ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Θέλεις να πιάσετε κουβέντα, αλλά δεν ξέρεις πώς; 6 θέματα για να σπάσεις τον πάγο!

Μην αφήνεις τις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες. Κάνε το πρώτο βήμα και τα θέματα σού τα έχουμε εμείς έτοιμα!

Το να πιάσεις πρώτος/η κουβέντα στο crush έχει κατακτήσει δίκαια μία πολύ υψηλή θέση στη λίστα με τις πιο αγχωτικές διαδικασίες έβερ! Για τους τέρμα εσωστρεφείς και ντροπαλούς τύπους δε, αποτελεί το τοπ εφιαλτικό σενάριο που υπάρχει εκεί έξω, γι΄αυτό και το αποφεύγουν με νύχια και με δόντια. Ωστόσο, γι’ αυτό είναι τα φοιτητικά τα χρόνια, για να κάνεις νέες γνωριμίες, να τολμάς και να αφήνεις τα κόμπλεξ στην άκρη.

Κατανοητό από τη μία το να δυσκολεύεσαι, καθώς προσπαθείς να ξεκινήσεις συζήτηση με έναν άνθρωπο για τον οποίο δε γνωρίζεις τίποτα, ή ελάχιστα τέλος πάντων, οπότε και δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα γύρω από το οποίο μπορείς να κινηθείς με ασφάλεια. Υπάρχει κι αυτή η πρώτη εντύπωση που λέμε, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο, οπότε ένα ακόμη βάρος έρχεται να προστεθεί στο άγχος που ήδη έχεις… Θες να φανείς κουλ, να πιάσεις έξυπνα θέματα και ν’ αφήσεις μια καλή γεύση στον άλλον.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο βουνό τελικά. Σε κάθε νέα γνωριμία υπάρχουν μερικά στανταράκια θέματα που θα συζητηθούν. Έτσι και σ’ αυτήν την περίπτωση λοιπόν, οι επιλογές είναι εύκολες, απλές και αποτελούν εγγύηση. Κινείσαι εκ του ασφαλούς με λίγα λόγια, για να μη χρειαστεί ν’ αναρωτιέσαι αν το πήγες too far το όλο πράγμα, ή αν χτύπησες ευαίσθητο σημείο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πέσεις πάνω στο πρόσωπο, κάνε εσύ το βήμα και τα θέματα σού τα έχουμε εμείς έτοιμα:

#1 Πες τη μαγική λέξη: Netflix

Έχω την εντύπωση πως ένας βασικός λόγος που υπάρχει το Netflix είναι για να διευκολύνει τα ήδη υπάρχοντα ζευγαράκια, ή για να ψήνει καταστάσεις. Κι επειδή αποτελεί κύρια ασχολία κάθε φοιτητή εκεί έξω, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσεις πάνω σε άσχετο. Πήγαινε λοιπόν την κουβέντα σε κάποια ταινία ή σειρά που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει δει κι εκείνος/η κι απλώς άσε τη συζήτηση να κυλήσει. Όσο για το ποια ταινία ή σειρά μπορεί να είναι αυτή, πιστεύω αυτή εδώ η έρευνα θα σε βοηθήσει αρκετά.

#2 Ανοίγεις συζήτηση για σπουδές, βάζεις γκολ από ημίχρονο

Αν είστε στο ίδιο τμήμα, τότε καταλαβαίνεις ότι αυτό διευκολύνει πολύ την κατάσταση και δε χρειάζεται να καταβάλλεις κάποια υπερπροσπάθεια. Ζήτα σημειώσεις ή λίγη βοήθεια πάνω σε κάτι που δεν κατάλαβες και μετά θα βρεις τον τρόπο να συνεχίσεις τη συζήτηση. Η αρχή θα έχει γίνει, αυτό μετράει. Αν πάλι δεν υπάρχουν κοινά στις σπουδές σας, τότε δείξε ενδιαφέρον για τις δικές του/της και ρώτα να μάθεις αν είναι ικανοποιημένος/η, τι τον/την ενδιαφέρει να κάνει όταν τελειώσει κλπ. Και πού ξέρεις; Μπορεί να βρείτε αρκετούς κοινούς στόχους για το ακαδημαϊκό σας μέλλον.

#3 Πίστεψέ με, έχετε πολλά να πείτε για τα ταξίδια που έχετε κάνει

Προσωπικά λατρεύω πάντα να ακούω ιστορίες άλλων για τα μέρη που έχουν επισκεφτεί και τις περιπέτειες που έχουν ζήσει. Μπορεί να ζηλεύω λιγάκι, αλλά το μυαλό μου γεμίζει με εικόνες και παρακινούμαι κι εγώ να κανονίσω την επόμενη εκδρομή μου. Αν τα έχετε κάνει και οι δυο σας τα ταξιδάκια σας λοιπόν, τότε πίστεψέ με, υπάρχουν πολλά να πείτε! Και πού ξέρεις, ίσως κάποια στιγμή να κανονίσετε μια κοινή απόδραση.

#4 Αν αγαπάτε και οι δύο τα ζώα, τότε τα πράγματα γίνονται εύκολα

Οι περισσότεροι νέοι πλέον είχαν ή έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους ένα κατοικίδιο στο σπίτι. Αν όχι, θα το ήθελαν πολύ τέλος πάντων! Βλέπεις, η ευαισθητοποίηση και η αγάπη που υπάρχει για τα ζωάκια είναι μεγάλη, οπότε λογικά ένα τέτοιο θέμα θα βρει εύκολα ανταπόκριση. Αν πάλι δε βρει, τότε ίσως να το ξανασκεφτείς, γιατί η επιλογή σου παίζει να μην είναι και πολύ σωστή. Ατόμου, όχι θέματος!

#5 Η μουσική ενώνει ανθρώπους (μπορεί και όχι)

Η μουσική στη ζωή του καθενός αποτελεί το Α και το Ω. Επίσης, αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητα του ατόμου που έχεις απέναντί σου. Άλλο μήνυμα λαμβάνεις για το χαρακτήρα του όταν μαθαίνεις ότι ακούει ξένη ροκ κι άλλο όταν σου λέει ότι είναι τέρμα λαϊκός στις προτιμήσεις του. Άσε που άμα τα μουσικά σας ακούσματα είναι η μέρα με τη νύχτα μεταξύ τους, τότε αυτό ίσως να δυσκολέψει μια ενδεχόμενη σχέση. Πολλές οι πληροφορίες που δίνει αυτή η κουβέντα σου λέω!

#6 Last but not least, βασίσου στο χιούμορ σου 

Είναι γνωστό πως το χιούμορ σπάει τον πάγο πιο εύκολα απ’ οτιδήποτε άλλο. Οπότε, αν είναι το δυνατό σου σημείο, στηρίξου σ’ αυτό. Αυτοσχεδίασε, αυτοσαρκάσου, γενικότερα ελάφρυνε το κλίμα και κάνε ευχάριστη την κουβέντα σας. Άμα καταφέρεις και φέρεις γελάκια και πειράγματα στη συζήτηση, τότε έχεις κάνει πολύ καλή δουλίτσα!

Σίγουρα πάντως, το να δοκιμάσεις να κάνεις το πρώτο βήμα χωρίς ωστόσο τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι χίλιες φορές καλύτερο από το να κάτσεις στ’ αυγά σου, έχοντας και σ’ αυτήν την περίπτωση αποτύχει. Τουλάχιστον στην πρώτη ξέρεις ότι προσπάθησες!

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET