ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Εξ αποστάσεως θα γίνουν οι ορκωμοσίες – Να εμβολιαστούν οι φοιτητές!

Ένα όνειρο γκρεμίστηκε...

Neopolis Team

9 Ιουλίου, 2021

Εκεί που πιστέψαμε ότι το αστείο της εξ αποστάσεως ορκωμοσίας βγήκε μια και καλή από τη ζωή μας και θα τη θυμόμαστε σαν μια μακρινή ανάμνηση, τα πρώτα πισωγυρίσματα έρχονται να μας διαψεύσουν.

Το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε πριν ένα μήνα σχεδόν, ότι οι εν λόγω τελετές θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται ξανά δια ζώσης μετά τις 27 Ιουνίου, κάνοντας πολλούς να αναστενάξουν από ανακούφιση, γιατί ως γνωστόν, online ορκωμοσία = καθόλου ορκωμοσία!

Δυστυχώς, τη χαρά έρχεται να σβήσει η ανακοίνωση του Παν/μίου Ιωαννίνων, που επαναφέρει το trend αυτό και χαλάει ξανά τα όνειρα των φοιτητών του για το παραδοσιακό γλέντι αποφοίτησης. Συγκεκριμένα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις με την άνοδο των κρουσμάτων και το «πάρτι» των μεταλλάξεων, αποφάσισε να συνεχίσει να κινείται εκ του ασφαλούς και να μοιράζει πτυχία μέσω οθόνης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, οι συγκεκριμένες τελετές θα εξακολουθούν να γίνονται online για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό, ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβούλιου. Ακόμη, έγινε έντονη προτροπή προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, «συμβάλλοντας στην προστασία του κοινωνικού συνόλου», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στις 6-7-2021, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε κοινή συνεδρία με την Επιτροπή Θεμάτων Υγείας του Ιδρύματος, συζήτησε την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 και τα θέματα που δημιουργούνται με τις μεταλλάξεις του SARS-Cov-2. Ειδικά, σε ό,τι αφορά τις τελετές αποφοίτησης των πτυχιούχων φοιτητών, αποφάσισε αυτές να εξακολουθήσουν να γίνονται με την εξ αποστάσεως διαδικασία, εκτιμώντας ότι οι απαιτήσεις της ΚΥΑ Αριθ.Δ1α/Γ.Π. οικ. 39842/2021 (ΦΕΚ 2744/26-6-2021, τ.Β΄) όσον αφορά τα ιδιαίτερα μέτρα προστασίας δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τεχνικά και οικονομικά στην τρέχουσα περίοδο. Στην παραπάνω απόφαση συνεκτιμήθηκε η αύξηση της  νοσηρότητας που παρατηρείται στους νέους την περίοδο αυτή.

Παράλληλα, το Πρυτανικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Θεμάτων Υγείας προβαίνουν σε ισχυρή υπόδειξη προς τους φοιτητές του Ιδρύματος να εμβολιασθούν.

Η διοίκηση του Ιδρύματος, απευθυνόμενη στις φοιτήτριες και τους φοιτητές, ως κατεξοχήν νέους που υπηρετούν την επιστήμη και την πρόοδο, κάνει έκκληση να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τις οικογένειες, τους καθηγητές και τους συμφοιτητές τους και να επιλέξουν τον εμβολιασμό, συμβάλλοντας στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET