ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: «Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;» ρωτούσε καθηγητής φοιτητή μέσω μηνυμάτων!

Ενώ ταυτόχρονα τον εκβίαζε για τον βαθμό!

Neopolis Team

6 Απριλίου, 2022

Δυστυχώς τα περιστατικά παρενοχλήσεων στα πανεπιστήμια όχι μόνο πληθαίνουν, αλλά γίνονται και πιο σοκαριστικά. Ανάρμοστες κινήσεις και μηνύματα καθηγητών που προκαλούν δυσφορία σε όσους τα διαβάζουμε, και πόσο μάλλον σε όσους τα ζουν, βγαίνουν στο φως και μας υπενθυμίζουν πως το «ξεκαθάρισμα» των Σχολών είναι μεγάλη και χρονοβόρα υπόθεση.

Στο προσκήνιο αυτή τη φορά βρίσκεται η Νομική ΕΚΠΑ, εξαιτίας καθηγητή που αποτελεί την ντροπή ενός Ιδρύματος σαν κι αυτό, που πολύ πρόσφατα σημείωσε άλλη μία επιτυχία αποδεικνύοντας το επίπεδο των σπουδών του και των σπουδαστών του. Το ίδιο Ίδρυμα δυστυχώς, αποδεικνύεται λίγο, μπροστά στις καταγγελίες για συστηματική σεξουαλική παρενόχληση από συγκεκριμένο καθηγητή, τα αρχικά του οποίου αποκαλύφτηκαν και είναι Χ.Χ.

Πιο αναλυτικά, σε ψήφισμά του, ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής αναφέρει ότι το εν λόγω άτομο παρενοχλεί φοιτητές από την περίοδο που ήταν επιτηρητής, ενώ δε δίστασε να κόψει πρωτοετή όταν δε θέλησε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του.

Τα περιστατικά ωστόσο είναι πολύ περισσότερα, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο εξεταστικής προ κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εξέτασης ο ίδιος προσέγγιζε συνεχώς ένα φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε επίμονα το πάσο του, για να συγκρατήσει το όνομά του. Πράγμα που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, αφού την ίδια μέρα κιόλας, του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media και συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ».

Σύμφωνα με αναφορές, συνέχισε να επικοινωνεί με τον φοιτητή και να τον εκβιάζει εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του, για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

«Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;»

Το αποκορύφωμα ήταν το χυδαίο μήνυμα του καθηγητή «Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;», το οποίο έφερε σε πολύ δύσκολη θέση των παραλήπτη, που τον μπλόκαρε σε όλα τα social media. Τότε ωστόσο, ο Χ.Χ. έκανε πραγματικότητα τον παραπάνω εκβιασμό του, κόβοντάς τον με 2 στο μάθημα.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση των φοιτητών περιγράφεται η δυσκολία του φοιτητή να βρει το δίκιο του, ενώ ταυτόχρονα σημειώνεται ότι τα περιστατικά που ακολούθησαν ήταν πολλά αφού ο επιτηρητής έγινε και καθηγητής στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ πριν λίγες μέρες είχε γίνει κάλεσμα για κινητοποίηση στον Κοσμήτορα ενάντια στη δράση του συγκεκριμένου καθηγητή.

Η αντιμετώπιση του γεγονότος από το Ίδρυμα ωστόσο δε συναντήθηκε με τις προσδοκίες των φοιτητών, οι οποίοι καταγγέλουν ότι τόσο η Συνήγορος του Φοιτητή όσο και ο Κοσμήτορας δεν έχουν προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες για την επίλυση του θέματος. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET