fbpx

Πιες κρασάκι, κάνει καλό! – 8 οφέλη του κρασιού που έχεις κάθε λόγο να τα τσούζεις!


Το κρασί είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά ανά τον κόσμο και προτιμάται από τους περισσότερους εκεί έξω. Δικαιολογημένα θα πω εγώ. Πέρα από τη γεύση του, η οποία ναι μεν διαφέρει ανάλογα με το χρώμα και την ποικιλία ωστόσο παραμένει υπέροχη, έχει και ορισμένες ιδιότητες χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που ονομάζεται ρεζερβατρόλη, που επιδρούν ευεργετικά στην υγεία ενός ανθρώπου. Ιδιότητες που έχουν αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες, μη νομίζετε δηλαδή ότι τα βγάζω από το μυαλό μου. Εξαιτίας αυτών των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στην υγεία ενός ανθρώπου, το κρασί έχει χαρακτηριστεί ως το πιο υγιεινό αλκοόλ.

Γι’ αυτό λοιπόν, ύψωσε το ποτήρι σου και πιες για χάρη όλων αυτών των οφελών που προσφέρει το κρασί στην υγεία σου:

1. Είναι ιδανικό για την καρδιά

Το κρασί και ειδικότερο το ερυθρό, είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά που αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης (τα καλά όμως) και μειώνουν εκείνα της άλλης χοληστερόλης (της κακιάς που οδηγεί σε παχυσαρκία). Οι πολυφαινόλες που περιέχει, προστατεύουν τις αρτηρίες και απομακρύνουν τους θρόμβους του αίματος με αποτέλεσμα να βελτιώνεται σημαντικά η καρδιαγγειακή υγεία.

2. Βοηθά στην απώλεια κιλών

Κι όμως, το ερυθρό κρασί και πάλι, ενεργοποιεί ένα γονίδιο που προλαμβάνει τη δημιουργία των λιποκυττάρων που οδηγούν στην παχυσαρκία. Πέρα από αυτό, αποτοξινώνει τόσο καλά τον οργανισμό που σταδιακά το σαρκικό λίπος εξαφανίζεται. Αυτό δε σημαίνει ότι για να αδυνατίσεις πρέπει να αρχίσεις να πίνεις νταμιτζάνες με κρασί. Ένα ποτηράκι μία στό τόσο όμως, είναι ό,τι πρέπει.

3. Καταπολεμά την κούραση

Τα σταφύλια περιέχουν μία ουσία που λέγεται ρεσβερατρόλη, η οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας και δίνει μία ώθηση στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να νιώθεις λιγότερη κόπωση. Ειδικά τις μέρες που αισθάνεσαι ότι η σωματική ή η ψυχική κούραση σε καταβάλλει, αν πιεις ένα ποτηράκι κρασί, θα χαλαρώσεις και θα δεις τη διαφορά.

4. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Again, τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κρασί, εμποδίζουν μεταξύ άλλων την ανάπτυξη κυττάρων που ευθύνονται για τον καρκίνο του στήθους ή του πνεύμονος. Ειδικότερα στις γυναίκες έχει παρατηρηθεί επιστημονικά ότι η πόση κρασιού έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

5. Καθαρίζει τον ουρανίσκο

Γεγονός που σημαίνει ότι η γεύση σου ενισχύεται και μπορείς πια να νιώθεις το τζατζίκι που έχει το πιτόγυρο σε όλο του το μεγαλείο . Πέρα από την πλάκα, το στόμα σου θα είναι πιο καθαρό και θα μειώνεται επίσης η ένταση των λιπαρών που τρως όταν καταναλώνεις κρέας.

6. Αναζωογονεί τον εγκέφαλο

Πιο συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι η τακτική αλλά όχι υπερβολική κατανάλωση κρασιού, καταπολεμά την άνοια και τις ασθένεις που εκφυλίζουν τον εγκέφαλο. Οι φλεγμονές μειώνονται ενώ η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται. Ακόμη, ενισχύεται η μνήμη σου. Φοβερό;

7. Απελευθερώνει ενδορφίνες

Για όσους δε γνωρίζουν, οι ενδορφίνες είναι οι ορμόνες της ευτυχίας. Πρόκειται για πρωτεΐνες που οδηγούν στη χαλάρωση και στη μεγιστοποίηση της απόλαυσης. Ένα θα σου πω. Αυτές οι ορμόνες απελευθερώνονται και κατα τη διάρκεια του σεξ. Άρα, κρασί και σεξ μας κάνουν τον υπέρτατο συνδυασμό χαλάρωσης και απόλαυσης.

8. Καταπολεμά τις λοιμώξεις του ουροποιητικού

Ανάμεσα στις ευεργετικές του ιδιότητες είναι και το να εμποδίζει τα βακτήρια να αναπτυχθούν στην ουροδόχο κύστη, να προσκολληθούν σ’ αυτή και μετά να έχεις να κάνεις με λοιμώξεις, σταφυλόκοκκους, στρεπτόκοκκους κι όλα αυτά τα όμορφα (not).

Ύστερα από όλα αυτά τα πολλαπλά οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού και να μην είσαι λάτρης, αναγκαστικά θα γίνεις και θα αλλάξεις γνώμη. Πιείτε κρασί βρε, κάνει καλό!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET