ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οδοντιατρική Αθηνών: Παραμένει στο Top100 παγκοσμίως και για το 2023!

Σταθερή αξία!

Neopolis Team

29 Νοεμβρίου, 2023

Η επιτυχία χτύπησε για άλλη μία χρονιά την πόρτα της Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, που για 4η φορά από το 2017  βρίσκεται στο top100 των Οδοντιατρικών σχολών του κόσμου!

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διάκριση, την οποία ανακοίνωσε το ShanghaiRanking Consultancy στο πλαίσιο της δράσης Academic Ranking of World Universities (ARWU). Οι επιμέρους κατατάξεις των Πανεπιστημίων παγκοσμίως για το 2023, ή η κατάταξη/«λίστα» της Σανγκάης όπως είναι πιο γνωστή, έχει δημοσιευτεί και η Οδοντιατρική Αθηνών έχει ξανά την τιμητική της, σημειώνοντας εντυπωσιακή επίδοση.

Διάβασε κι αυτό

Παγκόσμια διάκριση για τη Νομική Αθηνών με φοιτητές να κατακτούν την 1η θέση!

Συγκεκριμένα, στους δείκτες CNCI (αριθμός ετεροαναφορών για κάθε άρθρο) σημείωσε 83.2/100 και ΙC (ποσοστό δημοσιευμένων άρθρων με διεθνή συνεργασία) 88,6/100, ξεπερνώντας κατά πολύ την αντίστοιχη βαθμολογία σημαντικών Οδοντιατρικών Σχολών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Mε τη διάκριση αυτή η Σχολή του ΕΚΠΑ καταλαμβάνει σταθερά την 1η θέση μεταξύ των Οδοντιατρικών Σχολών της χώρας, αλλά και μία από τις υψηλότερες θέσεις μεταξύ όλων των Σχολών των Ελληνικών ΑΕΙ. Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οδοντιατρική, καταλαμβάνει την 70η θέση μεταξύ όλων των αντίστοιχων σχολών παγκοσμίως και την 23η θέση μεταξύ των πανεπιστημίων της δυτικής Ευρώπης.

Όσο για την αξιολόγηση, βασίζεται σε τρεις ομάδες κριτηρίων:

Έρευνα (50%)
Καινοτομία (30%)
Κοινωνικός αντίκτυπος (20%)

Η μεθοδολογία για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων περιγράφεται αναλυτικά εδώ.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET