ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πάντειο Πανεπιστήμιο | Κινδυνεύει σοβαρά η υγεία των φοιτητών.

Οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου θέλοντας να αφυπνήσουν τους ιθύνοντες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους ακαδημαϊκούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, τονίζουν πως από την έλλειψη καθαριότητας, κινδυνεύει σοβαρά η υγεία των φοιτητών. Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση των καθηγητών για το εν λόγω ζήτημα:  Η κατάσταση της καθαριότητας στο Πάντειο […]

Default avatar

Guest Author

8 Ιουνίου, 2017

Οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου θέλοντας να αφυπνήσουν τους ιθύνοντες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους ακαδημαϊκούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, τονίζουν πως από την έλλειψη καθαριότητας, κινδυνεύει σοβαρά η υγεία των φοιτητών.

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση των καθηγητών για το εν λόγω ζήτημα: 

Η κατάσταση της καθαριότητας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Οι συνθήκες που επικρατούν συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, για τους φοιτητές, το διοικητικό και το διδακτικό προσωπικό. Η εικόνα με τους σωρούς σκουπιδιών που συσσωρεύονται είναι επιεικώς απαράδεκτη και η χρήση της τουαλέτας απαγορευτική. Η θεμελιώδης αιτία του προβλήματος βρίσκεται στο νομικό πλαίσιο, το οποίο προτάσσει την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας και την ανάθεσή της σε εργολάβους.

Ο σύλλογός μας έχει αποδείξει, με συγκεκριμένη μελέτη που εκπόνησε, ότι η «λύση» αυτή πάσχει διπλά:

α. είναι πιο ακριβή, σε σχέση με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού,

β. είναι αναποτελεσματική, καθώς η πολυπλοκότητα του νομικού πλαισίου οδηγεί συχνά σε κενά και αδιέξοδα.

Το δημόσιο χάνει χρήματα με το να δίνει απευθείας αναθέσεις μικρής διάρκειας για να καλύψει τα κενά που αφήνουν οι διεθνείς διαγωνισμοί. Επιπλέον εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων σε εργολαβίες.

Έχει εξάλλου έμπρακτα φανεί ότι η ανάθεση σε εργολάβους σημαίνει χειρότερη ποιότητα υπηρεσιών σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό. Το μόνο που εξυπηρετεί η ανάθεση βασικών λειτουργιών των πανεπιστημίων όπως η καθαριότητα και η φύλαξη είναι τα συμφέροντα των εργολάβων και την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων σε αυτούς.

Καλούμε τους συναρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να παρέμβουν και να δώσουν άμεσα λύση, πριν να είναι αργά. Διαφορετικά θα είναι υπεύθυνοι για τις τυχόν επικίνδυνες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET