HAPPY BODY

5 επιχειρήματα που θα πείσουν έναν φοιτητή πως το τρέξιμο είναι όντως …γαμάτο!

Είναι μέχρι να μπεις στον ρυθμό. Μετά, το λατρεύεις! Σκέψου τι κερδίζεις Ο πιο εύκολος τρόπος να πετύχεις πράγματα σε αυτή τη ζωή και να δεις τους στόχους σου να συνοδεύονται από ένα «τικ» δίπλα τους, είναι να έχεις τα κατάλληλα κίνητρα. Θυσίες κάνουμε κάθε μέρα. Σημασία όμως, έχει ο λόγος για τον οποίο αποφασίζουμε […]

Νότης Κουτσούκος

8 Αυγούστου, 2019

Είναι μέχρι να μπεις στον ρυθμό. Μετά, το λατρεύεις!

Σκέψου τι κερδίζεις

Ο πιο εύκολος τρόπος να πετύχεις πράγματα σε αυτή τη ζωή και να δεις τους στόχους σου να συνοδεύονται από ένα «τικ» δίπλα τους, είναι να έχεις τα κατάλληλα κίνητρα. Θυσίες κάνουμε κάθε μέρα. Σημασία όμως, έχει ο λόγος για τον οποίο αποφασίζουμε να κάνουμε μια θυσία και να καταπονηθούμε είτε νοητικά είτε σωματικά.

Ακόμη λοιπόν κι αν αντιμετωπίζεις το τρέξιμο ως μία επιπλέον θυσία μέσα στην ημέρα σου, το σπουδαιότερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να καταγράψεις τα οφέλη από τη διαδικασία αυτή και να φτάσεις στο σημείο να πεις «αξίζει ρε γαμώτο».

Θα ξεκινήσω με το πιο απλό κι επιφανειακό κέρδος της διαδικασίας αυτής. Ο καθένας θέλει να φαίνεται όμορφος, να έχει ωραίο σώμα και να εντυπωσιάζει τους συμφοιτητές με την εμφάνισή του. Και το τρέξιμο είναι ένας από τους πιο ασφαλείς κι ενδεδειγμένους τρόπους να πετύχετε ένα όμορφο και ομοιόμορφα γυμνασμένο σώμα. Από εκεί και πέρα, είναι κι ο ασφαλέστερος τρόπος να ρυθμίσεις τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης εξασφαλίζοντας την άριστη λειτουργία τόσο της καρδιάς όσο και των υπόλοιπων ζωτικών οργάνων.

Ελπίζω βέβαια, να μη με διαβάζεις με το τσιγάρο στο ένα χέρι και το ουίσκι στο άλλο…

Είναι ο πιο ωραίος τρόπος να «εξερευνήσεις» τη γειτονιά σου

Μπορεί να ακούγεται χαζό σαν επιχείρημα αλλά για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα. Πόσοι πιστεύετε ότι είναι οι φοιτητές που σπουδάζουν (και μένουν) μακριά από τα πατρικά τους σπίτια και δε γνωρίζουν καλά καλά ούτε τη γειτονιά τους; Εγώ έχω την εντύπωση πως είναι πάρα πολλοί αυτοί.

Λύση; Φόρα τα αθλητικά σου, πάρε ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι και βγες στα γύρω τετράγωνα, την Πανεπιστημιούπολη ή όπου αλλού εσύ επιθυμείς στη νέα σου πόλη, «καταπίνοντας» το ένα χιλιόμετρο μετά το άλλο. Πέρα από την πλάκα, είναι ο πιο ωραίος τρόπος να δεις τι υπάρχει δίπλα σου, πού βρίσκονται φαρμακεία και ψιλικατζίδικα για την ώρα έκτακτης ανάγκης, πού θα μπορούσες να πας με τον/την εκάστοτε σύντροφό σου για μερικές ρομαντικές στιγμές και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Από παιδάκια άλλωστε, δε μας άρεσε η ιδέα των «μικρών εξερευνητών»;

Η τεχνολογία κάνει τα πάντα πιο εύκολα

Στην εποχή των iPhones και των Androids, των Wearables και των ειδικών Apps, το τρέξιμο αδυνατεί να είναι βαρετό κι άνευ ενδιαφέροντος όπως παλιά.

Με την αγαπημένη σου μουσική να παίζει στα αυτιά σου, τους καρδιακούς σου παλμούς να αναγράφονται στην μικρή οθόνη του καρπού σου κι όλους τους στόχους σου να μαζεύονται στις εφαρμογές που κυκλοφορούν στα αντίστοιχα stores τα πάντα γίνονται πιο διασκεδαστικά, αποδοτικά κι ενδιαφέροντα.

Δεν τυχαίο πως όσοι δοκιμάζουν …εθίζονται!

Δεν απαιτεί συνδρομή

2016. Μιλάμε για την εποχή όπου ο κάθε φοιτητής μετρά όχι τα ευρώ αλλά ακόμη και τα cents που σπαταλά. Ποιος ο λόγος λοιπόν, να πληρώνει εκατοντάδες (έστω και δεκάδες) ευρώ σε γυμναστήρια σηκώνοντας βάρη μαζί με τον κάθε πικραμένο κλαρινογαμπρό και την κάθε τυχαία γκόμενα που ψάχνεται να πηδηχτεί πάση θυσία; Τσαντίστηκα τώρα που τα γράφω αλλά τέλος πάντων…

Εξασκείς το σώμα αλλά και το μυαλό σου

Το τρέξιμο, εκτός όλων των άλλων μπορεί να γίνει ο καλύτερος τρόπος εξάσκησης του μυαλού σου. Όντας μόνος σου, έχεις λίγο χρόνο να σκεφτείς, να συζητήσεις με τον εαυτό σου και να εστιάσεις στους προσωπικούς σου στόχους.

Ταυτόχρονα, έχει αποδειχτεί πολλάκις πως οι νέοι άνθρωποι που τρέχουν περισσότερο, διαχειρίζονται καλύτερα και με μεγαλύτερη ψυχραιμία στρεσογόνες καταστάσεις της καθημερινότητας. Έτσι ανταπεξέρχονται πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες της σχολής ή της δουλειάς τους όπου το άγχος και η πίεση χτυπά κόκκινο.

Να λοιπόν, ο πιο σωστός τρόπος να «καθαρίσεις» το μυαλό σου σήμερα κιόλας…

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

CeraVe: Νέο Hydrating Hyaluronic Acid Serum με πανίσχυρα συστατικά για λείο & απαλό δέρμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET