fbpx

5 πράγματα να θυμάται κάθε 20χρονη για το σώμα της και να γίνει η καλύτερή της εκδοχή!


Αχ, η δεκαετία των 20… η καλύτερη, πιο ξέγνοιαστη και πιο ενδιαφέρουσα δεκαετία της ζωής σου. Πρόκειται για τα χρόνια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις σπουδές σου, την πρώτη σου δουλειά και την πρώτη σου σοβαρή σχέση, αλλά και τα χρόνια στα οποία γνωρίζεις πραγματικά τον εαυτό σου και διαμορφώνεις την προσωπικότητα και τα θέλω σου.

Ως γυναίκα, έχεις μάθει από μικρή στο multitasking και να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερη γίνεται σε όλα.

Το ζητούμενο είναι με ό,τι καταπιάνεσαι, να το κάνεις κυρίως για σένα κι όχι για να ευχαριστείς τους άλλους. Στο δρόμο σου θα βρεθούν πολλά εμπόδια, κακόβουλα σχόλια και τοξικοί άνθρωποι, είναι όμως στο χέρι σου να χαράξεις τη δική σου πορεία. Η δεκαετία των 20 είναι καθοριστική, γι’ αυτό φρόντισε να τη ζήσεις όσο καλύτερα γίνεται. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου ορισμένα βασικά πράγματα, όπως για παράδειγμα τα παρακάτω που αφορούν το σώμα σου:

#1 Δε σε καθορίζει ένα νούμερο στη ζυγαριά

Τα κορίτσια στις μέρες μας δίνουν μεγάλη έμφαση στην εικόνα τους. Κατανοητό μέχρι ένα σημείο, αφού όλες μας θέλουμε να είμαστε όμορφες, περιποιημένες και να αρέσουμε. Όμως το πιο σημαντικό είναι να αρέσεις γι’ αυτό που είσαι κι όχι που προσποιείσαι ότι είσαι. Το να μην τρως τίποτα ή να ακολουθείς εξαντλητικές δίαιτες, συγκρίνοντας τον εαυτό σου με τα ψεύτικα πρότυπα του Insta, δεν είναι η λύση. Ότι τι δηλαδή; Με 2, 3 ή 10 κιλά παραπάνω χάνεται το νόημα της ζωής; Εάν έχεις όρεξη για γλυκό, φάε όσο θέλεις χωρίς ενοχές και κυρίως χωρίς να σε νοιάζει η άποψη των άλλων!

#2 Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες, δε βγάζει πουθενά

Σε αυτή τη λούμπα πέφτουν δυστυχώς οι περισσότερες κοπέλες. Λίγο ο ανταγωνισμός μεταξύ των γυναικών, λίγο οι «influencers» στο Instagram και λίγο η διαρκής προσπάθεια να είμαστε τέλειοι σε όλα, καταλήγεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τα ασύγκριτα. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπαίνεις σ’ αυτή τη διαδικασία. Αυτό που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι ο εαυτός σου και μόνο αυτός. Είναι καλό να επηρεάζεσαι από θετικά πρότυπα γυναικών, όχι όμως να προσπαθείς να τους μοιάσεις. Είσαι μοναδική και πρέπει να το εμπεδώσεις.

#3 Η φυσική ομορφιά πάντα κερδίζει

Από υαλουρονικό τριγύρω μας άλλο τίποτα, οπότε κάνε τη διαφορά και μείνε αληθινή. Έχουμε μπουχτίσει πια από χείλη, βλεφαρίδες, τσίτος, νύχια και μαλλιά πιο ψεύτικα κι από της Μπάρμπι. Όσο πιο φυσικό κι ανθρώπινο είναι κάτι, τόσο περισσότερη ομορφιά και μοναδικότητα εκπέμπει. Γέμισε ο κόσμος με ανασφάλειες και πρότυπα ομορφιάς, και δη οι 20χρονες, που βρίσκονται στην καλύτερη φάση που θα βρεθούν ποτέ. Δηλαδή είναι παράλογο αν το σκεφτείς. Πιο φρέσκια δε θα υπάρξεις ποτέ. Οπότε εκτίμησέ το, εκμεταλλεύσου το κι απόλαυσέ το. Η φυσικότητα είναι το πιο όμορφο προσόν, ειδικά σε μια εποχή όπου σπανίζει.

#4 Άντρας που δεν του αρέσει το σώμα σου, δεν είναι για σένα

Απομάκρυνε από κοντά σου τοξικούς ανθρώπους και ειδικά άντρες που κάνουν αρνητικά σχόλια για τα κιλά σου, το στήθος σου, τα οπίσθιά σου ή για οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σου. Κάτι τέτοιοι είναι που οδηγούν τις κοπέλες να «πειράζουν» τον εαυτό τους, γιατί συνεχώς βρίσκουν κάτι πάνω τους που επιδέχεται βελτίωσης. Τι δουλειά έχεις εσύ με ένα τέτοιο άτομο; Αν εξαρχής δε σε σέβεται και δε σε θέλει γι’ αυτό που είσαι σε όλες σου τις εκφάνσεις, τότε για ποιο λόγο να είστε μαζί; Για να σε προσβάλλει και να προσπαθεί να σε αλλάξει, ή μήπως για να σου υπενθυμίζει τις αδυναμίες σου; Μακριά από άντρες που δεν αγαπάνε κάθε πόντο πάνω στο σώμα σου!

#5 Κανείς δεν είναι τέλειος, ΝΟΜΟΣ

Δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω στη Γη που να είναι αψεγάδιαστος, χωρίς καμία ατέλεια. Η ομορφιά είναι υποκειμενική, γι’ αυτό και υπάρχουν άτομα που μας αρέσουν πολύ και άλλα όχι. Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του ανασφάλειες, αδυναμίες, ελαττώματα και η εξυπνάδα του/της φαίνεται στο πώς έχει μάθει να τα διαχειρίζεται και να τα χρησιμοποιεί προς όφελός του/της. Αγάπησε λοιπόν τις ιδιαιτερότητές σου, όσο τετριμμένο κι αν σου ακούγεται αυτό, και θα δεις ότι οι άλλοι δε θα δίνουν σημασία από την στιγμή που εσύ η ίδια θα νιώθεις καλά με αυτές.

Αγάπησε το σώμα σου γι’ αυτό που είναι και βρες κάποιον να το θαυμάζει εξίσου. Μη δέχεσαι κακόβουλες κριτικές και μην υποκύπτεις σε χαζές παροτρύνσεις για ψευτοβελτίωση. Σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε!


Photo by Daria Shevtsova from Pexels

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET