ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μέσα στους επόμενους μήνες οι φοιτητές δε θα χρειάζεται να έχουν την κάρτα των ΜΜΜ!

Θα κάνει το πάσο όλη τη δουλειά.

Neopolis Team

9 Δεκεμβρίου, 2022

Μείον μία κάρτα για το πορτοφόλι των φοιτητών, αφού η ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο) θα πάρει τον ρόλο και εισιτηρίου για τα ΜΜΜ!

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι αυτή που ανέλαβε μέσω διαγωνισμού να υλοποιήσει τη διασύνδεση του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας με κεντρικό πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ακαδημαϊκής ταυτότητας του υπουργείου Παιδείας. 

Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές των ΑΕΙ θα μπορούν να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς να χρειάζεται να φέρουν τη σχετική κάρτα του ΟΑΣΑ, αφού όλες οι λειτουργίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα έχουν ενσωματωθεί στην ακαδημαϊκή τους ταυτότητα.  

Όπως δεσμεύει η σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία με την ΕΔΥΤΕ ΑΕ, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας εντός πέντε (5) μηνών τον Σχεδιασμό, την Υλοποίηση και τις Δοκιμές υπηρεσίας επέκτασης των δικαιωμάτων μετακίνησης στους φοιτητές ΑΕΙ με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς υποχρέωση προσέλευσης σε φυσικό εκδοτήριο του ΟΑΣΑ, καθώς και τον Σχεδιασμό λειτουργιών πώλησης και επικύρωσης των συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις νέες ακαδημαϊκές ταυτότητες των φοιτητών ΑΕΙ.

Πέρα από τη διευκόλυνση που θα παρέχει στους φοιτητές ωστόσο, θα συμβάλει ταυτόχρονα και στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ΟΑΣΑ, αφού περιορίζεται η χρήση χαρτιού και πλαστικού και εξοικονομείται ενέργεια λόγω σημαντικών μειώσεων στις μετακινήσεις στη φάση της διανομής και αποθήκευσης των σχετικών φοιτητικών καρτών (πάσο).

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φαρμακευτική ΑΠΘ: Σε τραγική κατάσταση το τμήμα – Κινδυνεύει λόγω υποστελέχωσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι μιλάει συστηματικά με τους φοιτητές για τα μέτρα που παίρνει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η διαδικασία εξετάσεων αναγνώρισης τίτλου για πτυχιούχους Ιατρικής και Οδοντιατρικής από παν/μια του εξωτερικού!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών κέρδισαν την 1η θέση σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET