fbpx

Σκέφτεσαι να τα ξαναβρείτε; Αυτοί είναι οι μοναδικοί λόγοι να γυρίσεις σε πρώην σου!


Για να είμαι ειλικρινής, το να γυρίσεις πίσω σε πρώην δεν είναι και πολή καλή ιδέα. Ή μάλλον δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Για κάποιο λόγο αυτός ο άνθρωπος θεωρείται πρώην και τις περισσότερες φορές το καλύτερο είναι να παραμείνει έτσι. Και λέω τις περισσότερες, γιατί όντως υπάρχουν και ορισμένες φορές που η επανασύνδεση δεν είναι και τόσο απαγορευτική. Διότι για να σκέφτεσαι σοβαρά το ενδεχόμενο του πισωγυρίσματος και την προοπτική μιας δεύτερης ευκαιρίας, πρέπει να συντρέχουν πολύύύ σημαντικοί λόγοι.

Λένε ότι γυαλί που ραγίζει, δεν ξανακολλάει και προσωπικά το πιστεύω. Ωστόσο δεν μπορείς να είσαι απόλυτος/η με τέτοιες καταστάσεις. Ποτέ μη λες ποτέ, δε λένε; Όταν υπάρχει αληθινά αισθήματα, καλή διάθεση και φυσικά μεγάλη προθυμία για αλλαγές προς το καλύτερο, τότε η ιδέα να τα ξαναβρείτε φαντάζει ελκυστική. Και μακάρι να είναι και σωστή.

Αν είναι όμως να ξαναγυρίσεις σε πρώην, τότε καλά θα κάνεις να έχεις κάποιον από τους παρακάτω λόγους:

1 | Έχετε κατανοήσει τα λάθη σας και είστε έτοιμοι να «δουλέψετε» τη σχέση σας

Το πρώτο σημαντικό βήμα έχει ήδη γίνει. Έχετε αναγνωρίσει και παραδεχτεί τα λάθη σας, ξέρετε πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλον και επομένως προτίθεστε να κάνετε οτιδήποτε περνάει από το χέρι σας για να σωθεί αυτή η σχέση. Ο αμοιβαίος συμβιβασμός είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη σχέση. Ποτέ κανείς από τους δύο δεν έχει απόλυτο δίκιο και εννοείται ότι ποτέ δεν φταίει μόνο η μία μεριά για ό,τι πάει στραβά στη σχέση. Αν συμφωνήσετε ότι και οι δύο θα κάνετε αμοιβαίους συμβιβασμούς και τις απαραίτητες αλλαγές, γιατί να μη δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας;

2 | Το bad timing ήταν κύρια αιτία χωρισμού

Δεν είναι πάντα ευνοϊκές οι συνθήκες για μία σχέση, με αποτέλεσμα συχνά αυτή να οδηγείται σε χωρισμό. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση δε φταίει απαραίτητα κάποιος από τους δυο σας, αλλά οι καταστάσεις γύρω σας. Μπορεί να βρεθήκατε σε μια φάση όπου πνίγεστε λόγω σχολής, δουλειάς ή οικογενειακών ζητημάτων, εξού και τα συνεχή προβλήματα που οδήγησαν σε αδιέξοδο. Εάν νιώθετε ότι διανύεται μια καλύτερη περίοδο τώρα, πιο ευνοϊκή για τη μεταξύ σας σχέση, γιατί να μην το παλέψετε;

3 | Έμεινες μόνος/η, τα βρήκες με τον εαυτό σου, όμως η στενοχώρια δε λέει να σου περάσει

Να είναι πραγματική δυστυχία όμως, όχι απλά να μην έχει καταφέρει ο ένας να ξεπεράσει τον άλλον ή να μην έχετε συνηθίσει να είστε μόνοι. Σε φυσιολογικές συνθήκες ο καθένας στενοχωριέται όταν χωρίζει, όμως κάποια στιγμή συνέρχεται. Αν εσένα δε σου περνάει με τίποτα η λύπη και η στενοχώρια, τότε φυσικά και θα σκεφτείς σοβαρά την ιδέα να τα ξαναβρείτε. Και καλά θα κάνεις δηλαδή, γιατί δεν είναι υγιές να καταπιέζεις τα συναισθήματά σου και να παλεύεις να προχωρήσεις παρακάτω χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Αρκεί βέβαια να νιώθει κι εκείνος/η το ίδιο.

4 | Τα θέματα που έχετε λύνονται και με το παραπάνω

Μα δεν είναι να χωρίζεις για ψύλλου πήδημα. Η άλλη χωρίζει λέει, επειδή άργησε να της απαντήσει στο μήνυμα. Ρε πάτε καλά; Σοβαρές αιτίες χωρισμού είναι η υπερβολική ζήλια, η απιστία, η μιζέρια, το κακό σεξ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Οτιδήποτε ασόβαρο, όπως τα απλά και καθημερινά και γενικότερα προβλήματα που επιδέχονται διόρθωση, καλό είναι να παλεύονται και ο χωρισμός να είναι η ύστατη λύση. Δε γνωρίζω σχέση που να μην έχει προβλήματα, όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι, μην τρελαίνεστε.

5 | Τον/την αγαπάς υπερβολικά πολύ για να τον/την αφήσεις

Καλώς ή κακώς, υπάρχουν φορές που για να καταλάβεις την αξία κάποιου, θα πρέπει πρώτα να τον χάσεις. Μόνο τότε συνειδητοποιείς τι σήμαινε για σένα και πόσο πολύ τον αγαπούσες. Έτσι συμβαίνει και με έναν χωρισμό, που δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ. Ξαφνικά συνειδητοποιείς το λάθος σου και ότι κινδυνεύεις να χάσεις τον άνθρωπό σου, αυτόν που αγαπάς τόσο πολύ και θες να είναι δίπλα σου. Ελπίζω να το καταλάβεις όσο πιο σύντομα γίνεται, για να προλάβεις να σώσεις την κατάσταση.

6 | Ο χωρισμός σας ήταν απλά «η κακιά η ώρα»

Κανείς από τους δυο σας δεν ξέρει πραγματικά το λόγο που χωρίσατε. Είναι να τρελαίνεσαι δηλαδή με το πόσο βλαμμένοι είστε και οι δύο . Αγαπιέστε, γουστάρει ο ένας τον άλλο, σας έχουν μείνει λίγα νεύρα αλλά κυρίως πείσμα, και φυσικά θέλετε και οι δύο να τα ξαναβρείτε, μόνο που ο εγωισμός σας τα χαλάει. Κανείς από τους δύο δεν κάνει την πρώτη κίνηση. Ναι, ξέρουμε, το έχουμε ξαναδεί το έργο. Αφήστε τους εγωισμούς, βάλτε τα μυαλά σας στη θέση τους και απλά σώστε τη σχέση σας. ΕΞΑΛΛΗ.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET