ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 πράγματα που όταν σταματάς να τα κυνηγάς, έρχονται από μόνα τους στη ζωή σου!

Άσε τα πράγματα να συμβούν από μόνα τους, αντί να προσπαθείς να τα κάνεις να συμβούν.

Ποιος να σου έλεγε ότι φτάνοντας τα 20, αντί να χαίρεσαι ανέμελα τα νιάτα σου και όσα σχέδια έκανες να μπαίνουν σε μια σειρά, εσύ θα νιώθεις απογοητευμένος και χαμένος για το πού πάει η ζωή σου. Από τη μία προσπαθείς να κυνηγήσεις τους στόχους σου κι από την άλλη να συνδυάσεις σπουδές, δουλειά, σχέσεις, φιλίες, διασκέδαση, χωρίς όμως επιτυχία. Γιατί συμβαίνει αυτό, αναρωτιέσαι. Τι δεν κάνεις σωστά; Τι πρέπει να αλλάξεις; Μήπως να δώσεις περισσότερα, ώστε να πάρεις πίσω περισσότερα;

Εκεί είναι και το λάθος. Βλέπεις, εκτός των άλλων, η ανθρώπινη φύση μας είναι και άπληστη. Ό,τι κι αν κάνουμε, ζητάμε πάντα το κάτι παραπάνω, κυνηγάμε μανιωδώς πράγματα στη ζωή μας και αλλοτριωνόμαστε, χωρίς να εκτιμάμε αυτά που ήδη έχουμε.

Δε λέω, είναι καλό να είσαι φιλόδοξος και αυστηρός με τον εαυτό σου, αλλά σημαντικό επίσης είναι να ξέρεις και τα όριά σου. Επειδή λοιπόν πιστεύω ότι τα πάντα γίνονται για κάποιο λόγο, δεν είναι ανάγκη να τα βάφεις μαύρα κάθε φορά που κάτι πάει στραβά στη ζωή σου. Karma is a bitch και κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς γι’ αυτό που τώρα νομίζεις ότι σε αδικεί.

Άσε τα πράγματα να συμβούν από μόνα τους, αντί να προσπαθείς να τα κάνεις να συμβούν:

#1 Το άλλο σου μισό

Ποιο το νόημα να ψάχνεις διακαώς το άλλο σου μισό, την στιγμή που καλά-καλά δεν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου; Γιατί πιστεύεις ότι αυτό που σου λείπει για να είσαι εσύ καλά, είναι η ιδανική σχέση; Σταμάτα για λίγο την αναζήτηση του τέλειου συντρόφου κι αφιέρωσε όλη αυτήν την ενέργεια στον εαυτό σου και μόνο. Ξόδεψε την τρυφερότητα, την αγάπη και την αφοσίωση που έχεις να δώσεις πάνω σου και τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο απλά. Όταν θα είσαι πια έτοιμος/η να «αγαπήσεις» και να «αγαπηθείς», θα έρθει στη ζωή σου το άτομο εκείνο που θα σε καλύπτει σε όλα και θα καταλάβεις από την πρώτη κιόλας στιγμή, ότι αυτός είναι ο/η κατάλληλος/η.

#2 Την ιδανική δουλειά

Καταλαβαίνω πως κύριος στόχος σου είναι να ασχοληθείς με το αντικείμενο πάνω στο οποίο σπούδασες, ωστόσο στις μέρες μας πολλοί έχουν αποδείξει ότι για να πετύχεις δε χρειάζεται απαραίτητα να ακολουθείς ένα μονοπάτι. Μπορείς να ξεφύγεις από αυτό, να δοκιμάσεις να περάσεις κι από άλλους δρόμους και πού ξέρεις, ίσως αυτοί τελικά να επιφυλάσσουν καλύτερες εκπλήξεις. Μην παραμένεις πιστός/ή στο αρχικό πλάνο μόνο και μόνο επειδή πρέπει. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι αυτό είναι το σωστότερο, ούτε ότι η οποιαδήποτε «λοξοδρόμηση» θα σου βγει σε κακό. Χάρη σε αυτή μπορεί να βρεθείς με την καριέρα που πάντα ονειρευόσουν, ποτέ δεν ξέρεις.

#3 Τις σωστές φιλίες

Εδώ τα πράγματα μοιάζουν αρκετά με την αναζήτηση του άλλου μισού στο #1. Αντί λοιπόν να ψάχνεις να γεμίσεις τον κύκλο σου με πολλά και όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εσένα άτομα, επένδυσε σε εκείνα τα λίγα που έχεις δίπλα σου. Μην προσπαθήσεις να τους αλλάξεις και να τους φέρεις στα μέτρα σου, απλώς εκτίμησε τους όπως είναι. Αυτό το είδος της αληθινής και γνήσιας φιλίας που αναζητάς έρχεται από μόνο του και όσο περνάει ο καιρός. Δύσκολα θα βρεις κάποιον με τον οποίο θα ταιριάξεις απόλυτα, όμως μέσα από τις κοινές εμπειρίες κι αντιμετωπίζοντας μαζί αυτά που φέρνει η ζωή, η φιλία σας θα γίνεται πιο γερή.

#4 Τα πολλά λεφτά

Κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη σου δουλειά δε θα σου εξασφαλίσει την άνετη ζωή που ονειρεύεσαι να κάνεις. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν αξίζει. Θα κουραστείς, θα απογοητευτείς, αλλά κάποια στιγμή θα φτάσεις στο σημείο που θέλεις να βρίσκεσαι. Σε καμία περίπτωση ωστόσο μην τα παρατήσεις. Η αλλαγή δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη, θέλει χρόνο και θυσίες. Μην κυνηγάς λοιπόν από την αρχή το πολύ χρήμα, απλώς κράτα ό,τι έχει να σου δώσει κάθε εμπειρία και βήμα βήμα προχώρα μπροστά.

#5 Την ονειρεμένη οικογένεια

Για τους περισσότερους ανθρώπους, έρχεται η στιγμή στη ζωή τους που νιώθουν έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα και να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια. Ωστόσο, ακόμα κι εκεί τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα έχεις φανταστεί. Σου εύχομαι πραγματικά να δημιουργήσεις μια οικογένεια, όπως την έχεις στο μυαλό σου, ωστόσο πάντα θα υπάρχουν πράγματα που θα εμφανίζονται στο δρόμο σου και θα ανατρέπουν τις καταστάσεις. Και τα οποία πολλές φορές θα υπερβαίνουν τις δυνάμεις σου. Να θυμάσαι ότι είναι μακράν καλύτερο να έχεις μία υγιή και ισορροπημένη οικογένεια, παρά την ιδανική στην οποία να μην υπάρχουν ποτέ προκλήσεις ή δυσκολίες στην τελική.

Την επόμενη φορά που θα σε πάρει από κάτω, νιώθοντας αποτυχημένος και λίγος, προσπάθησε να αποτινάξεις από πάνω σου τις αρνητικές σκέψεις και να τις αντικαταστάσεις με όσα καλά έχεις πετύχει μέχρι στιγμής στη ζωή σου και όσα όμορφα θα έρθουν ακόμα. Χωρίς πιέσεις και άγχος όμως, ε!

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals γιορτάζουν τρία classic sneakers με την καμπάνια «1000 BACK»!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

‘Sunshine guilt’: Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει ενοχές όταν έξω έχει ήλιο, αλλά θες να σαπίσεις σπίτι!

ΣΤΥΛ

Basic κομμάτια που αξίζει να επενδύσεις για την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET