ΕΛΛΑΔΑ

Θα πάρει 3 χρονάκια για να έχουμε σήμα στο Μετρό – Από ποιους σταθμούς θα ξεκινήσει!

Ίντερνετ στο μετρό, διακαής πόθος αιώνων!

Neopolis Team

5 Ιανουαρίου, 2023

Μια τυπική συνομιλία στο κινητό πριν μπεις στο σταθμό του μετρό, πάει κάπως έτσι: «Έλα, σε κλείνω τώρα γιατί μπαίνω μετρό και δε θα έχω σήμα». Που καμιά φορά εξυπηρετεί κιόλας, γιατί είναι μια καλή δικαιολογία για να λήξεις ένα τηλεφώνημα. Όπως φαίνεται δυστυχώς, πρέπει να βρούμε νέα πρόφαση, μιας και αυτή θα σταματήσει να είναι accurate.

Μέχρι το καλοκαίρι, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, τα βαγόνια του μετρό θα αρχίσουν να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες, aka σήμα καμπάνα, μπαίνοντας επιτέλους στην εποχή όπου οι γραμμές δεν πέφτουν στα τάρταρα με το που μπαίνεις στο τούνελ. Αυτό αφορά και τα δεδομένα, και κάπως έτσι μπαίνει ένα τέλος στα awkward moments που δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα χέρια σου, ειδικά όταν η διαδρομή είναι μεγάλη. Το εβδομαδιαίο screentime θα αυξηθεί λιγάκι παραπάνω.

Όπως διαβάζουμε στο Έθνος, η αρχή θα γίνει με την κάλυψη σε πιλοτική φάση μιας απόστασης 3 σταθμών της Γραμμής 2 και συγκεκριμένα από τον τερματικό σταθμό του Ελληνικού καλύπτοντας τη διαδρομή έως την Αργυρούπολη και τον Άλιμο.

Διάβασε κι αυτό

Μέσα στους επόμενους μήνες οι φοιτητές δε θα χρειάζεται να έχουν την κάρτα των ΜΜΜ!

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η αρχική φάση εφαρμογής θα κάλυπτε τμήματα 5 σταθμών, δηλαδή μέχρι και το σταθμό του Αγίου Δημητρίου. Ωστόσο, η έκθεση Τρίτου Τριμήνου 2022 του Υπερταμείου για τον Όμιλο ΟΑΣΑ, αναφέρει ότι η πρώτη πιλοτική εφαρμογή σε 3 σταθμούς της Γραμμής 2 αναμένεται να γίνει στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το έργο τοποθέτησης εξοπλισμού για την παροχή σήματος κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων στους επιβάτες, τόσο στους σταθμούς όσο και στις σήραγγες του Μετρό, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ύστερα από τη σύμβαση που είχε υπογραφεί πριν λίγους μήνες μεταξύ της ΣΤΑΣΥ, της Cosmote και της Vantage Towers.

Η συνολική κάλυψη του δικτύου θα γίνει σταδιακά σε χρόνο που υπολογίζεται μεταξύ 2,5 – 3 ετών και θα αφορά δίκτυα 4G/5G, γεγονός που θα επιτρέψει αρκετά υψηλές ταχύτητες διακίνησης δεδομένων.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει εντάξει τους σταθμούς του μετρό στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR, ώστε οι επιβάτες που βρίσκονται εντός των σταθμών να έχουν δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET