ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΑΚ: Αίτημα να γίνονται δωρεάν rapid test και στους εμβολιασμένους φοιτητές!

Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση στη χώρα...

Neopolis Team

10 Νοεμβρίου, 2021

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν είναι καθόλου καλή, με τα κρούσματα καθημερινά να αγγίζουν νούμερα-ρεκόρ. Ωστόσο, τα μέτρα πλέον είναι αναποτελεσματικά και κυρίως για τους ανεμβολίαστους, όταν έχει αποδειχθεί ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπως σχολεία και πανεπιστήμια, όπου ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος και η επαφή πολλών ατόμων καθημερινότητα, το γεγονός αυτό έπρεπε να λαμβάνεται πιο σοβαρά υπόψιν και τα μέτρα προστασίας να είναι πιο αυστηρά και μελετημένα.

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, πολλοί υποστηρίζουν ότι το άνοιγμά τους έπρεπε να συνοδευτεί με rapid test για όλους κι όχι μόνο όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, καθώς μόνο τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για ασφάλεια απέναντι στη διασπορά.

Το ΠΑΜΑΚ φαίνεται να έχει την ίδια άποψη, στέλνοντας μάλιστα αίτημα στον ΕΟΔΥ, προκειμένου να ενημερώσει τα μέτρα στην πανεπιστημιακή ενότητα, μιας και το απαιτούν τα δεδομένα της χώρας. Ειδικά αυτά της βόρειας Ελλάδας, με την τριτοβάθμια εκπαίδευση να τα βρίσκει λίγο πιο σκούρα απ’ οπουδήποτε αλλού και να απασχολεί συνεχώς με ανακοινώσεις της περί εντοπισμού κρουσμάτων (1, 2, 3).

Οι προτάσεις που κάνει λοιπόν αφορούν τη διενέργεια δωρεάν rapid test και στους εμβολιασμένους φοιτητές καθώς και στο προσωπικό, αλλά και τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε έχουν ολοκληρώσει τις δύο πρώτες του εμβολίου.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η επιστολή με τα αιτήματα του Πανεπιστημίου:

Η διαρκώς επιδεινούμενη υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με το βάρος της ευθύνης απέναντι στους φοιτητές/τριες και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οδήγησε τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος να αποστείλουν αίτημα – ερώτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την λήψη επιπλέον μέτρων, με σκοπό την περαιτέρω διασφάλιση της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής του κοινότητας.

Ειδικότερα, με την επιστολή τους προς τον ΕΟΔΥ, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ζητούν:

  1. την τακτική διενέργεια δωρεάν «Rapid Test» στους εμβολιασμένους φοιτητές/τριες και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από συνεργείο του ΕΟΔΥ στους χώρους του Πανεπιστημίου και
  2. τη δυνατότητα χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής του κοινότητας, στο εμβολιαστικό κέντρο που ήδη λειτουργεί στο Ίδρυμα, σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας (Γ’ ΥΠΕ).

Επιπλέον του αιτήματος που έχει αποσταλεί προς τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προχωρά στη δωρεάν διάθεση πολλών εκατοντάδων «Self Test», που έχει στην κατοχή του το Ίδρυμα, με σκοπό την πιθανή ανίχνευση του ιού σε ήδη εμβολιασμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι για τα μη εμβολιασμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας προβλέπεται υποχρεωτικά η διενέργεια είτε μοριακού ελέγχου «PCR» ή «Rapid Test» δύο φορές την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωτιά για φοιτήτριες της Νομικής Αθηνών σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ρωμαϊκού δικαίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληροφορική ΕΚΠΑ: Καθηγητής ξυπνάει με κέφια και περνάει με 5 όσους είχε κόψει με 4.5!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET