ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Νέο εμβληματικό κτίριο για την Πανεπιστημιούπολη στο Αιγάλεω – Πότε θα είναι έτοιμο!

Από τα πιο... εμφανίσιμα Ιδρύματα της Αττικής!

Neopolis Team

24 Μαρτίου, 2022

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μπήκε από την πρώτη στιγμή πολύ δυναμικά στον ελληνικό πανεπιστημιακό χάρτη. Το 2018 ξεκίνησε να γράφει την ιστορία του και σε μόλις τρία χρόνια άρχισαν τα σχέδια για δημιουργία φοιτητικών εστιών στα Άνω Λιόσια, καθώς και την επέκταση των εγκαταστάσεών του. Όχι άδικα προφανώς, αφού αποτελούσε ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα πανεπιστήμια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τον Μάρτιο του 2021 συγκεκριμένα μιλούσαμε για το Μοσχάτο, ενώ αυτή τη φορά το νέο κτίριο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω (είσοδος επί της οδού Εδέσσης) κι αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του esos.gr, πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο αξίας 9,7 εκατ. ευρώ, που θα προσφέρει επιπρόσθετες σύγχρονες εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές. Από άποψη χώρου, περιλαμβάνει συνολικό μικτό εμβαδόν 6.925,46 m², από τα οποία τα 5.060,77 m² είναι υπέργεια και τα 1.864,72 m² υπόγεια.

Το κτίριο προβλέπεται να διαθέτει 3 ορόφους ανωδομής (Ισόγειο, 1ος και 2ος Όροφος), και έναν υπόγειο όροφο.

Στο Ισόγειο θα βρίσκονται η Κεντρική και η δευτερεύουσα είσοδος του κτιρίου, ενώ προβλέπονται επίσης αμφιθέατρα και βοηθητικοί χώροι. Στους λοιπούς ορόφους θα κατασκευαστούν αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διδασκόντων και οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διάθεση των πόρων από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τις υποδειγματικές διαγωνιστικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος και ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες κτιριακές υποδομές αυξάνουν περαιτέρω την «φέρουσα ικανότητα» και την αναγκαία άνεση στη δραστηριοποίηση του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος και τον φοιτητοκεντρικό προσανατολισμό του.

Υπενθύμισε ακόμη ότι μέσα σε 2,5 έτη των πρώτων αιρετών πρυτανικών αρχών είναι το δεύτερο ιδιόκτητο κτίριο που εμπλουτίζει τις υποδομές του ΠΑΔΑ και ότι το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να παραδοθεί το τετραώροφο ιδιόκτητο κτίριο συνολικού μικτού εμβαδόν 5203,61 m2, επί της οδού Πειραιώς, που αποτελεί την Πανεπιστημιούπολη Μοσχάτου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα φοιτητές, για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΜΑΚ αποκτά δική του εφαρμογή και κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή των φοιτητών του!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ομάδα φοιτητών των ΕΚΠΑ-ΕΜΠ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολογίας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET