ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια διάκριση για τη Νομική Αθηνών με φοιτητές να κατακτούν την 1η θέση!

Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο! 😌

Neopolis Team

28 Νοεμβρίου, 2023

Οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών έχουν χαρίσει πολλές στιγμές περηφάνειας στο ΕΚΠΑ και στην Ελλάδα γενικότερα, μέσα από πολύ σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η παρακάτω ομάδα έρχεται να προσθέσει άλλη μία στο ενεργητικό του πανεπιστημίου, κατακτώντας την 1η θέση στον κόσμο για τη γραπτή επίδοσή της, λαμβάνοντας το Βραβείο Καλύτερου Δικογράφου Ενάγοντος (Best Claimant Memorial), καθώς και την 3η θέση στον κόσμο για τη γραπτή και προφορική επίδοσή της συνολικά (Combined Written and Oral Scores) στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Τελικού Γύρου του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής διαιτησίας Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2023 (FDI Moot – http://www.fdimoot.org).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ομάδα προπτυχιακών φοιτητών κέρδισε τη σημαντική αυτή διάκριση στο διαγωνισμό εικονικής διεθνούς επενδυτικής διαιτησίας FDI Moot που αφορά στο συνεχώς εξελισσόμενο διεθνές δίκαιο προστασίας ξένων επενδύσεων και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας διαιτητικής επίλυσης διεθνών επενδυτικών διαφορών.

Διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Centre for International Studies (Salzburg, Austria), των Νομικών Σχολών του Suffolk University (Boston, Massachusetts) και του Pepperdine University (Malibu, California), του German Institution of Arbitration (DIS), (Frankfurt/Cologne, Germany), καθώς και του Centre of European Law του King’s College London. Κάθε συμμετέχουσα Ομάδα φοιτητών πρέπει να υποστηρίξει γραπτώς (memorials) και προφορικώς (με επίσημη αγόρευση) τόσο την πλευρά του προσφεύγοντος ξένου επενδυτή, όσο και του καθ’ ου η προσφυγή κράτους υποδοχής της επένδυσης, σε μια μη πραγματική υπόθεση, ενώπιον ενός πάνελ ειδικών της διεθνούς διαιτησίας.

Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 149 ομάδες φοιτητών από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, όπως, το King College London, το Singapore Management University, το Law Society of Ireland, το NALSAR University, το Diplomatic Academy of Viet Nam, το Universidad Nacional Autonoma de Mexico, το Lomonosov Moscow State University, το National University of Singapore, το University of Hong Kong, το National Law School of India University, το University of Johannesburg, το University of Lagos, το Xiamen University, το Cairo University, το Federal University of Rio Grande do Sul, το Martin Luther University Halle-Wittenberg, το O.P. Jindal Global University, το Masaryk University, το Universidad del Rosario, το Universidad Externado de Colombia κ.λ.π.

Ο Παγκόσμιος Τελικός Γύρος έλαβε χώρα μεταξύ 2-5 Νοεμβρίου 2023 στο Λάκναου της Ινδίας, όπου συμμετείχαν σε αυτόν, ως κριτές, ακαδημαϊκοί και στελέχη διεθνών δικηγορικών εταιρειών εγνωσμένης φήμης.

Η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ συμμετείχε για δέκατη χρονιά στο διαγωνισμό FDI Moot υπό την επιστημονική επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Αναστασίου Γουργουρίνη. Η φετινή Ομάδα της Νομικής Σχολής που μετέβη στην Ινδία για τον Παγκόσμιο Τελικό Γύρο του διαγωνισμού αποτελείτο από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ειρήνη Αλεξίου, Αλέξανδρο Μπράχο και Ειρήνη Χάρτζη, ενώ στην προετοιμασία των δικογράφων συμμετείχαν και οι προπτυχιακοί φοιτητές Μαρούσα Ιωάννα Διαμαντή, Παναγιώτης Καραγιάννης και Ερμιόνη Κουκούλη. Προπονήτρια της Ομάδας ήταν η δικηγόρος Μαρία Πάσχου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET