ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Μέχρι και 9 ημέρες επιβιώνει ο κορωνοϊός στο κινητό – Πώς να το καθαρίσεις με ασφάλεια!

Αντί να το βουτήξεις ολόκληρο σε κάποιο αντισηπτικό.

Δήμητρα Πραντάλου

16 Μαρτίου, 2020

Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας, περίπου 2.617 φορές την ημέρα αγγίζουμε οι περισσότεροι το κινητό τηλέφωνο, ενώ οι πιο σκληροπυρηνικοί γύρω στις 5.427 φορές. Δε γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία ανήκεις (κάτι μας λέει στη δεύτερη), το σίγουρο είναι πως η συσκευή που κρατάς στα χέρια σου τώρα, έχει πάνω της χιλιάδες μικρόβια. Και επειδή ο κορωνοϊός καλά κρατεί στη χώρα μας και διακρίσεις δεν κάνει, καλό είναι όλοι να προσέχουμε περισσότερο και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.

Και για να καταλάβετε, ο κορωνοϊός, που πολύ θα θέλαμε να του φανούμε αφιλόξενοι, μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες από γυαλί, σίδερο ή πλαστικό, μέχρι και 9 ημέρες. Επαναλαμβάνω, 9 ημέρες. Αυτό σημαίνει πως ούτε το κινητό εξαιρείται από τη διαδικασία απολύμανσης, αφού είναι το νούμερο ένα αντικείμενο που πιάνουμε συνέχεια και παρατάμε παντού.

Γερμανοί ερευνητές τονίζουν πως: «δεν χρειάζεται να φταρνιστείς στο κινητό σου για να του μεταδόσεις τον ιό. Αυτό που ανακαλύψαμε κατά τη μελέτη του ιού σε περιβάλλοντα εργασίας και σε γραφεία είναι ότι αν ακουμπήσεις μια επιφάνεια μολυσμένη με τον ιό και μετά ακουμπήσεις το κινητό σου, μετά ξανακουμπάς το κινητό σπίτι σου και μετά ακουμπάνε οι γύρω σου τις επιφάνειες». Γίνεται ένα ντόμινο, με πολύ απλά λόγια.

Επομένως, σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε δεν είναι να παίρνουμε ρίσκα, γι’ αυτό συσκευές όπως κινητό, tablet και laptop πρέπει να περνούν από απολύμανση. Για να γίνει σωστά όμως (όχι δεν το βουτάμε στο αντισηπτικό) και να μην προκαλέσουμε καμία ζημιά και χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοιχό, όχι τίποτε άλλο αλλά δεν είναι και τίποτα ανοικτό για να το φτιάξουμε, πρέπει να γίνουν τα παρακάτω.

Πρώτα απ’ όλα, το πιο εύκολο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην αγγίζει κανείς άλλος τις συσκευές μας και δεύτερον, να ακολούθησουμε τα βήματα που ανακοίνωσε η Honor:

  • Χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που δεν ψεκάζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια, αλλά πρώτα σε μια πετσέτα χαρτιού ή σε ένα πολύ απαλό
  • Αποφεύγουμε τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των συσκευών.
  • Προσέχουμε να μη χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν περάσει στον εξοπλισμό.

Επιπλέον, καθαρίζουμε τη θήκη του κινητού με κανονικά οικιακά καθαριστικά, αφού πρώτα την αφαιρέσουμε από τη συσκευή. Μόλις στεγνώσει καλά, τότε μόνο την ξαναβάζουμε.

Δεν είναι τίποτα δύσκολο, πάμε να το κάνουμε και να προσέξουμε παραπάνω!

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals και η Sporty & Rich ανακοίνωσαν την τελευταία τους συνεργασία!

ΣΤΥΛ

H Tommy Hilfiger μας συστήνει την ‘Kendall and Friends’ καμπάνια για την άνοιξη 2024!

HAPPY BODY

10+1 tips που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις διατροφή χωρίς να τα βρεις σκούρα!

HAPPY BODY

Η adidas επαναλανσάρει τα SUPERNOVA, τα must have παπούτσια για τους runners!

ΟΜΟΡΦΙΑ

CeraVe: Νέο Hydrating Hyaluronic Acid Serum με πανίσχυρα συστατικά για λείο & απαλό δέρμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET