fbpx

Τη μοναξιά φοβάμαι | 8 πράγματα που κάθε single κοπέλα πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό της!


Όλοι ξέρουμε ότι το να μην έχεις σχέση δεν είναι ούτε κακό ούτε σημαίνει πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Θα υπάρχουν στιγμές που θα νιώθεις μόνη σου, που θα νιώθεις ότι δε θα έχεις σε κάποιον να μιλήσεις. Το μυστικό είναι να μην αφήσεις αυτές τις στιγμές να επηρεάσουν γενικότερα την ψυχολογία σου. Προσπάθησε να εντοπίσεις τη θετική πλευρά αυτής της κατάστασης. Σταμάτα να ποθείς πάντα αυτό που δεν έχεις.

Κάθε φορά, λοιπόν, που θα σου περνάνε άσχημες σκέψεις από το μυαλό, κάθε στιγμή που θα νιώσεις πως δεν είσαι αρκετή για κάποιον, να σκέφτεσαι τα παρακάτω:

#1 Καλύτερα μόνη πάρα με κάποιον που θα νιώθεις …μόνη

Ποιο το νόημα να είσαι με κάποιον που δε σου προσφέρει αυτά που θέλεις; Γιατί να έχεις δίπλα σου κάποιον που δε σε σέβεται, δε σε εκτιμά και δε σε υπολογίζει γι’ αυτό που είσαι; Σου αξίζει το καλύτερο. Δεν πρέπει να φοβάσαι που είσαι single, αλλά να φοβάσαι να είσαι με κάποιον που στην πραγματικότητα είναι ο εντελώς λάθος άνθρωπος για σένα.

#2 Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από μια σχέση

Τι πιο σημαντικό στη ζωή σου από μία σχέση; Πρώτος και καλύτερος ο εαυτός σου, γι’ αυτό επένδυσε σ’ αυτόν. Το να βασίζεις την αξία σου σαν άτομο στην προσωπική σου κατάσταση είναι η συνταγή προς την καταστροφή. Μία σχέση που έχεις τώρα το πιο πιθανό είναι στο μέλλον να φαντάζει μια μακρινή ανάμνηση, εσύ ωστόσο θα εξακολουθείς να παραμένεις το ίδιο υπέροχη. Δε χρειάζεται να έχεις σχέση για να είσαι ευτυχισμένη. Βάλτο καλά στο μυαλό σου!

#3 Το παρελθόν δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στο μέλλον σου

Η προηγούμενη σου σχέση έληξε άδοξα με τσακωμούς, κλάματα και σκληρά λόγια. Αυτός με τον οποίο ήσουν ερωτευμένη, αποδείχτηκε μαλάκας και έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου στις σχέσεις. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι ούτε έχουν όλοι να σου δώσουν τα ίδια πράγματα. Μην απογοητεύεσαι και κυρίως μην είσαι προκατειλημμένη με τον επόμενο που θα γνωρίσεις.

#4 Δε χρειάζεται να κάθεσαι περιμένοντας να έρθει ο έρωτας στα πόδια σου

Αν πιστεύεις ότι χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα, θα σου χτυπήσει μια μέρα την πόρτα ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο, κάπου εδώ πρέπει να ξυπνήσεις και να επιστρέψεις στην πραγματικότητα (εκτός κι αν είσαι ερωτευμένη με τον ντελιβερά σου). Αν δεν έχεις άπειρα σχέδια για εξόδους τώρα που είσαι single, πότε θα έχεις; Βγες έξω, διασκέδασε με τις φίλες σου, κάνε την πλάκα σου, γνώρισε νέα άτομα. Ο,τι είναι να έρθει, θα έρθει, αλλά όχι ενώ σαπίζεις στο σπίτι…

#5 Είσαι single από επιλογή και όχι από ανάγκη

Το να είσαι ελεύθερη δε σου προσδίδει κάτι αρνητικό, ίσα- ίσα. Είσαι αρκετά δυνατή σαν χαρακτήρας έτσι ώστε να μη δέχεσαι άσχημες συμπεριφορές και να μη συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από αυτό που σου αξίζει. Θα μπορούσες να βρεις κάποιον να βγαίνεις όποια στιγμή ήθελες, αλλά προφανώς έχεις standards και την απαραίτητη υπομονή μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος. Το μότο σου είναι: Όλα ή τίποτα.

#6 Υπάρχει λόγος που λέγεται «πρώην»

Για να αποτελεί κάτι παρελθόν, σημαίνει πως υπάρχει λόγος, επομένως σταμάτα να αναπολείς περασμένες καταστάσεις. Χωρίσατε γιατί δεν ήταν ο κατάλληλος. Δε θέλατε τα ίδια πράγματα, ο ένας δεν άντεχε τον άλλον, αλλάξατε… Με λίγα λόγια, σε απογοήτευσε κι αν όχι, σίγουρα σε ξενέρωσε. Μην κάνεις πισωγυρίσματα λοιπόν μόνο και μόνο από ανασφάλεια, επειδή δε θες να είσαι μόνη. Κρίμα και για εκείνον, αλλά κυρίως για σένα.

#7 Κάθε αγόρι που βγαίνεις δε σημαίνει ότι είναι «ο ένας»

Είναι φυσιολογικό να γνωρίζεις συνέχεια καινούρια άτομα και να θες να είσαι ανοιχτή σε νέες εμπειρίες. Αυτό είναι και το σωστό δηλαδή (βλ. #4). Θα βγεις με αρκετούς άντρες, με άλλους θα κολλήσεις, με άλλους θα φας τα μούτρα σου και κάποιοι θα σου είναι εντελώς αδιάφοροι. Ωστόσο, το να πιστεύεις πως με όποιον βγαίνεις, θα κάνεις και σχέση ζωής δεν είναι φυσιολογικό. Αν η Ματίνα Μανταρινάκη δεν είναι το alter ego σου, τότε φρόντισε να διασκεδάσεις με την όλη φάση και ΜΗ βιάζεσαι!

#8 Μην είσαι απόλυτη στο ποιος είναι ο τύπος που σου ταιριάζει

Πόσες φορές έχεις πει στις φίλες σου ότι ενώ σου αρέσει κάποιος, τελικά τον απέρριψες επειδή δεν ήταν όπως τον έχεις φανταστεί… Αρκετές υποθέτω. Ηρέμησε λιγάκι και σκέψου το εξής: Ίσως δεν έχεις βρει τον κατάλληλο, γιατί επιμένεις και κολλάς σε λάθος κριτήρια. Ναι μπορεί να μετράει η εξωτερική εμφάνιση, αλλά δε γίνεται να κοιτάς αγόρια που το μόνο που έχουν να σου προσφέρουν είναι οφθαλμόλουτρο. Διεύρυνε τους ορίζοντες σου και θα εκπλαγείς ευχάριστα από τα πράγματα που θα ανακαλύψεις για τον εαυτό σου και τις επιλογές που θα αποκτήσεις!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET