fbpx

Φοιτητές ενωμένοι, ποτέ νικημένοι | Οι πρόοδοι της σχολής είναι υπόθεση ομαδική!


Τον Δεκέμβριο τον λες και τον χειρότερο μήνα του εξαμήνου κι αυτό γιατί οι καθηγητές μας δεν έχουν άλλη όρεξη από το να μας φορτώνουν με προόδους!

Δεν τους αρκούν οι τελικές εξετάσεις βλέπεις…

Αλλά να ‘ναι καλά οι φίλοι που έχουμε δίπλα μας να περνάμε τις δύσκολες αυτές ώρες. Όλοι έχουμε έναν κολλητό από τη σχολή που κάθε συνεργασία μαζί του εξασφαλίζει την απόλυτη επιτυχία! Προκειμένου όμως η συνεργασία αυτή να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, απαιτείται και μια… προεργασία.

Όλα ξεκινάνε με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της εξέτασης.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα μικρό σοκ, που παθαίνετε εσύ κι ο/η κολλητός/ή σου. Παρόλα αυτά, αποφασίζετε να κάνετε μια προσπάθεια να διαβάσετε και επειδή δύο καλύτεροι του ενός, καταλαβαίνεις πώς πάει το πράγμα.

Μαζεύετε σημειώσεις, βιβλία, sos, ό,τι έχετε και δεν έχετε τέλος πάντων και ξεκινάτε τη μελέτη! Ντάξει για 10 λεπτά, άντε 20 (με διαλείμματα), όχι παραπάνω. Είναι εκεί που συνειδητοποιείτε ότι η μοίρα σας είναι προδιαγεγραμμένη, εκτός κι αν βάλει κάτι άλλο… το χεράκι του. Ένα σκονάκι ας πούμε. Ε ναι λοιπόν, εκεί υπάρχουν ακόμα κάποιες ελπίδες.

Αν εσύ κι ο/η κολλητός/ή αξίζετε πτυχίο για κάτι, τότε είναι πάνω σε αυτό!

Με τη σωστή διαχείριση χρόνου και ύλης, καταφέρνετε και βρίσκετε τα πιο σημαντικά, κάνετε σμικρύνσεις, βγάζετε φωτογραφίες με το κινητό και είστε ετοιμοπόλεμοι. Μαθαίνετε και το προηγούμενο βράδυ 2-3 θεματάκια, αλληλοεξετάζεστε και με ένα σταυροκόπημα στο τέλος ελπίζετε για το καλύτερο.

Και σαν σωστοί επαγγελματίες που είστε στο σκονάκι, πάτε και λίγη ώρα νωρίτερα στη σχολή, έτσι ώστε να πιάσετε καλή θέση (στη μέση και ποτέ γωνίες, ΚΑΝΟΝΑΣ). Ναι ναι, μελετημένο το έγκλημα! Τους επιτηρητές μετά από τόση εμπειρία τους έχετε μάθει καλά, οπότε ξέρετε τι σας παίρνει να κάνετε σε κάθε περίσταση!

Έρχονται τα θέματα, εσείς ρίχνετε ένα βλέμμα όλο νόημα και η επιχείρηση «φοιτητές ενωμένοι, ποτέ νικημένοι» ξεκινάει!

Τα σκονάκια είναι μοιρασμένα σε τσέπες, οπότε βρίσκει ο καθένας το κατάλληλο, πιάνει το γράψιμο και στη συνέχεια το περνάει στον άλλον. Άμα πέσει και κανένα θεματάκι από αυτά που διαβάσατε το προηγούμενο βράδυ, τότε ακόμα καλύτερα.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες δυο περιπτώσεις, που εύχομαι να μη σου συμβούν ποτέ (και σε κανένα φοιτητή): να μην πέσουν τα θέματα που νόμιζες και να σε αλλάξει θέση ο επιτηρητής.

Και γι’ αυτά όμως, έχετε προνοήσει!

Αν λοιπόν δεν μπουν τα αναμενόμενα θέματα, βγάζετε κινητό και αρχίζετε να ψάχνετε! Οκ, δε θα αριστεύσετε, αλλά όλο και κάτι θα κάνετε! Αν από την άλλη έχετε την τύχη να καθίσετε πίσω από… διαβασμένα παιδιά, τότε ρίχνετε και μια ματιά στο δικό τους γραπτό.

Η χειρότερη περίπτωση βέβαια είναι να σας αλλάξει θέση ο καθηγητής. Εκεί είναι λίγο σκούρα τα πράγματα, αλλά δεν αποτελεί και πολύ σύνηθες φαινόμενο. Εκτός κι αν προκαλείτε την τύχη σας, σιγοψιθυρίζοντας, χαχανίζοντας, ξέρετε…

Όπως και να ‘χει όμως, με τέτοια προετοιμασία και ομαδικό πνεύμα, το 5αράκι το έχετε στην τσέπη σας! Και ξέρεις τι χαρά παίρνεις όταν το αντικρίζεις αυτό το 5αράκι;!

…τόσο στο δικό σου γραπτό, όσο και στου/στης κολλητού/ής. Γιατί μην ξεχνάς, στόχος είναι να αποφοιτήσετε μαζί και αυτό θα γίνει πιο εύκολο αν χρωστάτε ακριβώς τα ίδια μαθήματα.

Άντε και καλό πτυχίο!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET