ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Εντυπωσιακή άνοδος σε διεθνή κατάταξη – Πρώτο μεταξύ ελληνικών πανεπιστημίων!

Καλά πήγε αυτό!

Neopolis Team

16 Μαρτίου, 2021

Το ΕΚΠΑ είναι εκείνο που συνήθως κλέβει τις εντυπώσεις σε τέτοιες λίστες (ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια πάντα), αλλά ήρθε η ώρα να λάμψει και το ΟΠΑ, ένα από τα μεγαλύτερα Ιδρύματα της χώρας φυσικά, που έχει αποδείξει την αξία του πολλές φορές. Και είναι πραγματικά κρίμα πανεπιστήμια σαν κι αυτό, που φιγουράρουν σε πολύ καλές θέσεις διεθνών λιστών, στην Ελλάδα οι πιο συχνές αναφορές σε αυτά να σχετίζονται με επεισόδια, καταστροφές και παραβατικές συμπεριφορές.

Ας μη μιζεριάσουμε όμως πάλι με την κατάσταση που επικρατεί στα ΑΕΙ, για καλό μπήκατε σε αυτό το άρθρο άλλωστε – κυρίως εσείς οι περήφανοι φοιτητές του Οικονομικού Παν. Αθηνών – για να το δείτε να εκθειάζεται και να παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει.

Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) για το 2021 λοιπόν, συμπεριέλαβε το ΟΠΑ μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων στον κόσμο στα επιστημονικά πεδία που αυτό καλύπτει, κερδίζοντας την πρώτη θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων στα 4 από τα 5 επιστημονικά πεδία ή επιστημονικές περιοχές.

Αναλυτικότερα, το ΟΠΑ βρέθηκε στην 145η θέση παγκοσμίως (1η στην Ελλάδα) στο επιστημονικό πεδίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business & Management Studies), ενώ στο επιστημονικό πεδίο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Accounting & Finance) τοποθετήθηκε μεταξύ των θέσεων 101-150, βελτιώνοντας σημαντικά τη θέση του στο πεδίο αυτό σε σχέση με το 2020 (1ο στην Ελλάδα).

Όσον αφορά το επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών (Economics & Econometrics), κατατάσσεται παγκοσμίως μεταξύ των θέσεων 201-250 (1ο στην Ελλάδα), ενώ στην επιστημονική περιοχή των Κοινωνικών Επιστημών (Social Sciences and Management), που περιλαμβάνει πλήθος επιστημονικών πεδίων (πχ, Accounting & Finance, Business & Management Studies, Communication & Media Studies, Economics & Econometrics, Education, Library & Information Management, Politics & International Studies, Social Policy & Administration, Sociology, Sports, Statistics & Operational Research), το ΟΠΑ κατατάσσεται στην 243η θέση, βελτιώνοντας κατά 15 θέσεις τη σειρά κατάταξής του (1ο στην Ελλάδα).

Τέλος, στο επιστημονικό πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών και των Πληροφοριακών Συστημάτων (Computer Science and Information Systems), κατατάσσεται μεταξύ των κλάσεων 301-350, βελτιώνοντας κι εδώ την κατάταξή του, δεδομένου ότι στο προηγούμενο έτος είχε τοποθετηθεί στην κατηγορία «351-400».

QS World University Rankings λαμβάνει στοιχεία από τη βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων (Scopus) που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα και την απήχηση του ερευνητικού έργου του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού των αξιολογούμενων Πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία προκύπτει από τη συμμετοχή σε ειδική έρευνα >50.000 στελεχών επιχειρήσεων και >100.000 ακαδημαϊκών αντίστοιχα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET