ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σαρηγιάννης: «Εγκληματικό λάθος να γίνει δια ζώσης η χειμερινή εξεταστική!»

Μας προετοιμάζει για κάτι;

Neopolis Team

22 Δεκεμβρίου, 2021

Πάνω που καταφέρνουμε να διώξουμε το βάρος τής Σχολής και να απολαύσουμε τις διακοπές που απλώνονται μπροστά μας, η κουβέντα πάει στην εξεταστική… Όσο κι αν θέλουμε να αποφεύγουμε αυτή τη σκέψη, η ώρα της πλησιάζει επικίνδυνα μετά το τέλος των εορτών και οι πρώτες ανησυχίες για τη διεξαγωγή της εκφράζονται ήδη.

Πρόκειται για το πρώτο εξάμηνο μετά από καιρό που πραγματοποιείται δια ζώσης και η λογική λέει ότι τον ίδιο τρόπο θα ακολουθήσουν και οι εξετάσεις. Η μετάλλαξη Όμικρον από την άλλη, σηκώνει χεράκι για να κάνει γνωστή την παρουσία της και να υπενθυμίσει πως τίποτα δε γίνεται να θεωρείται δεδομένο εν μέσω πανδημίας.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης μπορεί να μην είναι ξεκάθαρες, ωστόσο αυτό σημαίνει πως το επόμενο διάστημα και βάσει της εικόνας που θα προκύψει μετά τη γιορτινή περίοδο, όλα μπορούν να συμβούν. Ο κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης μάλιστα, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η χώρα δε θα αποφύγει το καθολικό lockdown εξαιτίας της Όμικρον. Όπως δήλωσε:

Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο.

Εγκληματικό λάθος να γίνει δια ζώσης η χειμερινή εξεταστική

Ο ίδιος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, θεωρώντας για τα πρώτα, ότι δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, ενώ αποκάλυψε ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ξεκινήσει και πάλι οι δοκιμές για τηλεκπαίδευση.

Μιλώντας για τα ΑΕΙ έγινε ακόμα πιο απόλυτος, χαρακτηρίζοντας εγκληματικό λάθος τις δια ζώσης εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου. Και δεν είναι η πρώτη φορά που εκτιμά ότι θα επιστρέψουμε στις οθόνες μας για χάρη της εκπαίδευσης, αφού πριν λίγες ημέρες μας προετοίμαζε ξανά για τηλεκπαίδευση μετά τα Χριστούγεννα.  

Ο ίδιος επισήμανε ακόμα πως μέχρι την Πρωτοχρονιά η Όμικρον θα αντιπροσωπεύει το 50% των κρουσμάτων της χώρας, προσθέτοντας ότι ήδη η αποκλιμάκωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα δείχνουν τάσεις αντιστροφής.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET