fbpx

5+5 λόγοι που μισούμε και λατρεύουμε τα πανηγύρια!


Παρακάτω σας παρουσιάζονται τα θετικά και τα αρνητικά των πανηγυριών. Μη διστάσετε να τα διαβάσετε. Νομίζω πως θα ταυτιστείτε σίγουρα με κάποια από αυτά..

PROS

 FREE CHATTING: Κους-κους και ξανά κους-κους. Βαφτίσια και πανηγύρια αποτελούν κύριες πηγές ενημέρωσης κι ακατάπαυστου κουτσομπολιού. Μαθαίνεις πολύ «ενδιαφέροντα» πράγματα συζητώντας με συγγενείς και φίλους για άλλους φίλους και συγγενείς, με «πυρήνα» πάντα το κοινωνικό ενδιαφέρον. Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε να μάθει με ποιον πήγε η κόρη της κυρά Κούλας τους δύο τελευταίους μήνες ή αν χώρισε ο γιος του μπακάλη;

 FASHION POLICE: Ένα από τα πιο λατρευτά θετικά για πολλούς, όπως φαντάζομαι, είναι εκείνο του αστυνόμου της ΜΟΔΑΣ. Τι καλύτερο από το να σχολιάζεις το σατέν που φόρεσε η γειτόνισσα και το σιθρού μπλουζάκι της Κυρ Μαρίας. Εδώ όλα επιτρέπονται και φυσικά εννοώ τα πικρόχολα σχόλια. Δώστε πόνο, κράξτε και θαυμάστε.

 Αναβίωση οικογενειακών παλιών στιγμών: Πόσο γλυκό (χαχαχ) να δεις ξαδέρφια, θείους, συγγενείς που είχατε περάσει μαζί στο παρελθόν ξέγνοιαστες στιγμές… Έχετε τόσες κοινές αναμνήσεις με ατελείωτο παιδικό παιχνίδι, φαγητό στα κάρβουνα και γέλιο πριν από καμία δεκαπενταετία+. Τα πανηγύρια είναι ευκαιρία να αναπολήσετε αυτές τις σπάνιες και ειλικρινείς μέρες της παιδικότητας.

 DANCING NIGHT, BABY: Χορός, τραγούδι και ξεφάντωμα στα πλαίσια της παραδοσιακής μουσικής. Αν μάλιστα, είσαι και πρώτος στο χορό, κ@λο δεν θα βάλεις κάτω… Κέφι να υπάρχει!

 ΦΑΓΟΠΟΤΙ: Άφθονο φαγητό και πότο… μιλάμε σε τεράστιες ποσότητες και φυσικά, το φαγητό τυχαίνει να είναι από τον φούρνο του χωριού που φημίζεται για τα υπέροχα ψητά και τις πατάτες φούρνου.

CONS

 Αντιπαθητικά πρόσωπα: Ένα μεγάλο μειονέκτημα των εκδηλώσεων αυτών, είναι ότι δυστυχώς θα συναντήσεις γουρουνοφατσουλίτσες που βρωμάνε από μακριά, βλαχιά, χωριατίλα και «λαϊκατζαρία», πρόσωπα που έχετε να μιλήσετε καμιά δεκαετία κι η αντιπάθεια είναι αμοιβαία.

 STAR HOLLYWOOD: Ναι φίλε αναγνώστη, με το που πατήσεις το πόδι σου στον χώρο της εκδήλωσης, αυτομάτως θα γίνεις το επίκεντρο της προσοχής. Όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω σου κι οι ψίθυροι γίνονται τόσο μα τόσο ενοχλητικοί, σε σημείο να ακούς τα σχόλια που σε αφορούν με ακρίβεια. Οι στιγμές αποθέωσης ή κραξίματος τελειώνουν γρήγορα, καθώς πίσω σου ακριβώς έρχεται ο Κίτσος με την καινούρια του κοπέλα και τα βλέμματα όλων τη γδύνουν με κάθε τρόπο κι επομένως, χάνεις έτσι τα πρωτεία.

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Αν είσαι σαν και μένα σημαίνει ότι: α) σιχαίνεσαι την παραδοσιακή μουσική, β) σιχαίνεσαι ακόμη περισσότερο να χορεύεις παραδοσιακά τραγούδια, γ) σιχαίνεσαι ό,τι παραδοσιακό υπάρχει. Στην περίπτωση αυτή, σου χρειάζονται: α) ένα καλό κινητό β) πολύ καλύτερα ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ.

 Γίνε κι εσύ ηθοποιός, μπορείς: Νομίζω ότι σε τέτοιες περιστάσεις το «πρέπον» είναι να φορέσουμε το υπέροχο χαμόγελο μας και να υποκριθούμε ότι περνάμε φανταστικά και τέλεια και ου-ά-ου. Δυστυχώς, δεν λείπουν οι χειραψίες με αντιπαθείς γνωστούς, αλλά και με αγνώστους… Σε φάση: «ΧΑΡΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΒΡΕ, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ !» 

 Βαρύ στομάχι: Ναι το φαγητό μπορεί να είναι ατελείωτο, αλλά κι η μάσα σου είναι ατελείωτη κι απερίγραπτη, με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι καμιά δεκαριά σόδες για να συνέρθεις και να καταφέρεις να κοιμηθείς… αν έχεις επιστρέψει το βράδυ, δηλαδή!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET