ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ

Υπάρχει κανόνας που σου δείχνει πόσα λαμπάκια χρειάζεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου!

Για να μην ανάψουν τα δικά σου.

Ελπίζω να σε πρόλαβα προτού στολίσεις, γιατί έχω ένα κόλπο να μοιραστώ μαζί σου!

Αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του χριστουγεννιάτικου στολισμού, τόσο σημαντικό, που αν δεν πάει καλά μπορείς να βγεις από το κρίστμας μουντ σε χρόνο dt. Μιλάω για τα λαμπάκια, που όσο μας φτιάχνουν τη διάθεση όταν τα βλέπουμε να φωτίζουν τα δέντρα, τα μπαλκόνια και τα παράθυρα, άλλο τόσο μπορούν να σε τρελάνουν μέχρι να βρεις το κατάλληλο μήκος, αριθμό και ό,τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις.

Για να μην ανάψουν τα δικά σου τα λαμπάκια λοιπόν και παρατήσεις το στολισμό στη μέση, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος να μετράς τον αριθμό που χρειάζεται για να καλύψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, πιο ακριβής από το ένστικτό σου.

Η στυλίστρια και τεχνίτρια Karin Lidbeck-Brent μας ενημερώνει ότι για κάθε 30 εκατοστά δέντρου, θέλουμε γύρω στα 150 λαμπάκια, αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι ο μέσος άνθρωπος στολίζει ένα δέντρο περίπου 1,80 μέτρα και προτιμά μια μέση κατάσταση ως προς τον φωτισμό. Ούτε υπερβολικά λαμπιόνια δηλαδή, ούτε λιγοστά. Αν ωστόσο είσαι φαν του πιο φαντασμαγορικού, τότε η Karin προτείνει να υιοθετήσεις τον κανόνα 200/30cm αντί για 150/30cm.

Βέβαια, η ίδια προσθέτει επίσης πως καλό είναι να έχουμε άλλο ένα καλώδιο λαμπάκια, όχι απαραίτητα ίδιο με το κύριο, αλλά μικρότερο, σε περίπτωση που θέλουμε να γεμίσουμε παραπάνω το δέντρο μας.

«Βρείτε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας προτού αρχίσετε να στολίζετε. Αν θέλετε τα στολίδια σας να φαίνονται και να είναι ο πρωταγωνιστής, χρησιμοποιήστε λιγότερα φώτα. Αν το παρακάνετε με τα φώτα, η αντανάκλαση θα καπελώσει τα στολίδια σας, και δε θα μπορείτε να τα δείτε», λέει η Lidbeck-Brent.

Ο παρακάτω οδηγός για διάφορα μεγέθη δέντρων είναι αρκετά βοηθητικός, οπότε feel free να τον συμβουλευτείς.

Σημείωση: 1 feet = 30,5 cm.

Και τώρα τρέχα να φέρεις τα στολίδια, γιατί είναι σχεδόν Δεκέμβρης κι εσύ δεν έχεις στολίσει ακόμα! Κι όσο το κάνεις, βάλε λίγη μουσικούλα να παίζει.

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σε περίπτωση που έχεις μια παραπάνω μελαχολία σήμερα, είναι η Blue Monday!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Tα BEAR FRUITS απογειώνουν την περιποίηση των µαλλιών και του εαυτού σου με τις πιο fun μάσκες!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 απλές φράσεις που εκνευρίζουν τους άλλους και δεν πετυχαίνουν το σκοπό τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET