ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική Αθηνών: Παραμένει στις 300 καλύτερες Νομικές Σχολές παγκοσμίως για 6η σερί χρονιά!

Πάμε και για την 7η!

Neopolis Team

11 Απριλίου, 2022

Την επιτυχία των φοιτητών στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στο Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition» έρχεται να συμπληρώσει η διάκριση του Ιδρύματος στην κατάταξη με τις 300 καλύτερες Νομικές Σχολές του Κόσμου που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από την εταιρεία εκπαίδευσης QS (Quacquarelli Symonds)!

Το γεγονός ωστόσο ότι το καταφέρνει για 6η συνεχή χρονιά, καθιστά ακόμα μεγαλύτερο το κατόρθωμα της, με τη βαθμολογία μάλιστα να αυξάνεται διαχρονικά!

Η κατάταξη των πανεπιστημίων της QS βασίζεται συγκεκριμένα σε μία κλίμακα βαθμολόγησης με άριστα το 100, ενώ λαμβάνει υπόψη κριτήρια όπως ο αριθμός των βιβλιογραφικών αναφορών (citations), η φήμη του ιδρύματος ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς και εργοδότες, ο δείκτης h-index κ.α.

Με βάσει αυτά λοιπόν, οι ΗΠΑ ξεχωρίζουν για άλλη μία χρονιά, με τις περισσότερες κορυφαίες Νομικές Σχολές σε παγκόσμιο επίπεδο να εδρεύουν εκεί, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ξανά στο τιμόνι όσον αφορά την Ευρώπη.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη 10άδα για το 2022 διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Harvard University (99.8)

2. University of Oxford (98)

3. University of Cambridge (97.5)

4. Yale University (93.6)

5. Stanford University (93.3)

6. New York University (91.8)

7. The London School of Economics and Political Science (90)

8. Columbia University (89.8)

9. University of California, Berkeley (89.3)

10. University of Chicago (88.1)

Η ελληνική Σχολή μπορεί να μη βρίσκεται ανάμεσά τους, ωστόσο η παρουσία της στις 300 κορυφαίες, και συγκεκριμένα στις θέσεις 251-300, αποτελεί επίτευγμα, ενώ λίγο παρακάτω, στις θέσεις 301-340, συναντάται και η αντίστοιχη Σχολή του ΑΠΘ.

Ο Κοσμήτορας της Νομικής ΕΚΠΑ εξέδωσε μάλιστα σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας:

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητές και Αγαπητοί Φοιτητές,

για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στις 300 καλύτερες Νομικές Σχολές του Κόσμου. Το γεγονός αυτό συνιστά σημαντικό επίτευγμα και παράδειγμα σταθερότητας και συνεχούς βελτίωσης, δεδομένου ότι η βαθμολογία στους επιμέρους δείκτες διαχρονικά αυξάνεται.

Η διάκριση αυτή μας δίνει αισιοδοξία και δύναμη για να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους και γενικότερα σε όλο το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και τους φοιτητές μας για την κοινή και αδιάκοπη αυτή προσπάθεια, η οποία αποδίδει καρπούς για έκτη συνεχή χρονιά.

Δείτε το επίσημο πιστοποιητικό που έλαβε η Σχολή από την QS (Quacquarelli Symonds).

Δυστυχώς ωστόσο, η διάκριση αυτή ήρθε μια περίοδο που βγαίνουν στο φως περιστατικά ακραίας σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή προς φοιτητές, τα οποία σύμφωνα με τους τελευταίους, δεν έλαβαν σε καμία περίπτωση την ανάλογη αντιμετώπιση από τον Κοσμήτορα όταν ειδοποιήθηκε.

Ας ελπίσουμε αυτή η είδηση να είναι και η τελευταία, και από εδώ και πέρα να ακούμε μόνο για διακρίσεις Ιδρυμάτων κι επιτυχίες φοιτητών!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αναβάλλεται αύριο η εξεταστική στα πανεπιστήμια της Αττικής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών έφτιαξαν μινιατούρα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με ζυμαρικά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ εμπνέεται από το ΠΑΜΑΚ και φέρνει τη δική του εφαρμογή με όλα τα αναγκαία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στα ελληνικά ΑΕΙ όλοι γνωρίζουν για τα μαζικά κοψίματα φοιτητών, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET