fbpx

6 μέρη στο Πανεπιστήμιο να παίξεις σωστή μπαλίτσα και να ρίξεις γκομενάκια!


Αν κάτι έχει μεγάλη σημασία στη φοιτητική ζωή, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, αυτό δεν είναι άλλο από τα… γκομενάκια. Ούτε γιατί μας έκοψε ο καθηγητής, ούτε πόσα μαθήματα χρωστάμε, ούτε καν πότε θα πάρουμε πτυχίο. Το ξέρω ότι θα εμφανιστούν διάφοροι που θα διαφωνήσουν μ’ αυτό, αλλά μην κοροϊδευόμαστε, μεταξύ μας είμαστε. Αφού στο τι έκανε ο Κωστάκης και πού ήταν χθες η Ελενίτσα το έχουμε όλοι το μυαλό μας.

Και στο κάτω κάτω, είναι απόλυτα φυσιολογικό να μας απασχολούν τόσο έντονα τα ερωτικά μας. Αν δε μας απασχολούν στα 20, που έχουμε τη δυνατότητα και την ανέση να αποκτήσουμε πολλές και διαφορετικές εμπειρίες, τότε πότε;

Βάλε και το ότι το Πανεπιστήμιο είναι ιδανικός χώρος να γνωρίζεις συνέχεια νέο κόσμο, που βρίσκεται στην ίδια φάση με εσένα, ε δε θέλεις κάτι άλλο. Θα περάσεις χρόνια και ζαμάνια εκεί μέσα, οπότε θα γνωρίσεις έρωτες και έρωτες. Θα μου πεις τώρα και πού θα τους πετύχεις; Παντού! Είναι παντού γύρω σου, αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να μην κρίνεις κάποιον, προτού του μιλήσεις ή τον γνωρίσεις.

Αυτά είναι μερικά από τα μέρη που μπορείς να παίξεις μπάλα στο Πανεπιστήμιο και να… σκοράρεις:

#1 Στο αμφιθέατρο

Ξεκινάω με το προφανές. Στο Πανεπιστήμιο πηγαίνεις για να παρακολουθήσεις τις διαλέξεις (θέλω να πιστεύω), επομένως τις περισσότερες από τις ώρες σου τις περνάς στο αμφιθέατρο. Ε, κοινωνικοποιήσου λοιπόν! Μην περιμένεις από τους άλλους να έρθουν να συστηθούν ή να σε πλησιάσουν. Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση. Βρες το θάρρος και προσέγγισε αυτόν/ή που έβαλες στο μάτι. Το πολύ-πολύ να μην υπάρχει ανταπόκριση. Κλάιν. Δεν τελείωσε εκεί ο κόσμος.

#2 Στη βιβλιοθήκη

Για τους διαβαστερούς της παρέας. Την περίοδο της εξεταστικής αλλά και λίγο νωρίτερα, οι περισσότεροι φοιτητές πηγαίνουν στη βιβλιοθήκη σαν τα ποντίκια. Περνούν απίστευτα πολλές ώρες εκεί μέσα, χωμένοι στα βιβλία. Εκεί που λες, πάνε και τα καλύτερα γκομενάκια. Τρέχα να βρεις μία θέση δίπλα στον τύπο ή στην τύπισσα που σου τράβηξε το ενδιαφέρον και γίνε το ευχάριστο διάλειμμα στη μιζέρια του. Άσε που μαζί με το γκομενάκι, μπορεί να χτυπήσεις και κανένα καλό βαθμό. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

#3 Στο κυλικείο

Υπάρχουν και μερικοί φοιτητές, οι οποίοι είναι φανταστικοί, όχι από την άποψη ότι είναι γαμάτοι, αλλά από εκείνη του ότι είναι φοιτητές μόνο σε ένα παράλληλο, σύμπαν. Έρχονται μεν στη σχολή, αλλά τη βγάζουν όλη μέρα στο κυλικείο με έναν καφέ και τίτσου στο χέρι. Εκεί λοιπόν, σίγουρα θα συναντήσεις αρκετά καλά «κομμάτια». Στο κυλικείο συνήθως μαζεύονται τα αλάνια της σχολής και έχουν κι αυτά τη γοητεία τους, όσο να το κάνεις.

#4 Στην εστία

Ξέρεις τι κόσμο έχω γνωρίσει εγώ στην ατελείωτη ουρά για το φαγητό στην εστία; Κόσμο και κοσμάκη. Η εστία είναι ένα μέρος όπου μαζεύονται καθημερινά πολλοί φοιτητές. Ουρές ολόκληρες σχηματίζονται και για να περάσει ευχάριστα η ώρα και να μην κατεβάζεις καντήλια από μέσα σου, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να πιάσεις κουβέντα με κανέναν άνθρωπο. Με εκείνον ειδικά που έχεις βάλει στο μάτι εδώ και ώρα. Σε ξέρω εγώ πονηρούλη/α…

#5 Στην πρακτική

Αν αποφασίσεις να κάνεις πρακτική άσκηση κάποια στιγμή, να ξέρεις ότι θα σπαταλάς αρκετές ώρες καθημερινά σ’ αυτή. Φέρσου λοιπόν έξυπνα και φρόντισε να κάνεις αυτές τις ώρες κάπως πιο παλέψιμες με το να φλερτάρεις. Γ@μα αυτό που λένε να μην μπλέκεις τα ερωτικά με τα επαγγελματικά. Τα μάτια μας έχουν δει πολλά τα τελευταία χρόνια, αυτό θα μας πειράξει; Βρες κανένα ωραίο γκομενάκι και κάνε παιχνίδι.

#6 Στις ημερίδες/εκδηλώσεις

Σίγουρα θα πρέπει να παρακολουθείς αρκετές ημερίδες, εκδηλώσεις ή σεμινάρια σχετικά με αυτό που σπουδάζεις. Αν δεν το κάνεις, ξεκίνα να πηγαίνεις πουθενά ζαγάρι για να ξεστραβωθείς. Εκεί που πας λοιπόν στα καθωσπρέπει μέρη, αποκλείεται να μην πετύχεις κανένα ωραίο μωράκι να σου κάνει εντύπωση. Πήγαινε κάτσε δίπλα του και ξεκίνα συζήτηση για το θέμα που θα παρακολουθήσετε. Από εκεί και μετά, τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET