ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2021: Το Πανεπιστήμιο που προσφέρει 40 υποτροφίες 2.500€/έτος σε πρωτοετείς!

*Μόλις ανέβηκε θέση στο μηχανογραφικό*

Neopolis Team

18 Απριλίου, 2021

Ίσως είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για επιλογές στο μηχανογραφικό (ας περάσουν πρώτα οι Πανελλήνιες), αλλά το ΕΛΜΕΠΑ μόλις έδωσε έναν πολύ καλό λόγο να το λάβεις υπόψιν σου και μάλιστα, να το βάλεις σε υψηλή θέση προτίμησης.

Αν φυσικά σε ενδιαφέρουν τα τμήματά του και τα προγράμματα σπουδών, τότε καλό θα ήταν να μην ξεχάσεις να το συμπεριλάβεις στο μηχανογραφικό σου, καθώς το πρόγραμμα ανταποδοτικής υποτροφίας που σχεδιάζει να εφαρμόσει για όσους εισαχθούν στα τμήματά του, το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό σαν επιλογή.

Συγκεκριμένα, νεοεισαχθέντες του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου θα λάβουν υποτροφία ύψους 2.500€/έτος, με δυνατότητα τετραετούς διάρκειας, βάσει της επίδοσής τους στις Πανελλήνιες. Αυτή τη φορά λοιπόν, ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους θα έχουν όσοι γράψουν καλά στις εξετάσεις κι όχι όσοι τηρούν κριτήρια όπως οικονομικά, οικογενειακά κλπ, που ισχύουν στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αν είχες ήδη το εν λόγω Πανεπιστήμιο στο μυαλό σου εντωμεταξύ, τότε η υποτροφία αυτή μπορεί να δουλέψει και σαν έξτρα push για να γράψεις καλά.

Όπως αναφέρει όμως αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΕΛΜΕΠΑ επί του θέματος:

Οι επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021 πρωτοετείς φοιτητές[1] στα Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) των οποίων τα μόρια εισαγωγής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεπερνούν τα 10.000 μπορούν να λάβουν ανταποδοτική υποτροφία και να σπουδάσουν καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους με μοναδικό κριτήριο επιλογής την επίδοσή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο λ.χ. οικονομική κατάσταση, εντοπιότητα κ.τ.λ. 

Η κάθε υποτροφία θα είναι ύψους 2.500 € το έτος με δυνατότητα τετραετούς διάρκειας[2] και περιλαμβάνει επιπλέον του ποσού και την πλήρη κάλυψη του κόστους σίτισης στα φοιτητικά εστιατόρια του Πανεπιστημίου.

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης εισαγωγής των επιτυχόντων πρωτοετών φοιτητών για το 2021 σε κάθε Τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ, από τα μόρια εισαγωγής που θα συγκεντρώσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ο αριθμός των υποτροφιών ανά Τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ εμφανίζεται στον Πίνακα 1. Για παράδειγμα, στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, οι 10 πρώτοι επιτυχόντες πρωτοετείς φοιτητές θα λάβουν υποτροφίες, το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στα Τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής.

Πίνακας 1. Κατανομή των 40 υποτροφιών στα 11 Τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ.

[1] Αφορά την κατηγορία ΓΕΛ 90%.

[2] Οι υποτροφίες θα είναι τετραετούς διάρκειας και θα τους αποδίδονται κάθε χρόνο, αφού όμως οι ανάδοχοι φοιτητές καλύπτουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

i. Έχουν βαθμολογηθεί επιτυχώς σε μαθήματα που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 50 διδακτικές μονάδες (ECTS) μέχρι και την ολοκλήρωση της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου εκάστου προηγούμενου έτους μετά το έτος εισαγωγής.

ii. Η μέση βαθμολογία τους στα μαθήματα του προηγούμενο έτους είναι μεγαλύτερη του 7.

Οι υποτροφίες είναι ανταποδοτικές και θα περιλαμβάνουν μηνιαία αποζημίωση που αφορά σε 10 ώρες ανά εβδομάδα επικουρίας στο Τμήμα με μικτό κόστος 250€ /μήνα ή 2.500€ ετησίως και θα αποδίδεται για περίοδο 10 μηνών (ακαδημαϊκό έτος). Επιπλέον θα περιλαμβάνουν την πλήρη κάλυψη του κόστους σίτισης (πρωινό, γεύμα, δείπνο) στα φοιτητικά εστιατόρια του Πανεπιστημίου.

Οι υποτροφίες αυτές δεν σχετίζονται με τυχόν άλλες υποτροφίες των φοιτητών ή των δικαιωμάτων τους σε δράσεις φοιτητικής μέριμνας όπως διαμονή σε εστίες ή δωρεάν σίτιση κ.ο.κ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET