ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Τα πράγματα που κάνεις λάθος κάθε πρωί και πηγαίνει όλη η μέρα σου… στράφι!

Δε νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος εκεί έξω που να του αρέσει το πρωινό ξύπνημα. Όλο και κάποιοι θα υπάρχουν δηλαδή, αλλά εγώ με ανώμαλους δε μιλάω όπως λέει κι ο Τσουκαλάς. Αυτές οι πρωινές ώρες έχουν εφευρεθεί για να είναι η καταδίκη μας. Μα ποιος βλαμμένος είχε τη φαεινή ιδέα να ξεκινούν η δουλειά […]

Θεώνη Σταματοπούλου

25 Οκτωβρίου, 2017

Δε νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος εκεί έξω που να του αρέσει το πρωινό ξύπνημα. Όλο και κάποιοι θα υπάρχουν δηλαδή, αλλά εγώ με ανώμαλους δε μιλάω όπως λέει κι ο Τσουκαλάς. Αυτές οι πρωινές ώρες έχουν εφευρεθεί για να είναι η καταδίκη μας. Μα ποιος βλαμμένος είχε τη φαεινή ιδέα να ξεκινούν η δουλειά και τα μαθήματα από τις 8 το πρωί; Δε θα ήταν άπειρα καλύτερο να αρχίζει η μέρα από το μεσημέρι; Αλλά πού τέτοια τύχη!

Εν τω μεταξύ, είναι που είναι εφιαλτικές από μόνες του οι πρωινές ώρες, ακολουθείς κι εσύ κάποιες κακές συνήθειες, που το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις τα πράγματα ακόμα χειρότερα και να σαμποτάρεις όλη την υπόλοιπη μέρα σου:

1. Ξεχνάς να φας πρωινό

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Μέσα στη βιασύνη και το άγχος σου να φύγεις εγκαίρως για τη δουλειά/σχολή, δε βάζεις τίποτα στο στόμα σου. Αγνοείς βέβαια το πόσο κακό κάνεις στον εαυτό σου. Τα οφέλη του πρωινού γεύματος είναι αμέτρητα μερικά εκ των οποίων, ότι ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου, τονώνεται η ενέργειά σου και φυσικά αποκτάς αντοχές για να ανταπεξέλθεις μέσα στη μέρα. Ξύπνα μισή ώρα νωρίτερα στην ανάγκη βρε αδερφέ και βάλε μια μπουκιά στο στόμα σου.

2. Δεν πίνεις νερό

Πρέπει να καταναλώνεις το ελάχιστο 9 ποτήρια νερό τη μέρα. Και φυσικά, πρέπει κάνεις την αρχή από το πρωί. Ένα ποτήρι νερό με μία φέτα λεμόνι είναι ό,τι πρέπει για να καθαρίσει ο οργανισμός σου και να πάρεις την απαραίτητη ενυδάτωση. Αντ’ αυτού εσύ, στα ίδια πλαίσια με το πρωινό γεύμα, αποφασίζεις ότι το να πιεις νερό δεν είναι και τόσο σημαντικό. Ε, τι να σου πω τώρα!

3. Εκτίθεσαι αμέσως σε φασαρία

Το πρώτο πράγμα που κάνεις με το που βγεις από το σπίτι είναι να βάλεις τα ακουστικά σου; Το ξέρω. Κι εγώ το ίδιο κάνω. Πρέπει να αλλάξεις συνήθειες σιγά σιγά όμως. Κλείσε τη μουσική κι απόλαυσε λίγη σιωπή. Τι σιωπή καλέ θα μου πεις υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας πρωί πρωί και θα έχεις και δίκιο, ωστόσο εννοώ να παρατηρήσεις για λίγο τον κόσμο κι όσα συμβαίνουν γύρω σου. Άκουσε τα αυτοκίνητα, τις συζητήσεις των ανθρώπων, το ελαφρύ τιτίβισμα των πουλιών, νιώσε λίγο τον παλμό της πόλης…

4. Τσεκάρεις το κινητό σου

Ξέρεις τα γνωστά. Μην έχασες κανένα ποστ από το Facebook, καμία ιστορία στο Instagram κι ούτω καθεξής. Ακόμη δεν άνοιξες τα μάτια σου βρε πουλάκι μου και θες να σκρολάρεις κιόλας; Χαρά στο κουράγιο σου. Κάνε το κινητό σου στην άκρη επιτέλους και ξύπνα σαν κανονικός άνθρωπος. Χουζούρεψε λίγο, κάνε καμία σκέψη, οργάνωσε τη μέρα σου κι άσε τι έκανε το Μαράκι χθες βράδυ για αργότερα.

5. Κάνεις καυτό ντους

Όπως είσαι ακριβώς, κάνε μία εναλλαγή από το ζεστό στο κρύο. Είμαι τρελή; Μπορεί, αλλά είναι για καλό λόγο. Αρχικά θα τσουτσουριάσεις από το κρύο, αλλά πραγματικά το κρύο νερό σε κάνει να νιώθεις ευτυχία, κυριολεκτικά, αφού προκαλεί νευροχημικές ουσίες οι οποίες συνδέονται με την ανεβασμένη διάθεση. Και θα ξυπνήσεις για τα καλά και θα νιώσεις ευτυχισμένος/η.

6. Κάνεις υπερβολικά πολλές σκέψεις

Πολλές φορές το πρωί έχουμε την τάση να επιδιδόμαστε στο overthinking που λέμε. Σκεφτόμαστε υπερβολικά πολύ και υπεραναλύουμε τα πάντα. Σταμάτα να το κάνεις αυτό. Έχεις όλη την υπόλοιπη μέρα για να καταγχωθείς και να σιχτιρίσεις για ακόμα μία φορά τη ζωή σου, δεν είναι ανάγκη να το κάνεις όσο είσαι ακόμα με την τσίμπλα στο μάτι.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET