fbpx

7 συχνά λάθη που κάθε 20χρονος κάνει και τον κρατούν μακριά από την επιτυχία!


Όλοι μας προσπαθούμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας και να οδηγηθούμε στην επιτυχία. Για τον καθένα μας βέβαια, η επιτυχία ορίζεται με διαφορετικό τρόπο. Το σίγουρο όμως είναι πως δεν υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να προοδεύσει και να κατακτήσει τους στόχους του. Ακόμη κι όταν συναντάμε εμπόδια, προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε. Έχεις όμως σκεφτεί, ότι μπορεί κι εσύ ο ίδιος να βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου; Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην επιρρίπτεις ευθύνες στους άλλους,  κάθε φορά που δεν καταφέρνεις αυτό που θες και να αναρωτηθείς μήπως ο υπεύθυνος είσαι εσύ. Καθένας από μας κάνει λάθη που τον απομακρύνουν από τον τελικό του στόχο.

Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα λάθη που όλοι μας κάνουμε, ακόμη κι εσύ και απομακρυνόμαστε από τον τελικό μας στόχο. Αναγνώρισέ τα, όσο πιο σύντομα μπορείς, έτσι ώστε να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου. Έτσι θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Οι στόχοι σου είναι μη ρεαλιστικοί.

Μην προσπαθείς να φτάσεις απευθείας από το 1 στο 100. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί, ενώ το μόνο που θα καταφέρεις στο τέλος είναι να απογοητευθείς και να χάσεις πολύτιμο χρόνο. Αντίθετα, προσπάθησε να θέτεις κάθε φορά ρεαλιστικούς στόχους, οι οποίοι θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο σου όνειρο. Έτσι μετά από κάθε σου νίκη, θα γεμίζεις με αισιοδοξία και διάθεση για να προσπαθήσεις περισσότερο για τον επόμενο μεγαλύτερό σου στόχο.

Μην επαναπαύεσαι.

Η σημερινή σου νίκη δεν σου εγγυάται και την αυριανή. Πρέπει να προσπαθείς καθημερινά για εκείνο που ονειρεύεσαι και να μην εφησυχάζεις. Το ότι τα κατάφερες σήμερα, δεν σημαίνει ότι θα συμβεί ξανά, εάν δεν προσπαθείς. Σίγουρα πρέπει να χαρείς για τη σημερινή σου νίκη, αλλά οφείλεις στον εαυτό σου να επιμείνεις και να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι για εκείνο που επιθυμείς.

Μην αφήνεις να σε κυριεύει το άγχος σου.

Είναι αναμενόμενο, όσο πιο σημαντικό θεωρούμε τον στόχο μας, τόσο πιο πολύ να αγχωνόμαστε για να τον πετύχουμε. Το άγχος άλλωστε, είναι εποικοδομητικό στη ζωή μας, γιατί μας αφυπνίζει και μας κρατά σε εγρήγορση. Όταν όμως το άγχος μας υπερβαίνει τη θέλησή μας, τότε οδηγούμαστε σε αντίθετα αποτελέσματα. Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να απομακρύνεται από τον στόχο του, εξαιτίας του άγχους. Για να οδηγηθείς στην επιτυχία χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Τίποτα άλλο.

Μην σκέφτεσαι αρνητικά.

Οι αρνητικές σκέψεις πηγάζουν από το άγχος και τον φόβο που έχουμε, μήπως δεν καταφέρουμε εκείνο που θέλουμε. Πολλές φορές είμαστε σίγουροι για την άσχημη κατάληξη των πραγμάτων, ενώ ακόμη δεν έχουμε καν προσπαθήσει για εκείνο που επιθυμούμε. Το να είσαι πεπεισμένος και να προσπαθείς να πείσεις και τους γύρω σου, ότι δεν θα τα καταφέρεις, δεν θα σε βοηθήσει. Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνεχίσεις να προσπαθείς. Μόνο έτσι θα οδηγηθείς στην επιτυχία και θα πάψεις να σκέφτεσαι αρνητικά.

Μην παραιτείσαι.

Οι δυσκολίες υπάρχουν για να τις αντιμετωπίζουμε και τα προβλήματα για να τα λύνουμε. Μην παραιτείσαι λοιπόν, επειδή τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί (ακόμη) όπως επιθυμούσες. Αντίθετα, χρησιμοποίησε την όποια απογοήτευση σου ως όπλο, προσπαθώντας την επόμενη φορά περισσότερο, για να πετύχεις τον στόχο σου. Να είσαι βέβαιος ότι αυτό που δεν έγινε σήμερα, θα συμβεί αύριο.

Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται.

Πολύς συχνά μας παρουσιάζονται ευκαιρίες, ακόμη κι όχι τόσο σημαντικές, τις οποίες όμως αφήνουμε ανεκμετάλλευτες, είτε από φόβο είτε επειδή δεν πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Άδραξε τις ευκαιρίες που σου δίνονται ή δημιούργησε ευκαιρίες εσύ ο ίδιος. Μπορεί να οδηγηθείς στην επιτυχία και να κατακτήσεις το στόχο σου ξαφνικά και χωρίς να το περιμένεις, επειδή τόλμησες και δεν φοβήθηκες να ρισκάρεις.

Μην ασχολείσαι με τους άλλους.

Δεν σε αφορά τι κάνουν οι άλλοι. Μην ασχολείσαι ούτε με τα τυχόν κακόβουλα σχόλια τους και κυρίως μη ζηλεύεις τη δική τους επιτυχία. Αν τους θαυμάζεις, προσπάθησε να τους μοιάσεις και να πετύχεις κι εσύ τους στόχους σου. Μην ζηλεύεις όμως με άσχημο τρόπο τη δική τους επιτυχία. Έχουν αγωνιστεί για να τα καταφέρουν. Είναι η σειρά σου τώρα να προσπαθήσεις, και γιατί όχι να γίνεις ακόμα καλύτερος.

Εκείνο που αξίζει να θυμάσαι πάντα είναι πως πρέπει να είσαι χαρούμενος και περήφανος για εκείνο που είσαι ήδη. Αν θεωρείς πως σου αξίζει να σε θαυμάζεις, έχεις ήδη πετύχει κάτι πολύ σημαντικό και σπουδαίο. Συνέχισε να προσπαθείς γι’ αυτό που θέλεις και θεωρείς καλύτερο για σένα. Μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να σε πτοήσει και να σε απομακρύνει από τους στόχους σου. Μόνο έτσι θα οδηγηθείς σίγουρα στην επιτυχία.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET