ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι δύο φοιτητές που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους, χθες το πρωί στην Κρήτη

Όπως γράψαμε και χθες, δύο νεαροί φοιτητές βρήκαν τραγικό θάνατο στα Χανιά της Κρήτης, όταν τους παρέσυρε διερχόμενο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του πρωινού περιπάτου με τον σκύλο τους. Το τραγικό γεγονός έγινε πολύ γρήγορα γνωστό στην περιοχή, προκαλώντας τη θλίψη στους κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Δεν άργησαν μάλιστα, […]

Neopolis Team

18 Αυγούστου, 2017

Όπως γράψαμε και χθες, δύο νεαροί φοιτητές βρήκαν τραγικό θάνατο στα Χανιά της Κρήτης, όταν τους παρέσυρε διερχόμενο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του πρωινού περιπάτου με τον σκύλο τους.

Το τραγικό γεγονός έγινε πολύ γρήγορα γνωστό στην περιοχή, προκαλώντας τη θλίψη στους κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Δεν άργησαν μάλιστα, να τα βάλουν με τις αρμόδιες αρχές της περιοχής, κατηγορώντας τις για έλλειψη πεζοδρομίων προς εξυπηρέτηση κι ασφάλεια των πολιτών.

Τα παιδιά, ελλείψη πεζοδρομίου, αναγκάστηκαν να περπατήσουν στην άκρη του δρόμου μαζί με το σκυλάκι τους. Τότε, ο 20χρονος επίσης οδηγός, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και με πολύ μεγάλη ταχύτητα παρέσυρε τους δύο φοιτητές και τους πέταξε στην απέναντι πλευρά του δρόμου, προκαλώντας τους ακαριαίο θάνατο.

Οι αρχές εντόπισαν τα πτώματα σε απόσταση 40 μέτρων μεταξύ τους, ενώ πολύ κοντά βρέθηκε νεκρό και το σκυλάκι. Παράλληλα, συνέλαβαν στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας τον νεαρό οδηγό ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις καθώς κι αλκοτέστ.

Η Στέλλα από τα Μελίσσια, ήταν 20 ετών και σπούδαζε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ο 19χρονος Γιάννης από τους Αγίους Αναργύρους είχε επισκεφτεί την φίλη του στα Χανιά, για να περάσουν από κοινού τις διακοπές τους

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση προχώρησε και το Πολυτεχνείο Κρήτης, μέσω του Πρύτανη του Ιδρύματος:

«Το Πολυτεχνείο Κρήτης πενθεί δύο νέους ανθρώπους.

Καθίσταται πλέον ζωτικής σημασίας η άμεση υλοποίηση από την Πολιτεία της μελέτης του κυκλικού κόμβου με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων στη λεωφόρο έξω από την πύλη του Ιδρύματος, την οποία το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει εμπεριστατωμένα καταρτίσει & εγκαίρως υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές παραχωρώντας παράλληλα & την απαραίτητη έκταση γης.

Η οικογένεια του Πολυτεχνείου Κρήτης και η κοινωνία των Χανίων πενθεί δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα με τραγικό τρόπο βρήκαν τον θάνατο από τροχαίο ατύχημα κοντά στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης των Κουνουπιδιανών. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος στις οικογένειες των δύο νέων για την πρόωρη απώλειά τους.

Από τις πρώτες ενδείξεις, το σημερινό τραγικό δυστύχημα οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα διερχόμενου οχήματος. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, έχοντας επιδείξει τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και προνοητικότητα, έχει εγκαίρως καταρτίσει και υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου στο ύψος της πύλης της Πολυτεχνειούπολης Κουνουπιδιανών με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων. Για τη βελτιστοποίηση μάλιστα της αποτελεσματικότητας του έργου έχει προσφέρει στην Πολιτεία και την απαραίτητη έκταση γης.

Η υποβληθείσα μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης προβλέπει την παραχώρηση γης από το Ίδρυμα για διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή δημόσιου χώρου στάθμευσης, στον οποίο θα συγκεντρώνονται και όλες οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τους φοιτητές και τους περίοικους, όπως τα ΑΤΜ των τραπεζών, οι πωλητές εισιτηρίων και η στάση του λεωφορείου. Επιπλέον, στην εμπεριστατωμένη πρόταση του Ιδρύματος προβλέπεται και η διευκόλυνση εισόδου των οχημάτων στο παρακείμενο κτίριο του κολυμβητηρίου.

Η τοποθέτηση κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις, κατάλληλα σχεδιασμένων ώστε να παρέχουν κάθετη πρόσβαση στις διερχόμενες κυκλοφοριακές κατευθύνσεις, λειτουργεί ως μηχανισμός υποχρεωτικής ελάττωσης της ταχύτητας των οχημάτων και δίνει ισότιμη προτεραιότητα στη διακίνηση των οχημάτων μέσα στον κόμβο, θέτοντας βέβαια τους αναγκαίους κανόνες. Η εμπειρία από την τοποθέτηση ανάλογων κόμβων στο δρόμο Χανίων-Αεροδρομίου έχει διαπιστωθεί ότι έχει συμβάλει στη σημαντική μείωση τροχαίων ατυχημάτων».

Την ίδια ώρα, ο πρώην διευθυντής της ΕΛΠΑ Κρήτης, Γιάννης Λιονάκης, ζητά «συγνώμη», απο τα δύο νέα παιδιά που έχασαν το πρωί τη ζωή τους στον δρόμο – καρμανιόλα που περνά απο το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Κουνουπιδιανά.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια τη συγκινητική του ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook:

«Συγνώμη που δεν σας αφήσαμε να μεγαλώσετε.

Συγνώμη που δολοφονηθήκατε στο νησί μας.

Συγνώμη που δεν σας αφήσαμε να τελειώσετε το Πολυτεχνείο μας που καμαρώνουμε εμείς οι Κρητικοί γι αυτό.

Συγνώμη που ενώ έχουμε χάσει πολλούς φίλους σας στον ίδιο δρόμο , εμείς το .. συνηθίσαμε!

Συγνωμη που μανάδες σαν και τις δικές σας έστειλαν επιστολές φόβου γιαυτό που σας βρήκε παντού και απάντηση δεν πήραν ποτέ.

Συγνώμη που η Περιφέρεια , ο Δήμος,η Αστυνομία,το Επιμελητήριο ,η Πρυτανεία, όλοι εμείς ΔΕΝ κάναμε τίποτα για να σας έχουμε σήμερα κοντά μας ζωντανά ,γελαστά .

Συγνώμη που βρεθήκατε στον αγαπημένο μας νομό ,που ενώ έχει το 22% των οχημάτων, έχει το 47% των τροχαίων θανάτων φέτος..

Συγνώμη που δεν αστυνόμευσαμε έτσι που πρέπει αυτό το δρόμο.

Συγνώμη που δεν βάλαμε μειωτήρες ταχύτητας γιατί δεν το επιτρέπει ο .. νόμος.

Συγνώμη που δεν βάλαμε ένα σοβαρό κάγκελο ή σιδερένιους κώνους για να περπατάτε με ασφάλεια στη σχολή σας .

Συγνώμη που δεν φτιάξαμε μια υπόγεια ή υπέργεια διάβαση ενώ κάνετε εκεί χιλιάδες μετακινήσεις.

Συγνώμη που γεμίσαμε κάμερες το ΒΟΑΚ,αλλά εκεί αφήσαμε τον κάθε ανεγκέφαλο δολοφόνο να τρέχει του..σκοτωμού.

Συγνώμη που δεν κάναμε εκεί ένα κυκλικό ,να ανακόπτεται η ταχύτητα και πήγαμε και το κάναμε στο ΒΟΑΚ στα ..Μάλλια.

Συγνώμη που δεν βάλαμε κανένα φανάρι,ενώ βάζαμε στη γέφυρα της Παπαναστασιου ας πουμε ..και έχουμε διάβαση πεζών στον Άι Γιώργη τον Σεληνάρη!

Δεν λέω κουράγιο στους δικούς σας,δεν φτάνει !

Λέω ΣΥΓΝΩΜΗ που μαράναμε και θάψαμε τα όνειρά σας πριν ανθίσουν …»

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET