ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι αγώνες των φοιτητών Γεωπονίας έπιασαν τόπο – Έρχεται νέα τροπολογία!

Τα βασικά αιτήματα αναμένεται να ικανοποιηθούν!

Οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες για τα τμήματα Γεωπονικής που δεν παρέχουν επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτούς τους κρατούν εδώ και καιρό. Καταλύτης όμως, αποδείχθηκε η απόφαση των καθηγητών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να παραιτηθούν, η οποία ήρθε μετά και την πρώτη τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης, που χαρακτηρίστηκε ανεπαρκής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η δικαίωση για τα εν λόγω τμήματα δεν αργεί, αφού μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί τροποποιημένη διάταξη με δύο σημαντικές αλλαγές στο άρθρο 126 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «Ενιαίο Ρυθμιστικό Πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού-ΔΗΜΗΤΡΑ».

Τα βασικά αιτήματα φοιτητών και καθηγητών θα ικανοποιηθούν, όπως προμηνύεται, μέσα από αυτή την τροποποίηση, όπως η ονομαστικοποίηση και των 13 τμημάτων Γεωπονίας, τα οποία δεν περιγράφονται με τρόπο γενικό σε μια υποπαράγραφο, κάτω από τα ήδη θεσπισμένα δηλαδή επαγγελματικά δικαιώματα των «παραδοσιακών» τμημάτων Γεωπονίας στα Α.Ε.Ι (Αθήνας, ΑΠΘ, Δημοκρίτειο κ.τ.λ)

Το ότι τα τμήματα περιγράφονται ένα προς ένα ονομαστικά, κατοχυρώνει εφάπαξ τα επαγγελματικά τους δικαιώματα σύμφωνα με την «Κ».

Αρχικά, θα γίνει πιστοποίηση των σχολών από την ΕΘΑΕΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ εντός δύο μηνών, πρέπει να έρθει η γνωμοδότηση του ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), χωρίς όμως να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Τέλος, σε δύο μήνες από τώρα θα έρθει η τελική ΚΥΑ, της ρύθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών των εν λόγω σχολών.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Workearly Summer Schools: Το #1 project για φοιτητές και νέους που δίνει πραγματικές εργασιακές δεξιότητες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET