ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επεκτείνεται το ΠΑΔΑ – Στο Μοσχάτο οι νέες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν Σχολή του!

Έχει βάλει μπρος και δεν το σταματάει κανείς.

Neopolis Team

19 Μαρτίου, 2021

Συνεχίζουμε εδώ την κουβέντα που ξεκινήσαμε για τα Δυτικά Προάστια και τη δυναμική τους ένταξη στο φοιτητικό χάρτη, αφού πέρα από την ίδρυση του ΠΑΔΑ, ετοιμάζονται να μπoυν και νέες φοιτητικές εστίες στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στα Άνω Λιόσια.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό νέο που αφορά το εν λόγω Πανεπιστήμιο, μιας και όπως έγινε γνωστό, πέρα από τη δημιουργία φοιτητούπολης, προσβλέπει και σε επέκταση με νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Για το σκοπό αυτό θα μετακινηθεί πιο Νότια και συγκεκριμένα στο Μοσχάτο, όπου ένας χώρος 7.624,54 τ.μ αναμένεται να φιλοξενήσει τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού.

Σύμφωνα με σχέδια που έχουν δημοσιευτεί, το κτίριο θα διαμορφωθεί ως εξής:

Στάθμη Ισογείου

Στο ισόγειο θα υπάρχουν δύο αμφιθέατρα 300 και 100 ατόμων αντίστοιχα, το φουαγέ, δύο κλιμακοστάσια, τουαλέτες, εστιατόριο – καφετέρια – κυλικείο, 4 εργαστήρια των 16 μέχρι 24 ατόμων και φυλάκιο κοντά στην είσοδο.

Στάθμη Ημιωρόφου

Ο ημιώροφος θα φιλοξενεί τη βιβλιοθήκη, αίθουσα εστιατορίου, 2 εργαστήρια ή γραφεία.

Στάθμη Α – Β ορόφου

Οι στάθμες αυτές θα έχουν ίδιους χώρους και θα περιλαμβάνουν 4 εργαστήρια, 5 αίθουσες διδασκαλίας, αποθήκες, χώρο προβολών, 6 ανεξάρτητα γραφεία προσωπικού και βοηθητικούς χώρους σε κάθε όροφο.

Η συνάντηση Πρύτανη-Δημάρχου πραγματοποιήθηκε, όπου συζητήθηκε η συνεργασία καθώς και η εξέλιξη του έργου.

Όπως αναφέρει αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου:

Πραγματοποιήθηκε, σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, στο Δημαρχείο Μοσχάτου-Ταύρου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πορείας ολοκλήρωσης της Πανεπιστημιούπολης Μοσχάτου (Πειραιώς 52), συνολικού εμβαδού 7,6 χιλιάδων τ.μ., που πρόκειται να φιλοξενήσει τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑ.Δ.Α.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, εξήρε τη σημαντικότητα της παρουσίας του Πανεπιστημίου στην πόλη, την ταχεία ανάπτυξή του ΠΑ.Δ.Α. και τη θέληση του Δήμου να προσφέρει στην υποστήριξη της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Καλδής, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τις επισημάνσεις του και τις προθέσεις του, ενώ ανέφερε την ήδη υπάρχουσα συνεργασία με εμβληματικούς φορείς που βρίσκονται στην οδό Πειραιώς, όπως είναι η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κλπ. και επεσήμανε την ανάγκη για από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών ανάδειξης της ιστορικής οδού ως διαδρομής πολιτισμού και έκφρασης.

Και οι δυο συμφώνησαν για την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας με προτεραιότητα την υποστήριξη του Δήμου για τη δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET