιάδες από αυτά περιέχει το σφουγγάρι με το οποίο πλένεσαι και πόσο τακτικά οφείλεις να το αντικαθιστάς με ένα καινούριο. Κάθε δύο μήνες το πολύ πρέπει να το αλλάζεις.

#2 Τις πετσέτες του μπάνιου

Γενικά, συνίσταται να αλλάζεις τις πετσέτες του μπάνιου ύστερα από 3 με 4 φορές που τις χρησιμοποίησες. Μη νομίζεις δηλαδή ότι επειδή σκουπίζεσαι με αυτές αφού έχεις πρώτα πλυθεί, είναι καθαρές. Καμία σχέση. Τα βακτήρια κάνουν πάρτι πάνω τους.

#3 Την οδοντόβουρτσα

Αν χρησιμοποιείς ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, μόνο και μόνο επειδή οι τρίχες της εξακολουθούν να περιστρέφονται, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσεις να πλένεις τα δόντια σου με την ίδια. Επιπλέον, αν χρησιμοποιείς την οδοντόβουρτσα σου ενώ είσαι άρρωστος/η, θα πρέπει να την αντικαταστήσεις αμέσως μόλις αναρρώσεις. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να την αντικαθιστάς με μία καινούρια κάθε 3 μήνες.

#4 Το πάπλωμα

Όσο κι αν λατρεύεις το πάπλωμα σου και δεν θέλεις να το αποχωρίζεσαι για κανένα λόγο, ακόμα κι οι πιο συχνές πλύσεις (δηλαδή κάθε 2 εβδομάδες) δεν αρκούν για να ξεφορτωθείς από πάνω του τα ακάρεα και τα μικρόβια. Επιπλέον, συνίσταται να το αντικαθιστάς με ένα καινούριο, κάθε 4 με 5 χρόνια.

#5 Τα εσώρουχα

Περιττό να πω ότι πρέπει να αλλάζεις το εσώρουχό σου καθημερινά και δε οι γυναίκες να πλένουν και τα σουτιέν τους μία στο τόσο. Γενικά, οι γυναικολόγοι προτείνουν τα βαμβακερά εσώρουχα ως τα καλύτερα, ειδικά για όσες προτιμούν να φορούν στρινγκ.

#6 Τις μαξιλαροθήκες

Όσο κουραστικό κι αν σου φαίνονται, οι μαξιλαροθήκες πρέπει να αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση. Ειδικά για όσους έχουν ακμή ή λιπαρό δέρμα, οι δερματολόγοι συνιστούν να αλλάζονται ακόμα και καθημερινά. Αν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με κάποιον, φρόντισε να αλλάζεις τη μαξιλαροθήκη όταν αυτός/ή φύγει για να απομακρύνεις βακτήρια από την γύρω περιοχή, στα οποία πιθανόν να είσαι ευαίσθητος/η και να ερεθίσουν το δέρμα σου.

#7 Τα σεντόνια

Κάθε 1 με 2 εβδομάδες ενδείκνυται να αλλάζεις τα σεντόνια του κρεβατιού σου. Είναι μία ρουτίνα υγιεινής που πρέπει να ακολουθείς οπωσδήποτε.

#8 Τα σκουλαρίκια

Αν φοράς το ίδιο ζευγάρι σκουλαρίκια συνέχεια, πρέπει να τα καθαρίζεις με λίγο οινόπνευμα μία στο τόσο για να απομακρύνεις τα μικρόβια από αυτά. Και λέγοντας μία φορά στο τόσο, εννοώ κάθε βδομάδα.

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Glow Expert 4D: Η νέα σειρά του bioten με καινοτομία που παρέχει 4 δράσεις σε 1 επιλογή!

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals γιορτάζουν τρία classic sneakers με την καμπάνια «1000 BACK»!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

‘Sunshine guilt’: Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει ενοχές όταν έξω έχει ήλιο, αλλά θες να σαπίσεις σπίτι!

ΣΤΥΛ

Basic κομμάτια που αξίζει να επενδύσεις για την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET