ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πανεπιστήμια: Μέχρι την Τετάρτη η απόφαση για δια ζώσης ή υβριδικά μαθήματα!

Κάπως έτσι οι ελπίδες μας και για online εξεταστική αναζωπυρώνονται!

Neopolis Team

30 Δεκεμβρίου, 2021

Και να που τα εξ αποστάσεως μαθήματα επιστρέφουν στο προσκήνιο, μιας και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι στα χειρότερά της και τα μέτρα ξαναμπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι.

Σε αυτή τη φάση μπορεί να έχουμε διώξει κάθε ακαδημαϊκή έγνοια από το κεφάλι μας, αλλά η επιστροφή στα αμφιθέατρα (;) μπορεί να επιφυλάσσει αλλαγές, οι οποίες προς το παρόν συζητούνται. Τις τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του esos.gr, αναμένεται να τις έχουμε μέχρι την επόμενη Τετάρτη, με το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει αν το εξάμηνο συνεχίζεται δια ζώσης ή υβριδικά.

Με την τροπή αυτή, δε γίνεται να μη μας έρθουν στο μυαλό οι προειδοποιήσεις του καθηγητή κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος από τα μέσα κιόλας του μήνα, πριν καν εμφανίσουμε τα κρούσματα-ρεκόρ, μιλούσε για τηλεκπαίδευση και τηλεργασία μετά τις γιορτές. Ο ίδιος ακόμα, χαρακτήρισε έως και εγκληματικό να πραγματοποιηθούν οι εξεταστικές δια ζώσης, πράγμα για το οποίο έχουμε λίγο χρόνο, καθώς προς το παρόν προηγείται η απόφαση για τις διαλέξεις που απομένουν μέχρι τότε. Αν μας ρωτάτε πάντως, δε θα μας χαλούσε άλλη μία online εξεταστική! Έχουμε μερικές εκκρεμότητες ακόμα να διευθετήσουμε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα σχολεία

Μαζί με τους φοιτητές, αποφάσεις για τη λειτουργία της εκπαίδευσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένουν και οι μαθητές, με το Υπουργείο να εξετάζει τα ενδεχόμενα της δια ζώσης κι εξ αποστάσεως διδασκαλία, ή ακόμα και της παράτασης των διακοπών μερικές ημέρες, οι οποίες θα αναπληρωθούν στο τέλος του διδακτικού έτους.

Προς το παρόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεγαλύτερη χαρά των σχολικών χρόνων, οι εκδρομές, αναστέλλονται για άλλη μία φορά, ενώ υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του πρωτοκόλλου στα σχολεία αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων που θα πρέπει να καταγραφούν για να κλείσει ένα τμήμα. Μέχρι τώρα, ίσχυε πως για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να νοσήσουν παραπάνω από τους μισούς μαθητές (50%+1), μια προϋπόθεση που έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις κι εξετάζεται επιτέλους η προσαρμογή της. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χρυσοί δύο φοιτητές του ΕΚΠΑ στον σημαντικότερο Μαθηματικό διαγωνισμό του κόσμου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET