ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό Καρναβάλι: Ανακοινώθηκε η επίσημη έναρξη, φέτος θα το ζήσουμε κανονικά!

Θα το κάψουμε φέτος κυρ Στέφανε!

Neopolis Team

10 Ιανουαρίου, 2023

Κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα δίνουν τη σκυτάλη στις Απόκριες κι εμείς αποκτάμε κάτι καινούριο για να ανυπομονούμε. Πριν χτυπήσει η πανδημία τουλάχιστον…

Όσο ξεστολίζουμε με δάκρυα στα μάτια λοιπόν, μαθαίνουμε ότι το πατρινό καρναβάλι ανακοίνωσε την έναρξή του και κάπως αναθαρρούμε. Αρχίστε να ανοίγετε τις μαυροδάφνες, γιατί φέτος θα το ζήσουμε επιτέλους!

Σε 12 μερούλες από τώρα, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ξεκινά επίσημα η καρναβαλική περίοδος, με την ανάλογη τελετή στην πλατεία Γεωργίου. Νωρίτερα, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, θα γίνουν οι παραδοσιακές περιοδείες του μουσικού άρματος και του τελάλη, που θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης στους δρόμους του κέντρου και των συνοικιών της πόλης. Ενώ το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχείο και το βράδυ η επίσημη τελετή έναρξης.

Ένα βασικό δρώμενο αυτής θα αποτελεί «ιδέα και υλοποίηση του χορογράφου, Σπύρου Κουβαρά, που προτάσσει την αναγέννηση ως κεντρική ιδέα της τελετής, δηλαδή μια αναγέννηση της φύσης και του πολιτισμού, μια ενεργο-ποίηση της ελπίδας, της φαντασίας και των αισθήσεων».

Ειδικότερα, ο Σπύρος Κουβαράς αναμένεται «να στήσει επί σκηνής έναν ‘φανταστικό κήπο’, δηλαδή από τον μικρότερο οργανισμό μέχρι τη μεγαλύτερη οροσειρά και από το απλό παιχνίδι των παιδιών μέχρι την κίνηση των γαλαξιών, αφού ό,τι κινείται, συμμετέχει στη ζωή».

Παράλληλα, μαζί με την ομάδα του θα παρουσιάσει, σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση, «ένα μικτό θέαμα κίνησης, εικόνας και ήχου, στο οποίο επίγειοι και εναέριοι χορευτές, πολυεπίπεδες βιντεοπροβολές και φωτιστικές αντανακλάσεις, θα αλληλοεπιδράσουν καλειδοσκοπικά, χτίζοντας προσθετικά ένα συλλογικό ταξίδι, μια αναγεννησιακή ελεγεία για το τώρα και το αύριο του κόσμου μας».

«Πάτρα ζω στον έρωτά σου» το soundrack του φετινού καρναβαλιού 

Το «Πατρινό καρναβάλι για πάαααντα» παραμένει σταθερή αξία φυσικά, αλλά το Ροκ συγκρότημα 15 50 (Δεκαπέντε πενήντα) έγραψε νέο άσμα για τη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης, το πρώτο μετά την Covid εποχή, όπως τονίζεται.

Το τραγούδι «ΠΑΤΡΑ ΖΩ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΟΥ» έχει 80s-90s vibes και είναι σε μουσική και ενορχήστρωση του ιδρυτή και κιθαρίστα των 15 50, Ρουσσέτου Δημητρόγλου, και σε στίχους του ιδίου και του Μηνά Τσίγκου, τραγουδιστή και frontman της μπάντας.

Πολλές οι αιτήσεις για τη θέση της Βασίλισσας του καρναβαλιού!

Το να έχεις στεφθεί Βασίλισσα του καρναβαλιού είναι μεγάλο προσόν για το βιογραφικό απ’ ό,τι φαίνεται, εξού και η ουρά υποψηφίων. Σύμφωνα με το patrasevents.gr συγκεκριμένα, οι αιτήσεις στα γραφεία του Καρναβαλικού Οργανισμού καταφτάνουν με το κιλό, προκειμένου να διεκδικήσουν το στέμμα. Οι συμμετοχές είναι ίσως και περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά!

Η αγωνία των τόσων κοριτσιών αναμένεται να λήξει στις επόμενες ώρες, που θα ανακοινωθεί το όνομα της νικήτριας. Αυτή θα πάρει το στέμμα από τη Μαρία Κυριακοπούλου, που ήταν επί τρία χρόνια Βασίλισσα, χωρίς όμως να καταφέρει να παρελάσει λόγω πανδημίας.

Σημειωτέον, η προηγούμενη Βασίλισσα επιλέχτηκε με κριτήρια που δεν είχαν να κάνουν μόνο με την εξωτερική ομορφιά, αλλά με τη μόρφωση, την κουλτούρα και την όλη προσωπικότητα. Στόχος της προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού, της Ήρας Κουρή, είναι να δώσει μια άλλη διάσταση στον ρόλο της Βασίλισσας.

Όπως και να ‘χει, καλή Αποκριά παιδιά! Τι εννοείς είναι νωρίς ακόμα; Σε 12 μέρες ξεκινάμε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!