ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Έλα να μάθεις τι θα πει Πατρινός» λέει η Πάτρα στους πρωτοετείς φοιτητές, με φεστιβάλ υποδοχής!

Ανεβάζει τον πήχη για τις υπόλοιπες φοιτητουπόλεις.

Neopolis Team

23 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Πάτρα δείχνει στις άλλες φοιτητούπολεις how it’s done, διοργανώνοντας για πρώτη φορά ολόκληρο φεστιβάλ υποδοχής για τους πρωτοετείς της, με μουσικές, open air προβολές και το ‘Magic Bus Patras Tour’ (είναι αυτό που κατάλαβες). Λογικά είναι ο τρόπος της να απολογηθεί για την πρωτειά της στην αύξηση των ενοικίων

Στις 14-15-16 Οκτωβρίου λοιπόν, η πόλη θα αναβιώσει στιγμές πατρινού καρναβαλιού (στο περίπου), με στόχο να κάνει τους νέους φοιτητές της να εξοικειωθούν με τα μέρη της, μιας και θα είναι ο τόπος διαμονής τους για τα υπόλοιπα 4 χρόνια τουλάχιστον.

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δράσεις. Συνήθως το καλωσόρισμα των φοιτητών περιλαμβάνει απογοήτευση όταν αντικρίζουν την κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων και πολλούς ελιγμούς για να αποφύγουν τις συνηθισμένες προτάσεις βοήθειας και σημειώσεων στην εξεταστική.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τον ΣΚΕΑΝΑ ωστόσο, αποφάσισαν να κάνουν το ξεκίνημα αυτό λίγο πιο εντυπωσιακό από το συνηθισμένο, με την πρωτοβουλία ‘Taste the City’ που προσφέρει μεταξύ άλλων σε ειδικές τιμές στους φοιτητές στα μενού καταστημάτων. Αν δεν είναι το Batter Butlers και το Potato King ανάμεσά τους, δεν έχει νόημα.   

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Ο ΣΚΕΑΝΑ σαν θεσμός υπηρετεί πάντα την εξωστρέφεια και τη φιλοξενία επομένως δεν θα μπορούσε παρά να αγκαλιάσει και να στηρίξει μια δράση η οποία έχει ως σκοπό τη «γνωριμία» των νέων φοιτητών με την τοπική αγορά. Το Πανεπιστήμιο μας αποτελεί πηγή ζωής για την επιχειρηματικότητα και την εν γένει οικονομία της περιοχής μας, επομένως θεωρούμε πολύ σημαντική την διασύνδεσή του με την τοπική κοινωνία μέσω αντίστοιχων δράσεων. 

Η δράση εκτός των άλλων περιλαμβάνει και μεγάλα μουσικά events, εκθέσεις, open air προβολές, δράσεις όπως το «Magic Bus Patras Tour» κ.α.

Αναφορικά με το ‘Taste the city’, ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί τους συναδέλφους να διαμορφώσουν ειδικά μενού για το τριήμερο 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 σε ειδικές τιμές για τους φοιτητές της Πάτρας. Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να γίνει έως την Παρασκευή, 7/10/2022. 

Για περαιτέρω διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες καθώς και δήλωση συμμετοχής στο Taste the City’ επικοινωνήστε με τα τηλ. 2610279428 και 6947440855.»

Αν πρέπει να μαντέψουμε, τότε το Magic Bus Patras Tour θα είναι ο πρωταγωνιστής της διοργάνωσης. Περιμένουμε όμως γνωμούλα από τα πρωτοετάκια.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET