Τιβί

Το κρυφό δωμάτιο, ο έλεγχος για ΣΜΝ κι άλλα 6 πράγματα που συμβαίνουν στο Love Island!

Στα bts βρίσκεται το ζουμί.

Neopolis Team

7 Οκτωβρίου, 2022

Το Love Island έκλεισε δύο εβδομάδες στη ζωούλα μας και θέλαμε να μάθουμε μερικά πραγματάκια παραπάνω. Τι σόι τηλεθεατής είσαι αν δεν ξέρεις τα bts; Το πραγματικό ζουμί βρίσκεται εκεί, change my mind.

Μιας που πρόκειται για ξένη παραγωγή (όπως κάθε ριάλιτι που καταφτάνει με τη νέα σεζόν), υποθέτουμε ότι ισχύουν και οι ίδιοι κανόνες. Μάθαμε λοιπόν μερικές πληροφορίες που ισχύουν στο εξωτερικό και αν υιοθετούνται και από το εγχώριο production, τότε τις λες και πιο ενδιαφέρουσες από τα δρώμενα στο σπίτι!

1. Δεν υπάρχει αίσθηση του χρόνου

Η παραμονή σε μία βίλα με άγνωστα άτομα και για κάμποσες εβδομάδες, δεν είναι και το ιδανικότερο σενάριο. Αν κάτι έχουμε μάθει ύστερα από τόσα χρόνια δηλαδή, είναι πως η ψυχολογία των παικτών κάπου κάπου επιβαρύνεται. Θα μου πεις, για ερωτικό παιχνίδι έχουν μπει, δεν τους βάζουν να σκάβουν κάθε μέρα. Είναι κι αυτό μια αλήθεια. Ωστόσο, σκοπός του ριάλιτι είναι να χάσουν τελείως επαφή με τον έξω κόσμο και να μπουν σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Γι’ αυτό και έχει καταργήσει τα ρολόγια και τα ημερολόγια, ώστε οι παίκτες να μην έχουν αίσθηση του χρόνου και να αφεθούν στο φλερτ.

2. Το ξενύχτι πάει κι έρχεται!

Στο εξωτερικό τουλάχιστον, πολλά από τα γυρίσματα διαρκούν μέχρι και τις 3 τη νύχτα. Αν σκεφτούμε ότι εκεί ο χρόνος δεν έχει και τόση σημασία (βλ. #1), τότε βγάζει νόημα. Στις τελετές ειδικά, δίνει χρόνο στην παραγωγή να μετρήσουν τις ψήφους του κόσμου, αφού οι γραμμές κλείνουν γύρω στις 23:30 ώρα Ισπανίας.

3. Τα κινητά εκτελούν έναν και μοναδικό σκοπό

Ως γνωστόν, στα ριάλιτι απαγορεύεται η χρήση κινητών, γιατί πολύ απλά απαγορεύεται η επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Ωστόσο, στο Love Island ακούμε να λέμε «έχω μήνυμα» κι αυτό είναι αυστηρά στα πλαίσια του παιχνιδιού. Η παραγωγή τους ειδοποιεί όταν έρχεται κάποιο μήνυμα – αποστολή και ο παίκτης πρέπει βάσει σεναρίου να φωνάξει δυνατά την παραπάνω φράση, ώστε να μαζευτούν και οι υπόλοιποι παίκτες για να τους το διαβάσει.

4. Οι συμμετέχοντες δεν κρίνονται για τις μαγειρικές τους ικανότητες

Στο Love Island πήγαν, όχι στο Master Chef. Τα κύρια γεύματά τους λοιπόν, μαθαίνουμε ότι αναλαμβάνονται από μια εταιρεία catering, η οποία τους φτιάχνει έναν μπουφέ με κοτόπουλο, ψάρι, λαχανικά. Εμείς δεν το βλέπουμε, καθώς οι κάμερες δεν γράφουν εκείνη τη στιγμή, αλλά πλέον το ξέρουμε. Πολύ καλό ακούγεται αυτό. Μήπως δηλώσουμε συμμετοχή του χρόνου; Σύμφωνα με την Megan Barton Hanson ακόμα, η παραγωγή δεν αφήνει τα ζευγάρια να κάθονται δίπλα διπλά και να συνομιλούν, προκειμένου να μη χαθεί κάποια ατάκα και χτυπούν το κεφάλι τους.

5. Οι καπνιστές έχουν το δικό τους κρυφό δωμάτιο  

Σκεφτείτε τη βίλα του Love Island σαν ένα εστιατόριο. Για να καπνίσει κανείς, πρέπει να πει το παρντόν και να «εξοριστεί» σε ένα ειδικό δωμάτιο, το οποίο είναι κρυφό σε εμάς, μιας και είναι απαγορευτικό για τα τηλεοπτικά προγράμματα να δείχνουν σκηνές με ανθρώπους που καπνίζουν.

6. Το αλκοόλ προσφέρεται σε αυστηρές ποσότητες

Πολλοί πρώην παίκτες του εξωτερικού έχουν μιλήσει για τον κανόνα των δύο ποτών που ισχύει στο σπίτι, ενώ τονίζουν ότι οι επιλογές είναι μπίρα, κρασί ή bubble cocktail σε ειδικές περιστάσεις. Μια άλλη πηγή όμως στο HuffPost, δήλωσε πως δεν υπάρχει όριο, αλλά σίγουρα δίνεται προσοχή να μην καταναλώνουν πολύ αλκοόλ οι παίκτες.

7. Θέματα συζήτησης, πολύ συγκεκριμένα!  

«Δεν επιτρέπεται να μιλάς για τον έξω κόσμο και πολύ, και προφανώς όχι για brands και τα σχετικά.», αναφέρει ο πρώην διαγωνιζόμενος Chris Williamson στο BBC. Γενικά, υπάρχει μια συχνή υπενθύμιση από την παραγωγή για το τι μπορούν να συζητούν και τι όχι.

8. Παίζει κι έλεγχος για ΣΜΝ 

Ένας αυστηρός κανόνας που ισχύει για το Love Island του εξωτερικού και υποθέτουμε (κι ελπίζουμε επίσης) ότι ισχύει και εδώ, είναι ο έλεγχος των παικτών για ΣΜΝ προτού μπουν στη βίλα. Κι αυτό μαρτυράει πολλά για το τι συμβαίνει όταν οι κάμερες δεν κοιτάνε. Ή κοιτάνε, αλλά δε μας τα μεταφέρουν.

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

PLACES TO BE

Horror Things: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει για 6 μοναδικές παραστάσεις!

BINGE WATCHING

10 χρόνια μετά ο Joffrey παραμένει ο πιο μισητός χαρακτήρας που έβγαλε ποτέ η τηλεόραση!

Μουσική

Εσείς το ξέρατε ότι η Brenda Lee ήταν 13 χρονών όταν έβγαλε το ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’;

BINGE WATCHING

Οι τελευταίες προβολές του ΙΝΤΕΑΛ λίγο πριν το οριστικό του κλείσιμο στο τέλος του έτους!

BINGE WATCHING

To ‘Napoleon’ είναι το πολεμικό έπος που θέλεις να δεις στο σινεμά, όχι για ιστορικούς λόγους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET