UNI LIFE & TIPS

6 πράγματα που μπορούν να πάνε πολύ στραβά στα online µαθήματα της σχολής σου!

Η τηλεκπαίδευση στα καλύτερά της.

Ένα από τα καλά του coronavirus (αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι), ήταν αδιαμφισβήτητα τα διαδικτυακά μαθήματα!

Ή μήπως όχι;

Από τότε που τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ανέστειλαν τη λειτουργία τους, επικράτησε ένα αλαλούμ γύρω από τις Πανελλήνιες, με τους μαθητές να τρέμουν μήπως και δώσουν Σεπτέμβρη μήνα, ενώ αντιμέτωποι με το άγνωστο ήρθαμε και εμείς οι φοιτητές αυτού του τόπου, όσον αφορά τα μαθήματα, τα εργαστήρια, την εξεταστική, την πρακτική και γενικά τι θα απογίνει αυτό το εξάμηνο.

Και κάπου εκεί έσκασαν η τηλεκπαίδευση και τα εξ αποστάσεως μαθήματα σαν λύση. Προσωπικά σκέφτηκα πως… καιρός ήταν. Όχι τίποτα άλλο, να εκσυγχρονιστεί λίγο κι η Ελλαδίτσα μας στο κομμάτι αυτό που βρίσκεται κάτι έτη φωτός πίσω σε σχέση με άλλες χώρες του εξωτερικού.

Ωστόσο, από την στιγμή που μιλάμε για κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για τα δεδομένα μας, ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσουν και οι αντίστοιχες σκηνικάρες. Τον πρώτο καιρό μάλιστα, όπου κάθε πικραμένος έμπαινε απλά να δει πώς πάει η φάση και οι περισσότεροι καθηγητές συμπεριφέρονταν λες και έρχονταν σε επαφή με οθόνη για πρώτη φορά στη ζωή τους, τα αποτελέσματα ήταν άκρως απολαυστικά. Ας μη μιλήσω για το τι ακουγόταν από τα «ξεχασμένα» ανοιχτά μικρόφωνα.

Αυτά και πολλά άλλα λοιπόν, με έκαναν να δω την άλλη πλευρά της τηλεκπαίδευσης και να ξεχωρίσω όλα εκείνα που μπορούν να πάνε πολύ στραβά παρακολουθώντας online τα μαθήματα της σχολής.

Και μιας που έτσι θα το πάμε μέχρι τέλος του εξαμήνου, περιμένουμε αρκετό υλικό ακόμα. 

Ταυτίσου!

Connection lost

Πρόβλημα που σίγουρα αντιμετώπισες, ειδικά τις μέρες της καραντίνας που ήταν όλοι, μα όλοι, συνδεδεμένοι στο Internet. Κι αν η δική σου σύνδεση ήταν πάντα κομπλέ, τότε σίγουρα του καθηγητάκου θα έτυχε κάνα 2-3 φορές να κολλάει όσο δεν πάει, ή ακόμη και να χάνεται εντελώς. Και φτου κι απ’ την αρχή…


Και τι δεν έχουν ακούσει τ’ αυτάκια μας

Τις πρώτες μέρες ειδικά, που ακόμη οι καθηγητές δεν είχαν ιδέα πώς να κάνουν mute άλλα μέλη, ακούσαμε τα πάντα. Από ρεψίματα μέχρι βρισίδια και ανελέητο καυλάντισμα, γιατί από μάγκες δε θα στερέψουμε ποτέ. Τι κι αν φωνάζει ο καθηγητής:

Κλείστε τα μικρόφωνα παρακαλώ.

…πάντα θα υπάρχει αυτός ο ένας που είτε θα το ξεχάσει ανοιχτό, είτε εσκεμμένα θα το έχει ενεργοποιημένο για να τρολάρει τη φάση. To αποκορύφωμα βέβαια είναι όταν ο ίδιος ο καθηγητής αφήνει ανοιχτό το μικρόφωνό του. Εκεί μιλάμε για πανηγύρι.


Η «Βρωμερή Παντόφλα» μόλις συνδέθηκε

Έχουμε δει πόσα και πόσα άκυρα usernames να συνδέονται στην εκάστοτε πλατφόρμα για να παρακολουθήσουν μάθημα. Από «Βρωμερή Παντόφλα» και «Πρόεδρος» μέχρι «Σας γ@μ@ω» και «ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ». Φαντασία να υπάρχει… Είναι η κλασική περίπτωση του/της συμφοιτητή/τριας που μπαίνει μόνο και μόνο για να κάνει το κομμάτι του/της ανοίγοντας μικρόφωνο, κάμερα ή απλά σπαμάροντας το chat.

Προσωπικά, θα δώσω το clap μου σ’ αυτόν εδώ τον τύπο, που για να γλιτώσει από την αγγαρεία έβαλε σαν username το «reconnecting…». Να και κάτι που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί.

 


Καθηγητής αγνοείται

Τι κι αν έστειλε email ότι στις 15:15 ξεκινάει η διάλεξη, η ώρα έχει πάει 16:00 κι εκείνος άφαντος. Εσύ περιμένεις σαν βλάκας να ξεκινήσει επιτέλους το μάθημα και αναρωτιέσαι τι μαλ@κία παίζει να έχεις κάνει και μήπως δεν έχεις μπει στο σωστό λινκ. Εννοείται ότι όταν εμφανιστεί, η στάνταρ δικαιολογία είναι:

Συγγνώμη παιδιά, υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα.

Ναι, ναι, τεχνικό είναι το θέμα, το βρήκαμε τώρα. Αυτή η αναμονή είναι ίσως ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί!


Παράδοση πιο γρήγορη κι από κεραυνό

Ώπα, ώπα! Ρε φίλε, τι 100 διαφάνειες σε 1 διδακτική ώρα; Μπάστα λίγο. Ούτε το chat έχει ανοιχτό να τον σταματήσουμε, τα μικρόφωνα μπλοκαρισμένα, όλα μια χαρά. Θα τελειώσει την ύλη κάνα μήνα πριν την εξεταστική και θα πρέπει να του πούμε και ευχαριστώ; Βα φα κούλο ρε wannabe Σουμάχερ της πάρλας!


This girl chat is on fire

Όχι ότι όταν είναι ανοικτό το chat για όλους, το μάθημα γίνεται πιο σωστά. Ειδικά όταν ο χρήστης «Βρωμερή Παντόφλα» και κάνα 2-3 όμοιοί του σκάνε μύτη, χάνεται ο μπούσουλας. Στα 100 μηνύματα, ζήτημα τα 10 να αφορούν το μάθημα. Συζητήσεις που αφορούν αθλητικά, πολιτικά, κορωνοϊό, ακόμη και γκομενικά, είναι μόνο μερικές από τις πολλές που θα γίνουν.

Υ.Γ.1 Αν είχα 1€ για κάθε φορά που ρωτά ο καθηγητής «Με ακούτε;» ή «Είστε εδώ;» ενώ βλέπει ότι είμαστε ΕΚΕΙ, θα είχα μαζέψει λεφτά για 3 γενιές.

Υ.Γ.2 Αν παρά τις παραπάνω αντίξοες συνθήκες, συνεχίζεις να έχεις διάθεση για παρακολούθηση, σου έχουμε μερικά tips για να συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα.


cover photo

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET